Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zkoušela jsem kde co, jediné co opravdu pomáhá je dát si tu práci a v hlavní sezóně (podzim, jaro) vyčesávat ob den, mimo sezónu aspoň jednou týdně. Zkoušela jsem oleje (do jídla i na srst), tabletky, šampony a výsledek byl pořád stejný, všude hromady chlupů. A my to máme rovnou ze dvou velkých psů ![]()
Máš dlouhosrstého psa? Tak se starej a vyčesávej ho
. Jak mu chceš bránit v přípravě na zimu? ![]()
Já mám kočku a také strašně líná pomáhá jen vyčesávání. Také stále jen vysávám. Štve mě to, ale je to můj mazlíček.
Tak zvířata línají, mění srst, tak než sis pořídila psa, měla jsi počítat, že to bude starost. Nic s tím neuděláš, vyčesávej, vyčesávej, uklízej, nic jiného Ti beztak nezbývá…
Pomůže pouze vyčesávat, vyčesávat, vyčesávat… u nás je také línací období, máme labradorku a chlupů je jak na 3 psy ![]()
anonym
no hele, pořídit si chlupatyho psa a pak se divit, že líná? Vem kartac a česat, česat, česat.
Výměna srsti na podzim a na jaře je přirozená. S tím nic nenaděláš.
Pokud ho budeš pravidelně každý den alepsoň jednou vyčesávat, tak omezíš chlupy po prostoru, protože je organizovaně vyčešeš. Speciálně u chlupatých psů jako je pekinéz je přece každodenní česání základní formou péče o psa.
Plus ti práci usnadní nějaký robotický vysavač, co si s dlouhými chlupy umí poradit.
Nejde tomu zabránit. Vyčesávej aspoň 1× denně. Ale já stejně v období línání denně vysávám o víkendu i 2×.
@Anonymní píše:
Zdravím, je nějaký způsob jak omezit línání u psa, konkrétně pekineze? Existují nějaké přípravky, šampony nebo i nějaké tabletky? Chlupy máme opravdu všude a i když vysáváme každý den, je tu furt bordel.díky za rady
Taky bych se styděl za tento dementní dotaz a ještě víc dementní řešení jako ládovat psa pilulkama, aby nelínal.
Vy jste si psa neměla pořizovat vůbec…
Jinak jak už tu padlo, denně důkladně vyčesávat.
Souhlasím s výše napsaným, jedině pravidelně vyčesávat. Hodně lidí si na vyčesávání chválí Furminator.
Z našeho psa (kratší chlupy) se nedá vyčesat skoro nic, všechno si šetří, aby to pustil na gauč
Ale já jsem s tím počítala, je to pes, no. To mě víc štve, že všude nacházím své vlasy. Jediné opravdu účinné řešení je podle mě psa oholit nebo celého omotat freškou ![]()
Tak co napsat snad jen že sis měla pořídit jiný zvíře nebo žádný, každý totiž buď líná, pelichá… Nebo si příště výběr jiné plemeno třeba naháče. ![]()
Jako dobrovolně plánovat cpat do psa chemii kvůli chlupům to už je level dement..
Prostě psa vyčesávat, vyčesávat a doma uklízet. Jo a koupání línání zhoršuje.
Zdravím, je nějaký způsob jak omezit línání u psa, konkrétně pekineze? Existují nějaké přípravky, šampony nebo i nějaké tabletky? Chlupy máme opravdu všude a i když vysáváme každý den, je tu furt bordel.
díky za rady