Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, máme 6 měsíční štěně šarplanince (v dospělosti bude mít fena cca 45 kg) a co jsem těhotná stala se z ní nezvladatelna „bestie“
nedá se s ní hrát abych ji utahala, hodiciho míčku a hraček si nevšímá, jen běhá jako splasena radosti bez sebe a skáče na mě. Posledně mě povalila když jsem sbírala ořechy, takže ji musím zavírat do kotce když jdu na zahradu.
Na procházky s ní už taky nemůžu, mám co dělat abych ji udržela a cukat vodítkem s takhle těžkým psem teď nejde.
Podotýkám, že je mi celodenně zle, jsem slabá a potřebuji odpočívat, to si pak sedne si k posteli a stěká na mě. Tak ji vyhodím ven a tam začla demolovat. Dokonce si sundala z okna truhlík a rozkousala.
Manžel má více respektu než já, ale taky mu naschvály dělá a když ji zavře do kotce, aby mohl pracovat na domě bez obavy ze mu někdo odnese nářadí, tak vyje.
Současná situace je taková, že se pes odvezl k rodičům, kteří maji dospělou šarplaninku s kterou si hrají a prý tam vůbec nezlobí ![]()
Jim to sice údajně nevadí, ale mně je z toho trapně. Bojím se, že tam bude muset být až do porodu (jsem ve 3 měsíci) a pak budem mít zpět psa od kterého nevíš co čekat, když ses nepodilela dlouho na výchově. Nebo ještě hůř - budou problémy s miminkem…
Máte s tímto zkušenosti? ![]()
No, to je super… to jsi nevedela, ze na toho psa nestacite??! Je to jeste mimino a holt se musi vychovat. Mela si nekdy psa? Jako do porodu ho das k rodicum a co pak? Bude skakat na mimino, nebo pak na batole, budit ti ho az ho pracne uspis? Boze muj ![]()
Zkušenost nemám, ale kdybych plánovala těhotenství, tak si nepořídím štěně a ještě takovou rasu. To chce spíš radu nějakého odborníka nebo chovatele.
Tak je to štěně co potřebuje řád. Ten jste ji očividně nedali a podcenili jste výchovu v prvních měsících. Takže pokud je ti zle a nemůžeš, tak ať s ní manžel chodí na cvičák. Takto velkého psa musíte vést k poslušnosti. Jinak s malým dítětem a takovým splasenym psem nemůžete fungovat.
Máme teď už 3 letou fenku moskevského strážného psa. V dospělosti fena váží cca 60-70 kg. Jako štěně byla také nezvladatelna. Všechno ničila, neposlouchala. Čím byla starší tím se lepšila a byla poslušnejší. Teď ve 3 letech je to zlatíčko. Také jsme měli strach až domů přivedeme miminko, ale ona ona přijala a teď ho bezmezně miluje a hlídá.😊
Najdete hodne rychle nejblizsi cvicak, kde poradaji kurzy pro stenata… obstarej si odbornika, co ti vse vysvetli treba i doma… uz jste si psa poridili, tak hold unava neunava musis ted zabojovat nebo mu najdi trvaly lepsi domov
na emiminu zazracnou radu nenajdes ![]()
Pes se nudí, proto zlobí, jestli bude manžel chodit na cvičák, tak najděte KVALITNÍ, nejlépe zaměřený na mollosy.
No klasika, nevím co s ním tak se ho zbavím co? Chudák fenka, musí mít v hlavě i šílený zmatek. Místo, abys s ní pracovala, tak ji dáš pryč. Potřebuje zaměstnat, je to štěně. A to tak, že ne jen fyzicky vybehat, ale i hlavu. Trénovat povely, učit základní poslušnost. Celé těhotenství se tahám s 30 kilovym psem, na vodítku taky občas tahá. A zvládnout se to dá, takže prostě konec vymluv a začít s tím psem pracovat. Když už jste si pořídili takového psa.
Za mne pes a miminko nebo malé dítě už nikdy více, ale to jsem Ti moc neporadila. Jinak problém určitě řešit teď, když jsi ještě těhotná. Po příchodu miminka už nebude čas, ani nálada a oba budete mít jiné starosti.
Nepotěším Tě, ale je to holt štěně. Potřebuje utahat, zabavit a cvičit. A až za pár měsíců přijde do puberty, tak bude ještě hůř
Já si vzala voříška z útulku, když to vypadalo, že se dítěte jen tak nedočkám, a za měsíc jsem byla těhotná. V nevolnostech to bylo příšerné, ale většinu doby s ním fakt tvrdě makám, abychom to pak s kočárem nějak zvládli. Procházky u takhle velkého psa moc neošidíš, ale zkus si najít na netu něco o hersenwerku, jsou to psí hlavolamy, zvládneš to i v nevolnostech a psa to spolehlivě odstřelí… Každopádně bych našla cvičák, ať s ním zatím chodí partner a jakmile se zmátoříš, tak nastup Ty. Protože jestli u kočáru budeš mít neposlušnou, fyzicky nezvládnutelnou potvoru, tak se zblázníš…
@Tarlin píše:
Zdravím, máme 6 měsíční štěně šarplanince (v dospělosti bude mít fena cca 45 kg) a co jsem těhotná stala se z ní nezvladatelna „bestie“nedá se s ní hrát abych ji utahala, hodiciho míčku a hraček si nevšímá, jen běhá jako splasena radosti bez sebe a skáče na mě. Posledně mě povalila když jsem sbírala ořechy, takže ji musím zavírat do kotce když jdu na zahradu.
Na procházky s ní už taky nemůžu, mám co dělat abych ji udržela a cukat vodítkem s takhle těžkým psem teď nejde.
Podotýkám, že je mi celodenně zle, jsem slabá a potřebuji odpočívat, to si pak sedne si k posteli a stěká na mě. Tak ji vyhodím ven a tam začla demolovat. Dokonce si sundala z okna truhlík a rozkousala.
Manžel má více respektu než já, ale taky mu naschvály dělá a když ji zavře do kotce, aby mohl pracovat na domě bez obavy ze mu někdo odnese nářadí, tak vyje.
Současná situace je taková, že se pes odvezl k rodičům, kteří maji dospělou šarplaninku s kterou si hrají a prý tam vůbec nezlobí
Jim to sice údajně nevadí, ale mně je z toho trapně. Bojím se, že tam bude muset být až do porodu (jsem ve 3 měsíci) a pak budem mít zpět psa od kterého nevíš co čekat, když ses nepodilela dlouho na výchově. Nebo ještě hůř - budou problémy s miminkem…
Máte s tímto zkušenosti?
Tady te akorat sjedou jak se jedna o cokla..I kdyby na tebe skocil a ty si nedej boze ublizila tak stejne dostanes sodu..byt tebou necham psa bez vycitek rodicum..a na rady at se nechad. vlacet psem kdyz to zjevne nedavas se vybodni..tve zdravi a tve dite je fakt prednejsi..
No víš jako štěňata to dělají, že zlobí, ničí věcí, skáčou atd. Já jsem chodila se psem skoro rok na cvičák, než byl „trochu pouzitelnej“ je moc hodnej 6 let, ale s malou ho nikdy nenechavam samotnyho ani na chvilku.
Blbé načasování i hodně špatná volba plemene. Já vždycky z toho rostu, když vidím tyhle pastevce někde u baráčku se zahradou jako kapesník, bez možnosti jim přirozeného vyžití. Upřímně, pokud rodiče mají pro psy podmínky a trochu zkušeností, nechte ji u nich, je ještě mladá, zvykne si rychle. Ale je otázka, zda se jim do roka dvě dospělé feny nezačnou mezi sebou rvát a budete ji muset zase stěhovat ![]()
Je to štěně, bohužel fakt velkého psa
Po porodu ale nepočítej že se situace zlepší
Ono se lehce řekne že musíš, ale když je Ti blbě a tohle není pes že si uděláš zdravotní procházku
Až bude mimino tak na ročního psa mít čas nebudeš. Rodiče souhlasí že tam bude dlouhodobě? je jasné že se starší se ona vyblbne ![]()