Jak zabránit línání u psa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36015
17.11.19 13:53

Tobě taky padaji vlasy ne. Jako bohužel většina psů lina. My jsme doma nacházeli chlupy i snad 3/4 roku po tom co pejsek umřel, tak sme si poridili dalšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
17.11.19 14:03

@JancaS84 To nic není kamarád nedávno objevil v autě chlupy že psa který mu umřel před 10 lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
17.11.19 21:43

Taky máme všude chlupy, mám středně velkého krátkosrstého. Momentálně každé jídlo není o chlup lepší, ale o celou hrst chlupů. Vytáhnu čistý talíř z linky, chlup, čistý hrnek, chlup. Při vyčesávání nic, všechno si to šetří do postele, na gauč a na zem. Ráno vysaju a odpoledne v rozích chomáče chlupů. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
18.11.19 06:47

@Tamtama Čím vyčesáváte? Pokud je srst hrubší tak je potřeba psa místo vyčesávání trimovat. Pokud je úplně nemá a hladká tak na to jsou taková oválná gumová hrabla s kulatými trny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
18.11.19 08:43

@Heivka mám klasický kartáč a takovou tu rukavici.. vořešák má právě jemnou srst, navíc se mu vyčesávání moc nelíbí a zdrhá, tak jsem pořídila tu rukavici, že mu třeba nebude tak vadit.. vadí.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
18.11.19 09:14

@Tamtama Tak ono to vyčesávání je třeba trénovat už od štěňátka, já podobnou chybu udělala u první čubiny, ona jako štěně nelínala tak mě ani nenapadlo učit jí na kartáč, trvalo mi dva roky než jsem docílila aspoň toho že při pohledu na furminator v panice neutíká. Druhou čubinu jsem učila na kartáč od narození (vlastní odchov) a i když je její vyčesávání mnohem náročnější než u její mámy - musím nejdřív prořezávačem srsti, potom hrubý drátový kartáč a nakonec plochý drátový kartáč a potom ostříhat uši, tlapky a podpaží aby se jí tam nedělaly dredy a nedrželo se bláto, tak jde celkem ochotně. Jediné co jí vadí je, když potom začnu luxovat, to jsou mety pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
18.11.19 09:49

@Heivka však trénujeme od štěněte, teprve mu bude rok.. a vysavač taky nemá rád, když se mu zdá, že už vysávám dlouho (víc než jednu místnost), štěká.. o vytírání ani nemluvím, to štěká pro jistotu celou dobu a v mezičase mi ještě chodí do kýble upíjet vodu.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
18.11.19 09:55

@Tamtama krátkosrstý je asi to nejhorší :mrgreen:. Naše zatím ok ale je jí 6m, z hrubosrstých nepadá nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
18.11.19 11:34

@Tamtama @Heivka Můj vořech má na většině těla úplně krátké chlupy, asi jako hladkosrstý foxteriér, ale v ňuňu plyšové verzi. Jsou úplně jemňoučké. Mám furminátor, hřeben se zuby a takové gumové hrablo, co vypadá jak na hřebelcování koní, a neuvízne tam ani chloupek. Gauč vypadá z metru úplně panensky až zblízka je vidět, že na něm mám chlupatý přehoz. Na podlaze taky není vidět nic a když vysávám (nebo se projdu v ponožkách), tak nestačím zírat 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
18.11.19 17:12

@Ba-stet Zkuste navlhčenou gumovou rukavici a hladit po směru růstu srsti, mělo by to aspoň něco zachytit. Ještě je gumové hrablo, které má na koncích hrotů takové 4 válečky, to by mělo být na nejhladší srst, sestra ho úspěšně používá na křížence JRT.

Tady jsem našla odkaz kdyby byl můj popis k nepochopení :mrgreen:

https://www.zoocentrum.cz/…al-14-10-cm/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
18.11.19 17:38

@Heivka Díky za tip. Mrknu na to! Ale mě to línání popravdě zas tak nežere. Z pár chlupů se nezblázním a když se nahromadí, holt to vysaju. To mě víc naštve, když vydrbu vanu a za minutu je v ní můj tmavý polodlouhý vlas (a to nosím vlasy v culíku :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
18.11.19 21:29

Mě to teda žere. Mladšímu klukovi se dost potí nohy, a když si večer sundá ponožky a jde do sprchy, ucpe odtok psíma chlupama. :mrgreen: Nechápu, jak se dostanou až do ponožek. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
18.11.19 23:48

@Tamtama Co do ponožek, mě jednou svěděla noha tak koukám co to je a já měla zapíchnutý psí chlupy dlouhý cca 3cm celý v suchém kůži na noze, byla to taková lechtání tříska. Už se mi to stalo hodněkrát. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.19 16:53
@Natálka26
@Cenarius píše:
Taky bych se styděl za tento dementní dotaz a ještě víc dementní řešení jako ládovat psa pilulkama, aby nelínal. :potlesk: Vy jste si psa neměla pořizovat vůbec…Jinak jak už tu padlo, denně důkladně vyčesávat.

Zase chytří tady všichni :) pejska máme po babičce a museli jsme si ho vzít my, jinak bx šel do útulku ;) potom máme ještě jednoho psa, ale ten má vlasy takže jsme to nikdy neřešili.
Pilulkama ládovat ho nechceme, ale známí nam řekli že existují tabletky neškodné pro pejsky které línaní omezí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.11.19 16:59
@Natálka26
@Natálka26 píše: :roll: :roll: :roll: anonym :roll: :roll: :roll: no hele, pořídit si chlupatyho psa a pak se divit, že líná? Vem kartac a česat, česat, česat.
:roll: :roll: :roll: no hele, pejska jsme si nepořizovali, je po prarodičích tak jsme si ho na jeho stará kolena vzali. Věděli jsme že líná, ale nemysleli jsme si že až tak moc. Náš pes má vlasy takže jsme tohle nikdy řešit nemuseli.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný