Jak zabránit odkopávání?

2282
15.10.11 09:31

Jak zabránit odkopávání?

Ahoj holky, můj 2,5 letý syn se furt v noci odkopává,ale už se neumí přikrýt.
Pak je zmrzlej na kost.V noci ho několikrát přikrývám,ale za chvilku je opět odkrytý.Není to jenom odkopáváním,ale i tím,že on se v noci hodně přetáčí a různě kroutí.Pořídila jsem mu i velkou peřinu,takovou,jako mám já.Nic platný.
Myslíte si,že mu mám pořídit spací pytel?Zdá se mi na něj už velký.
Děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8283
15.10.11 09:33

já si myslím, že spací pytel na něj už je velkej, nevím…

leda ho tepleji obléct, nejlépe nějaké větší dupajdy aby mu nelezlo ven bříško a zádíčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
15.10.11 09:34

ahoj,mam stejny problem,nase dcerka nesnese mit deku na sobe…uz jsem ji koupila i fliskove pyzamko, do fusaku uz nechce…jsem zvedava,co poradi jini

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
15.10.11 09:37

Pritopit, tepleji ho obleknout nebo koupit spaci pytel.
Vic moznosti me nenapada.
Zabranit diteti se odkopat, podle meho ani nejde. :-)

• Citovat
  • Upravit
22038
15.10.11 09:37

Odkopávání je problém většiny dětí - u nás totéž.

Už to neřeším - děti mají na noc teplejší pyžama (a když přijdou opravdu velké mrazy, jako byly loni, tak dostanou pod ně ještě tričko nebo body). Jinak spí, jak chtějí - když se probudím, přikryju je a buď se odkopou nebo ne.

A faktem je, že od té doby, co jsem to přestala řešit, jakoby se nějak otužily. Omezily se nám rýmy, kašle a tak. Zvykly si. Je to jen o nervech nás maminek. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
15.10.11 09:38

a co narvat dite primo do povleceni k dece?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22038
15.10.11 09:39
jizvíková píše:
a co narvat dite primo do povleceni k dece?

Stačí jeden divočejší sen a povlečení máš roztrhané. Vlastní zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
15.10.11 09:39

Taky uvažuji,že koupím teplejší pyžámko.
On je zmzlej,tah ho přikreju a než si stačim lehnout zpátky do postele,tak už se zase odkopává.Tak nevim :roll:
Ale teplejší oblékání bude asi nejjednoduší řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
15.10.11 09:40
BohunkaP píše:
Odkopávání je problém většiny dětí - u nás totéž.

Už to neřeším - děti mají na noc teplejší pyžama (a když přijdou opravdu velké mrazy, jako byly loni, tak dostanou pod ně ještě tričko nebo body). Jinak spí, jak chtějí - když se probudím, přikryju je a buď se odkopou nebo ne.

A faktem je, že od té doby, co jsem to přestala řešit, jakoby se nějak otužily. Omezily se nám rýmy, kašle a tak. Zvykly si. Je to jen o nervech nás maminek. :-D

Souhlasim. Nas 5 mesicni drobek spi od narozeni v 18 stupnich a je krasne otuzily a naprosto zdravy. :-)

• Citovat
  • Upravit
2282
15.10.11 09:42

Narvat ho do povlečení a nebo do spacího pytle by byl asi u nás problém.Malej nesnáší nějaké omezování při pohybu.Takže bysme asi s tímhle neuspěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
15.10.11 09:46

Malá taky nevydrží být přikrytá a neustále cestuje a párkrát byla jen v overálku a zmrzla jak rampouch. Tak jsem najela po létě znovu na pytlík, dávám ho na noc. V ložnici máme fakt kosu, v zimě tak 17stupňů. Zatím dávám jen tenký bez rukávů, ale pod overálek už dávám body s dl.ruk a ponožky a je teplá jen tak tak, tak budu kupovat teplejší spací pytlík.
PS: v obchodě měli pytlíky i velikosti 110, to by vám možná mohlo stačit. Znám maminy, co dávají pytlík i ve 3 letech, prostě dítě nevydrží být přikryté a cestuje po postýlce. Údajně se to zlomí spaním ve školce, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
15.10.11 09:48

Já bych ten pytel klidně koupila,ale myslím si, že v našem případě škoda peněz.
Jednou jsem mu zkusila tu deku narvat mezi matraci a postýlku a když se chtěl otočit,tak neměl tu svojí volnost a řval jak trubka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
15.10.11 10:04

Já jsem to taky řešila, peřina je pro malou málo tvárná, takže otočka a peřina je v čudu. Vyřešila jsem to dekou od firmy Svitap. Z jedné strany je mikrovlákno a z druhé taková ovečka. Deka je lehká, ale zároveň teplá. Je dostatečně velká, takže točení a stěhování je pod ní v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
15.10.11 10:07
Dolby píše:
Jednou jsem mu zkusila tu deku narvat mezi matraci a postýlku a když se chtěl otočit,tak neměl tu svojí volnost a řval jak trubka.

Ve spacim pytli ta volnost celkem je. Nas malej se celkem zdatne otaci a presouva po cele postylce i s pytlem. :-)

• Citovat
  • Upravit
7576
15.10.11 10:13

Naše malá v pytli i chodí :lol: otočky a cestování v postýlce to taky nijak nebrzdí.

Scarlett2011 píše:
Dolby píše:
Ve spacim pytli ta volnost celkem je. Nas malej se celkem zdatne otaci a presouva po cele postylce i s pytlem. :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí