Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, můj 2,5 letý syn se furt v noci odkopává,ale už se neumí přikrýt.
Pak je zmrzlej na kost.V noci ho několikrát přikrývám,ale za chvilku je opět odkrytý.Není to jenom odkopáváním,ale i tím,že on se v noci hodně přetáčí a různě kroutí.Pořídila jsem mu i velkou peřinu,takovou,jako mám já.Nic platný.
Myslíte si,že mu mám pořídit spací pytel?Zdá se mi na něj už velký.
Děkuji za radu.
já si myslím, že spací pytel na něj už je velkej, nevím…
leda ho tepleji obléct, nejlépe nějaké větší dupajdy aby mu nelezlo ven bříško a zádíčka
ahoj,mam stejny problem,nase dcerka nesnese mit deku na sobe…uz jsem ji koupila i fliskove pyzamko, do fusaku uz nechce…jsem zvedava,co poradi jini
Pritopit, tepleji ho obleknout nebo koupit spaci pytel.
Vic moznosti me nenapada.
Zabranit diteti se odkopat, podle meho ani nejde. ![]()
Odkopávání je problém většiny dětí - u nás totéž.
Už to neřeším - děti mají na noc teplejší pyžama (a když přijdou opravdu velké mrazy, jako byly loni, tak dostanou pod ně ještě tričko nebo body). Jinak spí, jak chtějí - když se probudím, přikryju je a buď se odkopou nebo ne.
A faktem je, že od té doby, co jsem to přestala řešit, jakoby se nějak otužily. Omezily se nám rýmy, kašle a tak. Zvykly si. Je to jen o nervech nás maminek. ![]()
jizvíková píše:
a co narvat dite primo do povleceni k dece?
Stačí jeden divočejší sen a povlečení máš roztrhané. Vlastní zkušenost.
Taky uvažuji,že koupím teplejší pyžámko.
On je zmzlej,tah ho přikreju a než si stačim lehnout zpátky do postele,tak už se zase odkopává.Tak nevim ![]()
Ale teplejší oblékání bude asi nejjednoduší řešení.
BohunkaP píše:
Odkopávání je problém většiny dětí - u nás totéž.Už to neřeším - děti mají na noc teplejší pyžama (a když přijdou opravdu velké mrazy, jako byly loni, tak dostanou pod ně ještě tričko nebo body). Jinak spí, jak chtějí - když se probudím, přikryju je a buď se odkopou nebo ne.
A faktem je, že od té doby, co jsem to přestala řešit, jakoby se nějak otužily. Omezily se nám rýmy, kašle a tak. Zvykly si. Je to jen o nervech nás maminek.
Souhlasim. Nas 5 mesicni drobek spi od narozeni v 18 stupnich a je krasne otuzily a naprosto zdravy. ![]()
Narvat ho do povlečení a nebo do spacího pytle by byl asi u nás problém.Malej nesnáší nějaké omezování při pohybu.Takže bysme asi s tímhle neuspěli.
Malá taky nevydrží být přikrytá a neustále cestuje a párkrát byla jen v overálku a zmrzla jak rampouch. Tak jsem najela po létě znovu na pytlík, dávám ho na noc. V ložnici máme fakt kosu, v zimě tak 17stupňů. Zatím dávám jen tenký bez rukávů, ale pod overálek už dávám body s dl.ruk a ponožky a je teplá jen tak tak, tak budu kupovat teplejší spací pytlík.
PS: v obchodě měli pytlíky i velikosti 110, to by vám možná mohlo stačit. Znám maminy, co dávají pytlík i ve 3 letech, prostě dítě nevydrží být přikryté a cestuje po postýlce. Údajně se to zlomí spaním ve školce, tak uvidíme.
Já bych ten pytel klidně koupila,ale myslím si, že v našem případě škoda peněz.
Jednou jsem mu zkusila tu deku narvat mezi matraci a postýlku a když se chtěl otočit,tak neměl tu svojí volnost a řval jak trubka.
Já jsem to taky řešila, peřina je pro malou málo tvárná, takže otočka a peřina je v čudu. Vyřešila jsem to dekou od firmy Svitap. Z jedné strany je mikrovlákno a z druhé taková ovečka. Deka je lehká, ale zároveň teplá. Je dostatečně velká, takže točení a stěhování je pod ní v pohodě…
Dolby píše:
Jednou jsem mu zkusila tu deku narvat mezi matraci a postýlku a když se chtěl otočit,tak neměl tu svojí volnost a řval jak trubka.
Ve spacim pytli ta volnost celkem je. Nas malej se celkem zdatne otaci a presouva po cele postylce i s pytlem. ![]()
Naše malá v pytli i chodí
otočky a cestování v postýlce to taky nijak nebrzdí.
Scarlett2011 píše:Dolby píše:Ve spacim pytli ta volnost celkem je. Nas malej se celkem zdatne otaci a presouva po cele postylce i s pytlem.