Vlhnutí kokosové matrace

393
12.10.11 20:20

Vlhnutí kokosové matrace

Maminky prosím poraďte :-( Koupili jsme synovi do postýlky matraci kokos-molitan-kokos. Již jednou se mi stalo že byla ze spodu navlhlá tam kde má malý hlavičku ( takže asi jak se potí občas za krkem). Nechala jsem jí celý den vyvětrat a vrátila zpět. Dnes ( zhruba po čtrnácti dnech) jsem matraci opět zvedla a na desce od monitoru dechu jsou tmavé flíčky. A matrace byla zespodu opět vlhká. Nevím zda je to začínající plíseň nebo to jen ten kokos pouští třeba barvu :-( Prosím poraďte co s tím? Musím koupit nějakou nepromokavou vrstvu? nebo je to tím monitorem, že matrace zespodu nedýchá? Budu ráda za jakoukoli radu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
713
12.10.11 20:30

tak my máme pro děti čistě kokosovou a nikdy jsem se s tím nesetkala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
12.10.11 20:40

V malé postýlce měl malej matraci kokos-molitan-pohanka, spal na pohance, tudíž kokos byl zespodu, monitor jsem měla dva roky, pod ním přes celý rošt sololitovou desku a po plísni ani stopa. Matraci jsme při každém převlíkání zvedla a nechala pořádně provětrat, jinak si myslím, že i tak ta matrace větrala dost (zeshora a a kolem dokola). Ale o tom, že začne kokosová matrace plesnivět, jsem slyšela už několikrát… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
12.10.11 20:41

Sestra mela sice obyc molitanovou, ale zespodu ji taky trochu plesnivela od monitoru, takze by to tim byt mohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
12.10.11 20:46

Teda, tak jsem ráda, že nejsem jediná komu se to stalo :-) moc moc děkuju. A myslíte, že je to velký problém? Dá se to nějak vyčistit? Nebo mám koupit matraci novou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
12.10.11 20:54

Já nevím, možná trochu stříknout savem a nechat pořádně vyvětrat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
12.10.11 21:43

Ahojky, my mame kokosovo pohankovo molitanovou matraci a taky jsem tam nasla v zime ( v lete nebyl problem ) plisen, tak jsem odstranila tu pohankovou vrstvu-byla navlhla a maly do ted spi na kokosovo molitanove matraci

ted uz monitor dechu nemame,tak je to uz bez problemu, ale po tom co jsem nasla tu plisen ( byla tam co byly desky monitoru dechu ) tak po kazdem spinkani jsem matraci zvedla a vetrala, pritom jinak v loznici nemame plisen

jinak vic neporadim, nevim, zda by pomohlo koupit novou matraci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
12.10.11 21:45

plesnivou matraci bych vyhodila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
12.10.11 21:57

Mám na matraci (pod prostěradlem) přes půl postýlky protičurací podložku z Ikei. Malá občas dost slintá,tak by asi dopadla stejně,matrace je v pořádku,mám tu stejnou,co vy .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
12.10.11 22:27

Jestli ji nechceš vyhodit, zkus na ni použít Biorepel. Ničí plíseň, je to přírodnina a lze použít i na matrace, oblečení a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
13.10.11 09:14

Máme celokokos, na roštu monitor dechu a neplesniví. Ale máme taky ochrannou podložku od Scarlettu pod prostěradlem, tak jestli to není tím, ta matrace tím pádem nemá ani jak být mokrá nebo vlhká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí