Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky prosím poraďte
Koupili jsme synovi do postýlky matraci kokos-molitan-kokos. Již jednou se mi stalo že byla ze spodu navlhlá tam kde má malý hlavičku ( takže asi jak se potí občas za krkem). Nechala jsem jí celý den vyvětrat a vrátila zpět. Dnes ( zhruba po čtrnácti dnech) jsem matraci opět zvedla a na desce od monitoru dechu jsou tmavé flíčky. A matrace byla zespodu opět vlhká. Nevím zda je to začínající plíseň nebo to jen ten kokos pouští třeba barvu
Prosím poraďte co s tím? Musím koupit nějakou nepromokavou vrstvu? nebo je to tím monitorem, že matrace zespodu nedýchá? Budu ráda za jakoukoli radu ![]()
tak my máme pro děti čistě kokosovou a nikdy jsem se s tím nesetkala ![]()
V malé postýlce měl malej matraci kokos-molitan-pohanka, spal na pohance, tudíž kokos byl zespodu, monitor jsem měla dva roky, pod ním přes celý rošt sololitovou desku a po plísni ani stopa. Matraci jsme při každém převlíkání zvedla a nechala pořádně provětrat, jinak si myslím, že i tak ta matrace větrala dost (zeshora a a kolem dokola). Ale o tom, že začne kokosová matrace plesnivět, jsem slyšela už několikrát… ![]()
Sestra mela sice obyc molitanovou, ale zespodu ji taky trochu plesnivela od monitoru, takze by to tim byt mohlo.
Teda, tak jsem ráda, že nejsem jediná komu se to stalo
moc moc děkuju. A myslíte, že je to velký problém? Dá se to nějak vyčistit? Nebo mám koupit matraci novou?
Já nevím, možná trochu stříknout savem a nechat pořádně vyvětrat… ![]()
Ahojky, my mame kokosovo pohankovo molitanovou matraci a taky jsem tam nasla v zime ( v lete nebyl problem ) plisen, tak jsem odstranila tu pohankovou vrstvu-byla navlhla a maly do ted spi na kokosovo molitanove matraci
ted uz monitor dechu nemame,tak je to uz bez problemu, ale po tom co jsem nasla tu plisen ( byla tam co byly desky monitoru dechu ) tak po kazdem spinkani jsem matraci zvedla a vetrala, pritom jinak v loznici nemame plisen
jinak vic neporadim, nevim, zda by pomohlo koupit novou matraci ![]()
Mám na matraci (pod prostěradlem) přes půl postýlky protičurací podložku z Ikei. Malá občas dost slintá,tak by asi dopadla stejně,matrace je v pořádku,mám tu stejnou,co vy .
Jestli ji nechceš vyhodit, zkus na ni použít Biorepel. Ničí plíseň, je to přírodnina a lze použít i na matrace, oblečení a tak.
Máme celokokos, na roštu monitor dechu a neplesniví. Ale máme taky ochrannou podložku od Scarlettu pod prostěradlem, tak jestli to není tím, ta matrace tím pádem nemá ani jak být mokrá nebo vlhká.