Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Čauky, synáček nám poslední dobou nechce usínat v postýlce na zádech, vždy když ho ospalého položím do postýlky, žačne brečet
a vydrží to i 14min. Nevíte někdo co s tím mám dělat, nerada bych ho nosila v náruči a naučila ho usínat u mě
Díky moc předem za rady, mějte se
barborka7 píše: Čauky, synáček nám poslední dobou nechce usínat v postýlce na zádech, vždy když ho ospalého položím do postýlky, žačne brečeta vydrží to i 14min. Nevíte někdo co s tím mám dělat, nerada bych ho nosila v náruči a naučila ho usínat u mě
Díky moc předem za rady, mějte se
Tak simuluju kočárek, u malýho se to osvědčilo.. polož ruku na bříško a houpej s ním.. prostě ho válej jak těsto
dělej ššš ššš… a uvidíš…
Nebo pevně zavinuj, zkus bílý šum pustit ![]()
Moje zkusenost j, ze od urcityho veku uz dite nespi jen na zadech. Ruzne se prevaluje a nic se s tim moc neudela. Myslim ze to zacalo kolem sestyho mesice.
zkus zavinout a na bok..nebo ten bílý šum..dudlík nemá?..nebo zkus zpívat a hladit po čele.. ![]()
Já radím nezačínat učit na cokoli,co budu pro vás později pěkný bič.Zkusila bych ho dát třeba spinkat na boček a naučit ho spinkat s nějakým plyšáčkem,který bude jen na spinkání.On je ještě maličký,tak potřebuje s tím spinkáním pomoct.Ono když dítko ne a ne spát,tak už pak člověk ze zoufalství a touhy se aspon trochu vyspat udělá cokoli jen aby byl klid.Však uvidiš,určitě na něco přijdete,co bude malému vyhovovat.Nebo mu dát do postýlky tvoje lehce
onošené triko,at má maminku na blízku.
Prcek mi od narození spinkal jen na břiše
na zádíčkách začal spinkat až zhruba před měsícem. Nikdo se nad tím nikdy nepozastavil, akorád se mě jednou mudra zeptala jestli mám monitor dechu ![]()
Jestli to vydrži pouhých 14 min a pak usne, tak v čem je problém?
mně malá jeden čas spala jenom na bříšku, na zádech se hned vzbudila… pak jí to zas přešlo a už spí na zádech v pohodě ![]()
Nam maly spal na brise uz od zacatku druheho mesice. V noci se hodne budil a brecel kvuli brisku. Dr. mi doporucila, at ho teple oblecu, dam pryc perinku a polozim ho do postylky na brisko (samozrejme musis mit tvrdsi matraci). A pomohlo mu to. Od te doby, a to mu je ted uz skoro rok, spi tak porad. Jinak ani neusne. Ale tim nechci radit, vim z ruzne literatury, ze by deti do pul roku na brisku spat nemely…
Nám spal malý na boku od narození…jsem ho zavinula, dala na bok, před obličej dala plyšovou ovečku, ať má pocit bezpečí a hned zavřel oči a spal…pak začal spát na zádech s rukama a nohama do X prostě rozlapený přes celou postýlku a přikrytý peřinou…a teď se začal sám převalovat na bok a spí s oběma rukama přes obličej…chce to vyzkoušet…ale s fénem a vysavačem atd…bych počkala…je plno různých způsobů jak na to…no a 14 min pláče mi nepřipadá dlouho, pokud po tom usne… ![]()