Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosím o radu. Jsem zoufalá, nešťastná a nevím, co dál. Jsme s manželem 7let, máme dva kluky (5 a 1rok), ale již delší dobu (asi rok) to mezi námi skřípe. Nějak jsme spolu přestali komunikovat a včera jsme se dokonce ošklivě pohádali. Já celou noc nespala, přemýšlela, brečela a i teď mi padají slzy na stůl.
Nevím, kde se stala chyba, štve mě to, ale i když se snažím si s manželem o tom všem promluvit, odmítá. Buď mi řekne „hm“ nebo „já nevím“ a nebo neodpoví vůbec. To mě vždycky totálně vytočí. ![]()
On je jinak hodný, nepije, neutrácí, když cokoli potřebuji, tak pomůže… Jen čas, který strávíme spolu my dva, by se dal spočítat na minuty. Vždycky se najde něco, čemu dává přednost přede mnou - aspoň tak mi to připadá. Dneska jsem mu dokonce řekla, že kdybych měla kam, hned bych odešla. Jenže já rodinu nemám, on je jedináček a rodiče mají malý byt. Peníze na to, abych si koupila jiný byt nemáme. Jak máme ale takhle žít dál???
Nejhorší je, že už ani nevím, co vlastně k němu cítím. Zatím se nám to daří před klukama skrývat, nehádat se před nimi, ale jak dlouho tohle vydržím, to nevím. ![]()
ahoj LInMo!
nejdřív si musíš uajsnit co vlastně cítíš…jestli chceš aby vám bylo znovu hezky…nám s manželem pomohlo chození na rande…každý týden,syna hlídá chůvák a nám se vztah velmi zlepšil,jsem zase zamilovaná a to jsem sháněla advokáta kvůli rozvodu…
drž se…
Kačka
Co takhle zkusit poradnu? Pokud by s tim teda manzel souhlasil.
Jinak jak pise Kacka, proste si casteji vyjit ven bez deti. To dela zazraky ![]()
My jsme necim podobnym prosli loni jen s tim rozdilem, ze u nas to bylo opacne. Ja uz jsem nemela zajem nic zachranovat a chtela, aby manzel odesel. Manzel mel zajem rodinu zachovat a strasne se o to snazil az se to povedlo. Nakonec to dopadlo dobre, ale nikomu bych neprala tim projit.
Ahoj, jak se takový chození na rande s manželem provozuje
Už sem to slyšela víckrát ale nedokážu si to nějak představit…
ahoj!
randění - jak zamlada!dítě ti někdo hlídá,ty se krásně oblíkneš,namaluješ,navoníš,protějšek to samý akorá bez toho líčení a jdete třeba na večeři,na kulábr a tak…držíte se za ruku,líbáte se,no,vždyť to znáš… ![]()
Randění je sice dobrý nápad, ale když nemáš nikoho, kdo ti hlídá děti, je to k ničemu. A my jsme na tom přesně tak. Já rodinu nemám, manžel jedináček a jeho rodiče kluky hlídat nechtějí. Chodí do práce a pokud mají volno, pořád někde jsou. No a jelikož jsem se přestěhovala za manželem, všechny kamarádky jsem nechala ve svém starém bydlišti a tady žádnou nemám. Sice pár známých tu máme, ale když jsem kolikrát potřebovala něco zařídit a chtěla kluky pohlídat, vždycky jsem slyšela odpověď NE. Tak je to pak těžší. ![]()
Nemas to jednoduchy, ale co zkusit nejakou pani na hlidani? Hodna duchodkyne z vedlejsiho vchodu, se kterou by ses domluvila na cene prijatelne pro obe strany? Nebo zkusit vyvesit inzerat na nejaky stredni skole (zdravka?)? Kluci uz nejsou malinky, aby to chvili nevydrzeli i s cizim clovekem. Navic nebude cizi, kdyz prijde uz odpoledne a vecer u vas proste plynule zustane.
Taky máme krizi.Uz jsem nevedela co mam delat.Tak jsem zasla do poradny. Sama-manžel mi nekolikrat rekl, ze tam nepujde.Deti hlidala kamaradka. Zjistila jsem, ze vyhrozovani rozvodem, odchodem, odmitani sexu,atd.nikam nevede. Taky jsem si uvedomila, ze nektere „strasne“ manzelovi vlastnosti nejsou tak strasne. Pro zacatek mi poradila, venovat energii ne k negativnimu, ale k tomu jak byt spolu(u me konkretne: zajem o manzelovu praci(pokud mu to neni neprijemne) a pokusit se jit sami na veceri nebo do kina,nebo udelat si doma pekny vecer-to jde i bez hlidani).
Prosím o radu. Jsme manželé ale zatím bez dětí. Mimčo jsme čekali ale nedopadloto dobře. A navíc to právě vypadá na rozvod. Já jsem z toho absolutně mimo, dokonce jsem se už objednal do m. poradny ale žena o tom ani neví. Nevím jak to dát celé dohromady, ale vím že svou ženu miluji a že s ní chci zůstat a mít kopu dětí. Prosím poraďte než naše manželství zkončí.
Anonymní, zajdi do poradny a zároveň si v klidu promluv se ženou, co jí vadí, co by chtěla, aby se mezi vámi změnilo a proč cítí, že už to není jako dřív. Ale vše bez výčitek. Musíš nejdřív zjistit, jestli o tebe ještě stále stojí. Pokud ano, ujistěte se navzájem, že vztah chcete zachránit. Musíte se snažit oba, probrat ubíjející stereotypy a názory na toho druhého a celkově vztah oživit. Také zjisti, jestli není zamilovaná jinde, to by byl velký průšvih. Ještě mě napadá, že hodně žen těžce nese potrat a někdy to dávají v duchu za vinu partnerovi a vztah to rozloží. Zeptej se jí přímo na toto, ujisti jí že všechno zvládnete, když se budete oba snažit a jak už bylo doporučeno výše, začněte chodit na rande ![]()
Do poradny jsem objednaný takže doufam že mi tam taky poradí. Ale doma je právě ten problém žena o tom vůbec nechtěla mluvit ale já jsem prve nachápal co se děje tak jsem na ni pořád tlačil až mi řekla že má problém v hlavě. No a já jsem chtěl vědět jaký a zase jsem tlačil a potom mi řekla že přemýšlí o rozvodu a došloto tak daleko že to bere jako hotovou věc. Jak mám zjistit že o mne ještě stojí. Zeptat se jí nato určitě nemůžu prože mi odpoví že ne ikdyby to tak nebylo.
Z manzelkou sme 7let a s toho 4roky manzele.Mame 3leteho syna.Bylo mezi nama v prubehu manzelstvi dost konfliktu a ja sem byl ten, ktery za to mohl.Tak 2krat mi dala manzelka jeste sanci ale po nejake dobe se zase neco naslo a skazilo se to.Ona byla ta, ktera se to snazila udrzet a je sem ji to moc neopetoval.Ted je to mezi nama na spadnuti znovu a vypada to ze doopravdy.Uz mi neveri a hnusim se ji, rika ze jak se osamostatni financne, tak da zadost o rozvod ale pritom mi rekne nebo naznaci ze by sem to mohl jeste zachranit ale dlouho by trvalo nez mi uveri. Snazim se ji dokazat, ze ji miluji a nechci byt uz takovej vul ale boli mne to kdyz se kemne chova jako ke kamosovi a nic nechce semnou zatim podniknout. Nejhorsi je natom to, ze vim ze jsem to pos…Nevim jestli vydrzim dlouho ji dokazovat ze ji miluji a ze uz budu jinej, kdyz nenastane aspon nejaka mala zmena k lepsimu
Já osobně bych to viděla na krizi klasika, promluvila bych s ním a pak by se vidělo, neházej flintu do žita.
Ahoj vsichni, prosim, potrebuju nejakou radu. Jsem s manzelem 15 let mame tri deti. On je hodne na sluzebnich cestach a ja do prace nemuzu, protoze by se nemel kdo postarat o deti. Uz jsme nejakou tu krizi meli a ja to vzdycky resila a zase bylo dobre. Ted uz proste nemam silu. Doma delam, ze je vsechno ok. Staram se o deti a o nej a to i sexulne, jak to jde, ale nevim jak dlouho to jeste vydrzim. Citim se desne sama. Loni mi umrel tatka na rakovinu a vzdycky, kdyz jsem si potrebovala promluvit, tak se manzel nekam vytratil. Pak jsem na ztratila na par tydnu hlas ( coz je katastrofa, kdyz mate tri deti) a zacala si psat se starym znamym. Desne jsem se do nej zamilova. Par mesicu bylo docela dobre. Aspon jsem mela pocit, ze mne nekdo miluje a zajimaji ho moje problemy. Zkoncilo to. Manzel nic nevi, ale moje problemy jsou jeste horsi. Jsem psychicky uplne na dne. Chci aby moje rodina, zase fungovala, ale nemam silu to resit. Porad se jen staram, aby byli ostatni stastni a resim jejich problemy. Uz nemam silu.
@ROTINA
ahoj, nechci sem psát pod nickem, mám tu pár známých, ale vím, jak se cítíš. Manžel je sice dost času doma, ale když může, jde makat ven a já jsem na dvě děti sama. Dost často se hádáme kvůli maličkostem, nejčastěji když se blbě vyspí, nebo přijde domů z práce se špatnou náladou. A navíc jak píšeš… taky jsem se zamilovala. Znám ho jen chvíli, dneska se uvidíme… Mám z toho strach. Nic mezi námi není, ani neví, co k němu cítím. Kamarádkám se s tím svěřit nemůžu a ani nechci, protože jim nevěřím, ale ony na mě sypou svoje problémy v jednom kuse. To samý se děje na oslavě. Nemůžu se v klidu bavit a pít jako ostatní, protože se tam vždycky najde někdo, kdo má trable a chce se někomu vyplakat na rameni, tak zvolí mě, protože já jsem přece tak šťastná Kterou nic netrápí netrápí. Pořád chtějí abych jim řekla svůj názor, poradila jim, do toho řeším děti, domácnost manžela a všechno pořád dokola. Už z toho pomalu blázním a nevím, jak z toho ven. Manžela opustit nechci, pořád ho mám ráda a taky tu mám s dětma zázemí, ale tohle celý je fakt k zbláznění