Jak začít s příkrmem?

1720
4.3.11 21:13

Jak začít s příkrmem

Ahoj,
ráda bych si ujasnila pár věcí. Včera jsme byli v poradně (půl roku) a pomalu máme začít s příkrmy. Ale podle toho, co mi řekli, tak mám začít dávat zároveň v poledne zeleninu a večer kaši…??? Mám zavádět lepek - to můžu i když jsem jako dítě měla atopický ekzém a mám lehčí alergii na ořechy?
Malý je zatím plně kojený. Kaše jsem tak nějak uvažovala, že bych dělala z MM, ale nevím, jestli to není naivní představa.
A poslední věc, daly byste takhle malému dítěti zeleninu z farmářských trhů? Ráda bych vařila domácí stravu, bohužel co se zeleniny týče, tak domácí zdroje nejsou :-( .
Předem děkuju za rady a tipy :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
248
4.3.11 21:18

Ahoj,
prvni kase jsou ryzovy, takze zadny lepek. Muzes je i sama varit pokud chces. A s MM by to jit mela.
Zeleninu jsem nejprv davala ze sklenicek, prislo mi to bezpecnejsi. Varim az asi od 7,5 mesice.
Hodne uspechu se lzickou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
4.3.11 21:21
evi.an píše:A poslední věc, daly byste takhle malému dítěti zeleninu z farmářských trhů? Ráda bych vařila domácí stravu, bohužel co se zeleniny týče, tak domácí zdroje nejsou :-( .
Předem děkuju za rady a tipy :-) .

Proč by ne, z farmářských trhů by mohla být kvalitnější než z krámu. Není dovážená přes půl zeměkoule, dozrávaná a skladovaná bůhvíkde. Ale teď asi ještě není sezona:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
4.3.11 21:21

Ahoj,já začala zeleninou ze skleničky-Hami První lžička-v poledne,dala jsem mu,co chtěl,pak jsem ho dokojila.Na noc jsem mu začala dávat Bebu na Dobrou noc,švagrová dávala kaši,ale pak přestala,pač jí hrozně kynul.Kaši nedáváme do dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
4.3.11 21:23

Zeleninu z farmářských trhů bych možná dávala,ale jen poznámečka-i onijí mohou mít hnojenou chemikáliema,protože pokud nejsou certifikované bio,tak to hnojivo používat můžou.Ale asi bych pro začátek zkusila skleničky,a pak pomalu najela na zeleninku od farmářů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
4.3.11 21:24
evi.an píše:
Ale podle toho, co mi řekli, tak mám začít dávat zároveň v poledne zeleninu a večer kaši…???
Malý je zatím plně kojený. Kaše jsem tak nějak uvažovala, že bych dělala z MM, ale nevím, jestli to není naivní představa.
A poslední věc, daly byste takhle malému dítěti zeleninu z farmářských trhů? Ráda bych vařila domácí stravu, bohužel co se zeleniny týče, tak domácí zdroje nejsou :-( .
Předem děkuju za rady a tipy :-) .

Ahoj. Já bych najednou zeleninu i kaši nezaváděla. Minimálně s 5tidenním odstupem, kvůli případné reakci  :nevim: . Kaši z MM dělat můžeš, to není problém, jen mysli na to, že MM by se nemělo vařit, takže nejlíp když koupíš dětské nemléčné kaše a rozmícháš je podle návodu s MM. Jen počítej s tím, že i když je uděláš husté, po chvilce hodně zřídnou. Ale dá se, já takhle zužitkovala zásoby MM z mrazáku, u obou holek.
Zeleninu z farmářských trhů bych takhle malému dítěti já osobně nedala, ale to je věc názoru. Začala jsem skleničkama, když pak jedly víc, vařila jsem. U Anežky dlouho po roce, u Máji celkem brzy, tak je mnohem větší jedlík (ale na váze to něja není poznat  :zed: ).

Co se týká atopického exemu, asi bych s lepkem počkala do roka a do té doby kupovala jen bezlepkové kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.11 21:26

Já jsem udělal malý test, když jsem zkoušel rýžovou kašičku, byla skoro až na stropě, jen ne v pusince,otevřel jsem ale přesná dávku a tu jsem nestačil ani lžičkou bagrovat jak v ní mizela, ale asi nejlepší je v tomto případě zkusit zlatou střední cestu zeleninky a ovoce jen za odměnu po kašičce, nebo zmixovat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
4.3.11 21:27

Tak farmáři nejsou o bio, pokud to nemají přímo označené, to je spíš o prodeji místních produktů. Okurka z pařeniště támhle od Nováků a ne z megapěstíren ve Španělsku. To hnojení a pod. má myslím u nás dost přísné podmínky.

momi33 píše:
Zeleninu z farmářských trhů bych možná dávala,ale jen poznámečka-i onijí mohou mít hnojenou chemikáliema,protože pokud nejsou certifikované bio,tak to hnojivo používat můžou.Ale asi bych pro začátek zkusila skleničky,a pak pomalu najela na zeleninku od farmářů.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
4.3.11 21:28
hofka píše:
Tak farmáři nejsou o bio, pokud to nemají přímo označené, to je spíš o prodeji místních produktů. Okurka z pařeniště támhle od Nováků a ne z megapěstíren ve Španělsku. To hnojení a pod. má myslím u nás dost přísné podmínky.
momi33 píše:

Máš pravdu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
4.3.11 22:08
momi33 píše:
Ahoj,já začala zeleninou ze skleničky-Hami První lžička-v poledne,dala jsem mu,co chtěl,pak jsem ho dokojila.Na noc jsem mu začala dávat Bebu na Dobrou noc,švagrová dávala kaši,ale pak přestala,pač jí hrozně kynul.Kaši nedáváme do dnes.

Momi a spí ti líp po tý Bebě na Dobrou noc?Po tý se nekyne?Dík :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
4.3.11 23:01
MarkyM píše:
momi33 píše:
Ahoj,já začala zeleninou ze skleničky-Hami První lžička-v poledne,dala jsem mu,co chtěl,pak jsem ho dokojila.Na noc jsem mu začala dávat Bebu na Dobrou noc,švagrová dávala kaši,ale pak přestala,pač jí hrozně kynul.Kaši nedáváme do dnes.
Momi a spí ti líp po tý Bebě na Dobrou noc?Po tý se nekyne?Dík :-)

Tak spí dobře,cca před 1.rokem jsme přestali v noci cokoli dávat a spí celou noc,když se probudí,tak stačí dudlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
4.3.11 23:01

A myslím,že není nijak tlustej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
5.3.11 04:46
minime píše:
Ahoj,
prvni kase jsou ryzovy, takze zadny lepek. Muzes je i sama varit pokud chces. A s MM by to jit mela.
Zeleninu jsem nejprv davala ze sklenicek, prislo mi to bezpecnejsi. Varim az asi od 7,5 mesice.
Hodne uspechu se lzickou :mavam:

Ze lžičky nijak strach nemám, malý je zvyklý na prášky a kapky ze lžičky (od dvou měsíců dostává Silymarin, Maltofer a Vigantol - vše ze lžičky). Teda doufám, že se tenhle trénink vyplatil :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
5.3.11 05:01

Děkuju všem za rady, nějak si to přeberu :-) . Kaše nám doktorka doporučila, protože se malý poslední dobou budí i 5× za noc :roll: , tak zkusit, jestli to pomůže.

S tím lepkem nevím, doktorka říkala, že ho mám zavést, dokud kojím, že to prý děti snášejí líp. Malý zatím nejeví žádné známky toho, že by to po mně zdědil, tak snad to tak zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
5.3.11 08:23
momi33 píše:
MarkyM píše:
momi33 píše:
Momi a spí ti líp po tý Bebě na Dobrou noc?Po tý se nekyne?Dík :-)
Tak spí dobře,cca před 1.rokem jsme přestali v noci cokoli dávat a spí celou noc,když se probudí,tak stačí dudlík.

Hm mám sto chutí jí zkusit,jenže kojim tak nevim jestli je to vhodný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko