Doma dělané příkrmy vs. kupované
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Příkrmy-doma dělané versus kupované
Ahoj v naší uzavřené skupině se objevil tenhle odkaz: http://ekonomika.idnes.cz/…x-/test.aspx?…
Žjooova a to jsem si říkala jak si budu zeleninku pěstovat na zahrádce… Ale stejně budu. ![]()
Ale teda nikdy by mě nenapadlo že kupovaný jsou lepší než doma připravovaný. Pro mě véééliká novinka. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ale, jen pěstuj a sklízej v noci jak tam doporučují
Já krmila tak půlnapůl no spíš víc vařila doma a teď si teda můžu říkat, že jsem mu zas tolik neuškodila, jako kdybych prováděla jen jednu variantu. Páč za x let přijdou s tím, že všechno je zas naopak
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já jsem od půl roku do 8měsíců kupovala a teď už malá baští s náma to co my.
Ale je pravda že můj taťka má doma zahrádku a domácí rajčátka,okurky a tak je to úplně něco jiného-a vyjde to skoro zadarmo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Článek starý 4 roky? No, třeba se něco od té doby změnilo
![]()
Doufala jsem, že se dozvím něco nového. Ten náš malý rarach ty skleničky „nežere“
Tak - a má zaděláno na kardiovaskulární choroby, na astma, ekzemy atd… Já mu to říkám furt! Kdyby to věděl, tak se těch mých podomácku připravovaných mňamek ani netkne a bude ládovat jen skleničky
Ale on je hlava dubová po tatínkovi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě to zase přijde jako nějaký humbuk, my si pěstujeme, okurky, rajčata a všechno samy, tu chuť nám nikdo nenahradí. Utržený rajče nahřátý na sluníčku, to je báseň.
I pro malou až bude papat příkrmy, chci používat domácí. Moc nevěřim na bio kvalitu kupovaných bio věcí, radši mám z vlastních zdrojů, o čem vím, jak se s tim zacházelo a tak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já bych hlavně řekla, že jedinej účel těch článků je, aby maminky ve snaze udělat pro svoje dítě to nejlepší na světě naběhly do obchodu a nakoupily skleničky, páč jinak svýmu dítěti zaručeně ublíží ![]()
Tohle mě nijak nepoznamenává
Vařím doma vesele dál ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak tak ![]()
Jackie píše:
Tak já bych hlavně řekla, že jedinej účel těch článků je, aby maminky ve snaze udělat pro svoje dítě to nejlepší na světě naběhly do obchodu a nakoupily skleničky, páč jinak svýmu dítěti zaručeně ublíží
Tohle mě nijak nepoznamenáváVařím doma vesele dál
- Citovat
- Upravit
Jackie píše:
Tak já bych hlavně řekla, že jedinej účel těch článků je, aby maminky ve snaze udělat pro svoje dítě to nejlepší na světě naběhly do obchodu a nakoupily skleničky, páč jinak svýmu dítěti zaručeně ublíží
Tohle mě nijak nepoznamenáváVařím doma vesele dál
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak s tou jarní zeleninou plnou dusičnanů bych souhlasila,i proto jsem loni při začínání s příkrmy začala se skleničkama.
Doma víš,co si do toho dáš,u skleničky musíš věřit složení.Ovšem ty testy podle toho článku by měly být objektivní,protože jistě si nemohou dovolit si to celé vymyslet.
Apropo,dnes se řeší kvalita příkrmů,a dnes jsem byla na plavání s maminkou,která vesele vyprávěla,jak dala synkovi-cca 1,5r-pečené kuře na česneku s knedlíkem
minule ta samá povídala,jak mu chutnají brambůrky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda radši skleničky do 10 měs kupovala, teď i občas uvařím, ale pokud mám vařit, tak ze zeleniny od farmářů, ze zahrádky a pod., prostě známých domácích zdrojů. Ono sice taky nevíte kolik je tam dusičnanů, ale zelenina v obchodech je podle mě jednoznačně nejhorší. Už jen to jak jsou ty papriky krásné, velké a lesklé je proti přírodě:-). V podobné diskuzi jsem četla, že něčí kolega z práce začal držet dietu a 14 dní jedl jen ovoce a zeleninu, potom se brutálně osypal a doktor řekl, že je to právě z dusičnanů a chemikálií v kupované zelenině a ovoci a to byl dospělej chlap. Teta zase pracuje v Německu a její soused pěstuje Bio zeleninu, prý to s bio nemá nic společného a nemám tomu věřit, takže od té doby nekupuju v obchodech ani Bio, prostě nic. Když tak na trhu a né v zimě, protože to je vyhnaný chemikáliema všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
alisekR píše:
Mě to zase přijde jako nějaký humbuk, my si pěstujeme, okurky, rajčata a všechno samy, tu chuť nám nikdo nenahradí. Utržený rajče nahřátý na sluníčku, to je báseň.
I pro malou až bude papat příkrmy, chci používat domácí. Moc nevěřim na bio kvalitu kupovaných bio věcí, radši mám z vlastních zdrojů, o čem vím, jak se s tim zacházelo a tak.
To my taky, ale než dáš děcku rajče, bude dávno mimo věk, kdy ještě baští skleničky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My bydlíme v bytě,takže nemáme jak si pěstovat svoje ovoce a zeleninu,ale dostáváme domácí od rodičů.Ze začátku jsem kupovala příkrmy ve skleničce,ale nejenom že to stojí šílený prachy,tak malej po nich trpěl zácpou
Takže chtě-nechtě jsem musela začít vařit a vařit z toho kupovaného…
Je pravda,že není nad to utrhnout si rajče na zahrádce a nebo si vytáhnout mrkvičku..je to naprosto jiná chut než co prodávají v obchodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vyzkoušela všechno, a malá mi absolutně bojkotovala doma vařené… Prostě jí chutnaly skleničky. Tak jsem rezignovala a cca do roka dávala skleničky a instantní kaše. V roce se to zlomilo a od roka nevzala do pusy jedinou věc ze skleničky a ani hlt instantní kaše - během jednoho týdne asi tak přešla na plnou domácí stravu a nejvíc miluje polívky - vývary. Ovšem dneska je jí 2 a 3 měsíce a nejradši by chodila do hospody. Párkrát jsme tam byli - o dovolené a tak, a moooc jí ty hospodský jídla zachutnaly. Teď nesmíme projít kolem, aby neskandovala „já chci do hospody“!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lulje píše: Článek starý 4 roky? No, třeba se něco od té doby změnilo![]()
Doufala jsem, že se dozvím něco nového. Ten náš malý rarach ty skleničky „nežere“Tak - a má zaděláno na kardiovaskulární choroby, na astma, ekzemy atd… Já mu to říkám furt! Kdyby to věděl, tak se těch mých podomácku připravovaných mňamek ani netkne a bude ládovat jen skleničky
Ale on je hlava dubová po tatínkovi
Tak jsme na to stejně. Jak malej tak i přítel nechtěj jíst nic hotového s obchodu jenom co ukuchtím já. Jenže si myslím že stejně za nákej ten rok zase budou psát jak je vše ve skleničkách škodlivé atd… každý rok se to mění. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit