Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak s tampónem se má dá přežít i na dovolené…
Já mám dnes první den a zítra odlitame… Žádné drama z toho nedělám. Manžel to ví, tak chápe že WC budu hledat častěji…
Sama nijak, kontaktuj gynekologa, jde to Norethisteronem, ale prestane po par dnech az a je mozne, ze budes stejne misto ni spinit. A taky si zvaz, zda ti to za to stoji, ze to docela hormonalni svinstvo, co umi rozhazet cely cyklus…
Normálně používej tampony nebo kalíšek, případně holt dostatek algifenu,
Tak jestli az v utery, tak to uz bude lepsi ne? Muzes zkusit z volne dostupnych leku treba ascorutin, nebo proste vic cecka, ktere stahuje zilky a muze zmirnit krvaceni a proste ty tampony, ms jen tak nezastavis no
@Melodie91 ano to už bude snad v úterý lepší, samozřejmě si vezmu na dovolenou tampon
Dočetla jsem se že je dobré vypít vodu s citronem, pomáháto? Jak hodně toho vypít?
@Barušminki píše:
Dočetla jsem se že je dobré vypít vodu s citronem, pomáháto? Jak hodně toho vypít?
To bys musela vypít asi sud, aby ti voda s citronem ovlivnila cyklus 🤣
Normálně jsem dávala dovolené i s MS, neřešila jsem to. Tampon, kalíšek… necítila jsem se nijak omezovaná. Nemáme s manželem problém ani mít sex během MS 🤷♀️ Řešíš to dost pozdě a léky jsou fakt hnusnej hormonální koktejl.
Jestli je rozjetá, tak už ne. Max. můžeš zkusit zvýšený přísun vitamínu C (citron). Ale na jedné dovolené jsem to měla dostat v pondělí, ve středu jsme přiletěli a hned druhý den jsem to dostala a to jsem se celý týden před dovolenou ládovala citronama a sypkým céčkem
Každopádně to byla dovolená v Anglii bez koupání, takže jsem to úplně v pohodě přežila s kalíškem
Další dovolená, měla jsem to dostat v sobotu, dostala jsem to již ve středu
Taky se to zvládlo, bylo to na táboře, takže latrína a bez sprchy atd.
No a teď mě čeká dovča u moře po 10 letech, mám to sice dostat až 3 dny po příjezdu domů ale pro jistotu jsem si nechala napsat prášky na oddálení a vezmu je s sebou. Uvidím zda použiji, každopádně připravená jsem ![]()
Takže pro příště, buď prášky na oddálení nebo kalíšek. Záleží na typu dovolené ![]()
Zrovna před týdnem to řešila sestřička u gynekologa s pacientkou …
Říkala ji, že pokud MS už začala.. zastavit ji nejde (paní brala nějaké léky na oddálení MS ale buď si je vzala pozdě a nebo nezabraly)
@Barušminki Pomaha zejmena vitamin C, na rychlejsi hojeni. Kup si Ccko a vezmu si vyssi davku. Muze to zmirnit a zkratit MS.
Zastavit uz ji nedokaze nic. Zo se musi resit vcas dopredu.
Žádná dovolená by mi nestála za rozhozený cyklus. No tak tampon to jistí, pak citron zmírní krvácení alespoň a taky minerály zinek, hořčík mi pomohli, když mi bylo na slunci v průběhu na špatně.
Dobrý den, jak mám zastavit menstruaci? Vím že už je pozdě, ale nemáte nějaké rady?
V úterý jedeme na dovolenou. Omlouvám se že jsem tu nová. Předem děkuji za odpověď. Taky se omlouvám, jestli jsem diskuzi založila do špatné skupiny.