Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, je mi 15 a už parkrat jsem si zkoušela zavést tampon, nikdy se mi to nepovedlo, hodněkrat mě to i při zavádění bolí. Používám velikost mini a zkoušela jsem spoustu zpusobu jak na to, ale vždy ho cítim, nevydržim to, protože mi to vadí a vždy ho vyndám. Prosím nějaký tip jak na to? Vložky mi hlavně v létě opravdu vadí, a teď se školou budeme mít každý týden plavání anemužu si tady dovolit ho vynechat, potřebuju se to naučit, jenže mi to prostě nejde a už nevim co dělat
V podřepu jsi zkoušela? Já ho necítím až ve chvíli, kdy je vevnitř i první článek ukazováku.
Nepíšete rodinné poměry, ale vy nemáte matku? Omlouvám se, jestli tomu tak skutečně je.
@LadaSva píše:
Nepíšete rodinné poměry, ale vy nemáte matku? Omlouvám se, jestli tomu tak skutečně je.
@ka2ka píše:myslíš že každý matka dceři vysvětluje intimní věci?
Považuji to za přirozené, určitě je méně pravděpodobné to očekávat od otce.
@Anonym279 nejlepší je zavádět v podřepu nebo při sezení na záchodě. Zkus se přitom úplně uvolnit. Vím, že to není jednoduché, sama jsem měla úplně stejný problém, ale jednou se to povedlo a pak už to šlo.
Kup si tampony s aplikátorem a pohlídej, aby byl plastový, někdy bývají papírové. Dělá je tampax. Zaváděj v podřepu a špičku klidně namaž trochou krému nebo lubrikačního gelu.
Musíš být úplně uvolněná. Toho docílíš tak, že při zavádění budeš silně a dlouze vydechovat až z břicha. Tampon pak v tomto výdechu zaveď co nejhlouběji, co to půjde. Nejdůležitější je opravdové uvolnění svalstva.
@LadaSva píše:
Já bych tohle s matkou nikdy nechtěla řešit, tím spíš ne v 15…Samozřejmě každý má s matkou jiný vztah, někdo by možná opravdu zašel za matkou…i každá matka je jiná, některá vysvětluje dceři, co to je menstruace už ve školce, druhá ji nevysvětlí nic a spoléhá na to, že osvětu poskytne škola… ![]()
Já jsem teda tampony začala používat po sexu s přítelem. Pro lepší pocit..