Jak zavinout ruce - 5 měsíců

681
11.4.16 09:12

Jak zavinout ruce - 5 měsíců

Hezký den,
chtěla jsem se zeptat těch, které zavinovaly dětem ruce, jak jste to dělaly.
Můj syn má 5 měsíců. Spinká ve spacím pytli a zavinuji mu ruce tak, že ho položím na trojúhelník tetra pleny a ty cípy mu dám přes ručky a pod záda. Líbí se mi na tom, že má ručky v teple a navíc mu nic nevrstvím na ten spací pytlík.
Poslední týden ho v noci hodně trápí prdy, a proto zvedá nožky a zadeček ke stropu. Tím pádem se ze zavinutí okamžitě osvobodí. Jenže s ručkami venku spát nedokáže (šudlí si očička, škrábe se), a tak 20× za noc zavinuji.
Měly jste jiný způsob, jak zavinout své Copperfieldy? :lol:
Uzel nahoře taky neprošel (pohybem se mu vysoukal ke krku a ruce byly volné…).
Děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12691
11.4.16 09:15

Místo pleny jsem pak používala šátek a obtočila dvakrát a konec jsem zajistila snap sponkou co se dává na látkové plenky :) nedostal se z toho a byl spokojený. A nebo jsem používala tetra osušku místo tetra pleny. Je větší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
11.4.16 09:19

Používala jsem zavinovačku swaddle me

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
11.4.16 09:20
@Mrs.M píše:
Místo pleny jsem pak používala šátek a obtočila dvakrát a konec jsem zajistila snap sponkou co se dává na látkové plenky :) nedostal se z toho a byl spokojený. A nebo jsem používala tetra osušku místo tetra pleny. Je větší :)

Děkuji za tip. A ta snap sponka - to je jako na obvazu? Tam bývají ostré konce… Nemůže si tím ublížit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
11.4.16 09:20
@Bobsh píše:
Používala jsem zavinovačku swaddle me

Z té se mi dostal. Proto má teď spací pytel. Škoda, že nedělá jen takovou tu část swaddle me přes ruce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
11.4.16 10:02

@knupka dělá se to, objednávala jsem to před třemi lety z Ameriky. Tenkrát nám to zachránilo život, dcera byla zavinutá až do 7m a nesnesla zavinuté nohy.
 http://annaevellc.mybigcommerce.com/…strap-small/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
11.4.16 10:03

@knupka Od narození jsem používala tetra osušku, kolem 4. měsíce velký bavlněný šátek. Pak už nechtěl mít ruce u těla ( koncem 4. měsíce ), vztekal se ( předtím naopak si je sám dával k tělu a čekal až ho zavinu ). Usoudila jsem, že už je na zavinování velký a tak spí nezavinutý. Před spaním si šmudlá obličej bavlněnou plínkou. V noci se budí 2× na kojení a hned usne, takže to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
11.4.16 10:05
@Alfhugo píše:
@knupka dělá se to, objednávala jsem to před třemi lety z Ameriky. Tenkrát nám to zachránilo život, dcera byla zavinutá až do 7m a nesnesla zavinuté nohy.
http://annaevellc.mybigcommerce.com/…strap-small/

Jéééj, to je bezva!!! Ale to je jen v zahraničí, že? :,( Tam neumím objednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
11.4.16 10:06
@Bonulinka píše:
@knupka Od narození jsem používala tetra osušku, kolem 4. měsíce velký bavlněný šátek. Pak už nechtěl mít ruce u těla ( koncem 4. měsíce ), vztekal se ( předtím naopak si je sám dával k tělu a čekal až ho zavinu ). Usoudila jsem, že už je na zavinování velký a tak spí nezavinutý. Před spaním si šmudlá obličej bavlněnou plínkou. V noci se budí 2× na kojení a hned usne, takže to jde.

Tak ten náš k tomu zatím nedospěl. Zkoušela jsem tak uspávat 20 minut a jen plakal. Zavinula jsme a do minuty spal. Prostě mu to ještě nejde. V zavinutí by chtěl být, ale bohužel tím zvedáním nohou se mu uvolní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
11.4.16 10:07

@knupka jojo, v čechách jsem to nesehnala. Já to taky neumím, ale je to jako každý jiný eshop, jedeš intuitivně, slovník po ruce, asi za 14 dnů jsem měla ve schránce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12691
11.4.16 10:11

@knupka Ty obvazové jsou ostré, ty snap bývají plastové, takže sice jsou špičaté ale né ostré :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
11.4.16 11:06

Zkusila bych buď větší plínu (kikko dělá čtvercové zavinovačky 140×140) nebo spací pytel s rukávy a na rukávy přišít očka a knoflíky aby šly připnout k tělu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
11.4.16 11:41

Za mě zavinocka ErgoCocoon. Dcerce je 11 měsíců, už v ní nespí ale před 14dny jeste ano :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
11.4.16 11:45
@Alfhugo píše:
@knupka jojo, v čechách jsem to nesehnala. Já to taky neumím, ale je to jako každý jiný eshop, jedeš intuitivně, slovník po ruce, asi za 14 dnů jsem měla ve schránce.

A na kolik to prosím cca vyšlo s poštou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
11.4.16 11:46
@Heivka píše:
Zkusila bych buď větší plínu (kikko dělá čtvercové zavinovačky 140×140) nebo spací pytel s rukávy a na rukávy přišít očka a knoflíky aby šly připnout k tělu.

To je super nápad!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401