Jak zkončit s kojením?

176
27.1.09 20:13

Jak zkončit s kojením?

Chtěla bych ukončit kojení.Malá má 16měsíců.Přes den si na kojení nevzpomene a když náhodou tak ji řeknu,že to má na spinkání tak se otočí a jde si hrát,nijak neprotestuje.Večer ji nakojím usebe v posteli pak ji přendám do postílky a tam usne.Vzbudí se během noci tak 3 někdy i více.a pokaždé vyžaduje kojení.Někdy si jen cucne a spí dál a někdy na prsu vysí i půl hodiny.
Chtěla bych otěhotnět ale nechce se mi zatím když kojím.
Poraďte jak přestat a jestli dávat v noci místo kojení nějaké jiné pití.Jednou jsem to zkoušela s čajem ale to se malá vždycky vzbudila a asi hodinku si pak hrála.Tak jsem zase raději přešla na kojení.
Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21600
27.1.09 21:08

určitě ne náhradu čaj! tím si jí akorát naučíš na pití v noci a je to hodně špatné na zuby.
podle toho jak popisuješ vaše noční kojení, tak je to pouze zvyk a uspávací metoda. asi to bude znít hodně tvrdě, ale my jsme odnaučovali kojení tak, že prostě nedostala nic a když plakala a rozčilovala, tak jsme chodili v pravidelných intervalech uklidňovat. ta metoda se jmenuje „metoda kontrolovaného pláče“ a určitě tady na emimi najdeš její popis. pokud ne, tak mi písni do SZ a já si pokusím vzpomenout jak to přesně bylo. ale základem je hlavně se vnitřně rozhodnout, že už opravdu ne. většinou zabere tak za 3 dny. a je teda dobré varovat sousedy, že bude pár dní v noci řev ;-) já jsem teda řešila ještě trošku horší situaci, kdy se mi Klárka budila v noci po 1-2 hodinách, cucla si a spala dál. a to jsem už nedávala fyzicky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4338
27.1.09 21:32

http://maminky.eu/…toda-24.html

Samik sa naučil spať podľa toho.Kojim ho ďalej ale iba cez deň.V žiadnim prípade,ho tak už neuspavam.Bol to děs.Teraz krasne spinka a neplače pri tom.Zo začiatku jo,ale každa noc je lepšia a lepšia.a ja som konečne vyspata :lol: :D :D :D :D :D
A jak napsala nozu,žiaden čaj.Nič!!!!Vymeniš závyslosť za závyslosť
Držim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
27.1.09 21:37

já jsem ukončila kojení tak, že jsem zkusila dát na noc sunar…jestli ho vůbec bude pít. Vypila celou flašku a usla, když se v noci vzbudila nakojila jsem…spíš si cucla, a ráno jsem zase dala sunar… do týdne už stačilo, když se v noci vzbudila dát dudlík…kojení vyšumělo…i mlíko se mi vytratilo nějak samo… skončili jsme mezi 12 a 13 měsícem. Fakt je, že ten měsíc na mně dost visela, nevyžadovala kojení, ale spíš se víc tulila, chtěla jenom ke mně…pohladit, ponosit a tak…ale žádné knučení, vynusování, sápání se pod tričko. Měli jsme asi štěstí :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
28.1.09 09:32

My jsme taky odnaučovali noční kojení metodou kontrolovaného pláče a hlavně by tam prý měl chodit tatínek, protože z něj to mléko není cítit, tak se ho nebude tolik dožadovat. Většinou to trvá tak týden a naše holky brečely jen tak 15 min. tak se to dalo.
V noci jsem nedávala nic, to si na sebe ušiješ bič a budeš vstávat stejně, ale s čajem. Holky někdy chtějí vodu, vědí, že po čištění zubů už nic jiného stejně nedostanou.
Tak pevné nervy a hlavně, pokud se jednou rozhodneš, že to uděláš, tak o tom musíš být vnitřně přesvědčena a vytrvat. Jinak pochopí, že když bude řvát hodně, tak mlíko dostane a je to v háji.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21600
28.1.09 21:30

Halko, tak my měli rekord 1,5 hodiny :) ale já byla tvrdohlavější a vydržela jsem. ale hodně mi teda pomohl manžel, že mě psychicky podržel.
a souhlasím, pokud se jednou rozhodneš, že odbouráš koejní, tak už se nesmí couvnout. to je cesta do pekel ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
29.1.09 08:49

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, malý se mi zase začal často budit, tak jsem se rozhodla v noci nekojit, tak vás prosím o radu, mám ho nechat křičet a nevytahovat nebo ho můžu vytáhnout a ponosit? A kdy poprvé nakojit? Naposledy se kojí před 19 hodinou a vstává o půl 7..dnes jsem mu teda dala ve 4 ráno…mám vynechat i toto kojení?? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
29.1.09 12:46

My jsme přestávali s kojením postupně. Nejprve jsme zrušili kojení přes den. V noci se ještě na kojení budila.
Pak jsem chtěla zrušit noční kojení, takže dostala večeři a většinou do hodinky se vzbudila a chtěla se nakojit před spaním. V noci, když se vzbudila, tak jsem šla k ní, nabídla ji vodu s hrníčku, kterou odmítla. Z postýlky jsem ji vubec nevytahovala, pohladila ji, uložila, samozřejmě plakala, ale já ji chytla za ručičku a hladila ji a povídala nebo zpívala (ani jsem nerožínala, aby se zbytečně neprobrala víc. Nu první noc jsme byly skoro celou vzhůru první kojení dostala až v pět ráno.
Druhá noc byla jen o malinko lepší a třetí už se vzbudila jen jednou a na chvilku. Až se toto ustálilo, tak jsem přešla k dalšímu kroku, že ji místo raního kojení dám UM v hrníčku, což přijala k mému překvapení v pohodě a s nadšením (samozřejmě až když nosíkem cítila, že to není voda, ale mlíčko co jí nabízím).
Nu a děsila jsem se celkem posledního kroku, zrušení kojení před spaním, nu ale ono se to vyřešilo skoro samo, protože jsme zrovna tři dny po sobě nějak přijeli později domů, takže šla spát o dvě hoďky později než obyčejně.
Usnula po večeři a už se nevzbudila, až ráno.
Nu a tím pádem po těch třech dnech už si na kojení nevzpomněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
30.1.09 17:14

Evsonku, zkus jí to nejdřív vysvětlit. U mé dcery to zabralo, pravda byla asi tak o 2 měsíce starší než tvoje. Nechala jsem večerní a ranní kojení, v noci jsem jí nedala (do té doby chtěla tak 2×) a opakovala jsem, že je velká a v noci už mlíčko není. Fakt jsem nevěřila, že to bude fungovat - a fungovalo. Trochu pobrekávala, pak usnula. Ale je možné, že už na to prostě byla „zralá“. Vedlejší účinek bohužel byl, že začla vstávat v nekřesťanské hodiny (5.15, 5.45 apod.), ale teď už se nějak srovnala mezi půl sedmou a půl osmou (až na výjimky).
A ono by mohlo zabrat i to otěhotnění - ta poslední dvě kojení, která jsme se Zuzkou měly ráno a večer, se odbourala, když jsem byla asi kolem 14tt (v Zuzčiných cca 20 měsících). A víceméně taky dobrovolně. Zapomněla jednou, dvakrát - a pak už jsem nedala a snažila se ji nějak jinak zabavit (ráno) nebo odvést pozornost stranou. Přešly jsme rovnou na kravské mléko, UM odmítá.
Jiné pití bych v noci nedávala, bojím se, že by to bylo vyhánění čerta ďáblem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová