Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky,
plně kojím a minulý týden jsem podstoupila operaci žlučníku a jak je známo, tak na operač.sále je vždycky šílená kosa a já to tentokrát odnesla řezáním při čůrání. A tak si chci nějak pomoct a nevím jak. Co můžu??? Můžu si dát urologický čaj?
Při těhu mi zabírali brusinky, jenže teďka do nich několik dní jít nechci, protože jsme byli dneska na očkování, tak kdyby se malý náhodou obsypal, tak ať vím z čeho by to bylo.
Moc děkuju za pomoc! Pa villa
Ahoj Villo, urologický čaj bych asi nedávala. Spíš jen heřmánkový, ten je zklidňující. Urologický možná max. jeden šálek denně. Hlavně teď být v teple a v klidu. Vyloženě klid na lůžku, což asi stejně máš viď? Nicméně, pokud máš strach ohledně alergizace malého kvůli brusinkám, tak s hěřmánkem to může být dost podobné, je to docela silný alergen, hlavně teda zevně, vnitřně si myslím, že to není až takový problém. Jestli máš nějaký nahřívadlo, třeba takový ty gelový polštářky, tak strčit pod peřinu na podbřišek. Kdyby ti to nepřestávalo - dej tomu tak den, max. dva - tak volat k dr. Asi by ses nevyhnula ATB, můžou ale dát penicilíny, s těmi se tuším může i kojit.
ahoj Suvi,
děkuju moc za rady. S tím heřmánkem máš pravdu, já na něho zevně alergická jsem, má pokožka ho nějak nemůže a vnitřně to zkusím, to malého akorát tak uklidní. A urol. čaj už piju, taky si myslím, že snad 1 šálek denně můžu.
Jinak klid na lůžku už nedodržuju, už je mi fajn, laparka je přeci jen menší zlo, než klasická operace.
Jinak zánět močáku jsem už měla i v těhu, ležela jsem kvůli toho týden v nemocnici a mám ještě doma zbytek antibiotik Amoksiklav, ale do toho raději nejdu, nemám celou dávku.
Tak pa a užívej těhu ![]()
Není vůbec zač, však s tím mám taky bohaté zkušenosti bohužel (teď zatím dobrý, musím zaťukat). Nejvíc mi stejně vždycky pomohlo to teplo a být v klidu, strašně rychle se to pak zlepšilo. Jsem ráda, že už máš po operaci a nejhorší za sebou ![]()
Ahoj villo, docela dobre funguje i petrzelovy odvar, nekolikrat denne popijet teply…sice je to chuti podivne, zezacatku se mi z toho mirne zvedal kufr, ale je to o zvyku. At se brzy vykuryrujes ![]()
Ahoj,
Villo , se zánětem právě taky bojuju. Na:,–(ila jsem homeopatika. Zkus se poptat v lékárně, je to „Cantharis 9ch“.
Jinak Fidlo , petrželový odvar vyzkouším. Ještě jsem o něm neslyšela.
Přeji brzké uzdravení ![]()
Ahoj Villo, mě se osvědčil Urinall. je to teda na bázi brusinek, ale může se jak v těhu tak i při kojení. Já jsem ho užívala v obou případech a bylo to bez jakýchkoliv problémů a potíží či alergických reakcí u dítka. a pak bych kromě tepla ještě doporučila fakt hodně tekutin. klidně 4 l za den. já na močák poměrně trpívám a toto zabralo. do ATB, která ti zbyla, bych bez konzultace s doktorem určitě nešla.
Urinal, teplo a klid.
Ale po pravdě řečeno - s podezřením na zánět močáku bych šla na dr., aby zvážil antibiotika. Je jich hodně, co se můžou i v těhu nebo při kojení. Pokud máš opravdu bakteriální zánět a nepřeléčíš ho, může zůstat jako bezpříznakový a zadělat na hodně ošklivých problémů v budoucnu. Můžeš dr. požádat o rozbor a kultivaci z moči, pokud tvůj stav není akutní a chceš si být jistá, že ATB nebudeš brát zbytečně.
Eva