Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, prosím o radu. Mám málo mléka, tak se snažím seč můžu nějak zvýšit tvorbu, ale zatím dost marně, takže dokrmujeme Nutrilonem. Kojím z obou prsou, pak dokrmím a nakonec odsaju ruční Aventkou - za celý den ze sebe ale vycucnu tak 40 ml
Má cenu zkusit jinou odsávačku (elektrickou Medelu - prej je dobrá) nebo to spíš vypadá, že v prsou prostě to mléko nemám? Kdybych si tak do nich viděla, třeba se snažím úplně zbytečně a stejně skončíme na UM… ![]()
detto,určitě odsávej,to pomáhá
jen s tou ruční to musí být docela vopruz vid??
Já měla teda Avent issis,je pravda,že je drahá,ale byla jsem s ní moooc spoky…
A co zkusit homeopatika na podporu kojení…taky to prý pomáhá,ale vlstní zkušenost nemám,ale chystám se je pořídit pro všechny případy ![]()
Já mám el. Medelu a jsem spokojená, určitě bys odsála o něco víc (otázka o kolik) a bez větší námáhy.
Přeju hodně štěstí.
Mám tuhle
http://www.lekarnadomu.cz/…-125ml-21346?…
a stejně odsaju prd
proto mě zajímá, jestli může pomoct jiná odsávačka nebo tam to mléko fakt není. Odsávám teď čtvrtý den a pořád tak kolem těch 30-40ml za celý den! Už nevím, jak to ze sebe vyždímat ![]()
Též mám el. Medelu a s ruční Avent se to nedá strovnat, nikdy by mě nenapadlo, že jsem schopná tolik odsát.
Takže já uričtě doporučuji.
Sunnyside
měla jsem elektrickou AVent, byla teda šíleně drahá, ale odsála jsem tolik, co jsem ani nevěřila, že tam mám. S ruční jsem neodsála téměř nic, ale neměla jsem Avent…
určitě to zkus…
tak já s ruční Avent nikdy pořádně nic neodsála a mnohem víc se mi osvědčilo odsávat prostě ručně. V případě, že bych teď musela odsávat 100% půjdu do el. a Medela není dle mých informací vůbec špatnej výběr. Tak ať si dobře vybereš.
Ja bych to s elektrickou urcite zkusila, vetsine holek dobre poslouzila… I kdybys nemela to stesti, kazdopadne ji urcite dobre prodas
, fak se te investice neboj
AHoj,mela jsem MEdelu mini elektric a byla jsem maxim.spokojena,rucni jsem neodsala nic…Ela
Ahoj !
tak já mám obě medely elektrickou swing( tu mám zrovna na prodej) a i ruční a obě jsou výborné nemůžu si je vynachválit
homeopatika na podporu mlíčka můžu jenom doporučit taky jsme je používala asi 2× a naučila jsem se hodně pít kojící čaje 2×za den a 2× denně caro
u prvního dítěte jsem měla s kojením hrozné problémy a teď to jde samo ![]()
přeju ať se ti podaří rozkojit Lucie
Já tedy kojila normálně a když bylo někdy potřeba mléko do zásoby, tak jsm používala Avent Isis a stačilo to. Proč ale píšu. Abych odsála bez námahy nějaké pořádné množství mléka potřebovala jsem aby se mi spustilo. K tomu pomůže koukat na miminko nebo třeba i jeho fotku, pomyslet na něj. Nevím jak to popsat zkrátka se tak nějak „rozněžnit“. Je to prostě o psychice, hlavně se nenervovat, že tam nic není. Já taky kolikrát dlouho seděla ždímala tam jak dlouho 20 ml a pak mi to v hlavě udělalo cvak a během chvíle jsem měla 100 ml. Psychika je u kojení strašně důležitá, strašně se stresujeme jestli nám to půjde a to způsobí , že to nejde. Poprvé jsem odcházela z porodnice a mléko se mi pořádně udělalo až doma, podruhé jsem se nestresovala a v porodnici jsem po kojení zásobovala mléčnou banku.
Magrátka
Ahoj, tak já mám přímé srovnání a mě nepomohlo nic. Nejprve jsem měla pákovou Chicco, po dvou týdnech mi praskla páka, odsávala jsem 4× denně, výsledek: cca 200 ml a bolavý palec. Pákování zhruba 20 minut každé prso. Pak páková Avent, páka zlomená po 3 týdnech
, výsledky stejné, jen mi přišlo lepší nastavení tlaku na odsávání. Pak přišla Medela elektric (palec od pákové bolel ještě 2 měsíce), tou jsem odsávala ještě měsíc a půl. Odsála jsem mezi 50-150 za den ,pak už to nebyla ani jedna dávka,manžel si udělal úraz, kdy byl nepohyblivý, tak jsem to zabalila. Rozhodně je to pohodlné, já se konečně dostala k pc
. Mě se prostě mlíko nedělalo, ať jsem dělala, co jsem dělala. Resut
Ahoj,
já jsem zkoušela ruční a to byla tragédie, pak jsem si koupila Medelu mini electric a naprostá spokojenost!!!
A čím více budeš odsávat, tím více se tvoří mléka! Tak zkus zařadit odsávání i mezi krmení, mě to teda pomohlo.
magrátko, taky tak, taky tak…
První laktace až doma z porodnice jsme šli s Bebou a podruhé jsem „kojila“ celé novorozenecké oddělení. Holt psychika a nedůvěra sama v sebe je děsnej prevít.