Jak zkrátit MS cyklus??

876
5.2.05 14:23

Jak zkrátit MS cyklus??

Ahoj holky,
chci se zeptat, jestli některá nemáte nějaké zkušenosti, jak zkrátit menstruační cyklus. Já už víc jak půl roku neberu prášky a moje cykly se pohybují okolo 40 - 45 dní. Připadá mi to moc. Vím, že někde v diskuzi některá z vás psala o nějakém čaji, díky kterému se jí podařilo zkrátit cyklus. Ale už to nemůžu najít. Nebo je na to ještě něco jiného? Kdysi, když jsem nechtěla otěhotnět, by se mi líbilo, že mám MS skoro jednou za dva měsíce, ale teď, když chceme prcka, tak mě štve, že musím na plodné dny čekat tak dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
5.2.05 17:50

Ahoj, měla jsem to úplně stejně, cykly kolem 45 dnů, taky mě braly nervy, že potencionální plodný dny jsou v tak velkých intervalech. Pomohla mi Symptotermální metoda na Rodině.cz, na základě které jsem podle hlenu a stavu dělož.čípku vysledovala přesné dny ovulace, u mě to bylo asi 30.den (OVU), no a druhý dlouhý cyklus se nám podařilo „zadělat“ na mimi. Tak ať se vám taky daří! Důležité je, abys věděla, kdy máš ovulaci (přibližně 14 dnů před MS), sama si to vysledovala pomocí některé metody a pak na to vlítněte. Často se píše, že dlouhé cykly bývají anovulační, u mě to ale pravda naštěstí nebyla. Už se nám takhle podařilo druhé mimi. Hodně štěstí přeje
 Jitula

• Citovat
  • Upravit
Luccka
5.2.05 21:05

Ahoj Marketo,
já měla (snad už mít nebudu) cykly po dobrání HA tak 40 - 60 dnů. A to jsem HA už rok nebrala. Doktorka mě akorát cpala hormonama, ale ani po nich se mi to nesrovalo. Pak mi někdo poradil, ať si koupím Gynex (na www.energy.cz - lahvička asi 380 Kč). Ještě teď tomu nemůžu uvěřit, ale já to dostala po 30 dnech! Navíc mi bylo doporučeno cvičení dle Mojžíšové a tam mi rahbilitační sestra říkala, že se mi tím cvičením (mimo jiné) i krásně srovná cyklus. Prý je nepravidelný i k vůli tomu, že jsou tam dole zablokovaný svaly.
Možná zkus alespoň ten Gynex, já fakt věřím, že mi alespoň v tomhle směru pomohl.
Pá Lucka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
9.2.05 16:48

Díky za odpovědi,
co se týče té symptotermální metody, tak podle té jsem zjistila, že ovulaci mám, ale těžko můžu předvídat, kdy ji budu mít další cyklus, když je každý jinak dlouhý. Kromě toho se mi asi tento cyklus schylovalo (podle kolísavé BT) k anovulačnímu cyklu. Asi před deseti dny jsem začala brát Sarapis a teploty se mi ustálily, hlen se začal zlepšovat, takže asi ovulace nakonec proběhne, což jsem ráda. No, ale vyzkouším i ten Gynex, už jsem si ho objednala. Snad to pomůže. Slyšely jste už některá někdy o progesteronové masti? Našla jsem to někde na internetu. Výrobce tvrdí, že je vhodná právě na nepravidelnou MS a také na další věci včetně pozitivního vlivu na plodnost. Ale stojí to 900 Kč! Tak by mě zajímalo, jestli to fakt funguje…
Markéta182

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
9.2.05 17:20

Včera mi moje milovaná masérka (mám ji moc ráda, protože je moc šikovná) doporučila na můj 40 dnů trvající cyklus a bolestivá prsa vitamín B, zejména B6 - v nějaké chytré knížce vyčetla, že zmírňuje vliv estrogenu a pomáhá tvorbě progesteronu (doufám, že to nepletu). Každopádně je to vhodné ke zkrácení cyklu. Tak to ode dneška zkouším.
Janinkaa

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.2.05 06:54

Holky, včera jsem v drogerce natrefila na zajímavý vitamínový přípravek od firmy Vital, není moc drahý, stál do 100Kč, a píšou, že je na pravidelnou menstruaci, na PMS, pro ženy fyzicky a psychicky zatížené.

Tož jsem si ho hned koupila. Je tam 30 tbl.

Dám pak vědět, jak účinkuje.

Daria

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.2.05 09:16

Tak dámy - jak jsem psala včera - zkusila jsem vitamín B - pravda, dala jsem si asi čtyřnásobnou denní dávku, celý den jsem čurala sytě žlutě - ale dnes ráno jsem začala menstruovat - 36. DC!!! Což je u mě docela rekord. Mohla to být shoda náhod, ale spíš si myslím, že to byl výsledek celoměsíčního pití kontryhelového čaje a toho Béčka. Tak zkuste - já jsem zkrátila cyklus ze 40 na 36!
Janinkaa

• Citovat
  • Upravit
876
10.2.05 16:37

Na tom vitamínu B asi něco bude, už jsem o tom taky něco slyšela.
Co se týče toho Vitalu, tak jsem ho brala 2 měsíce a žádnou změnu jsem nezaznamenala, tak nevím. Ale možná to na každého působí trochu jinak. Co bych za to dala, kdybych měla cyklus aspoň těch 36 dnů! teď jsem 31DC a ještě ani neproběhla ovulace, takže při nejlepším to bude tentokrát 46 denní cyklus, ale možná i víc… Kdybych to byla věděla, co mi ty prášky s organismem udělají, asi bych se byla bývala porozhlédla po jiné antikoncepci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.2.05 08:21

Ahoj. Čtu si vaši diskuzy a nedá mi to, abych nenapsala. Před braním antikoncepce jsem MS nedostala vůbec a nebo po několika měsících, takže jsem chodila na injekce. Když jsem minulý rok přestala brát antikoncepci, řekla jsem to doktorovi, a hned mi předepsal Duphaston. Cyklus mám stejný jako při braní antikoncepce, a to 29 dnů. Třeba by vám to mohlo pomoci také. Duphaston, jak už bylo také někde psáno, podporuje i uchycení oplozeného vajíčka. Jinak Sarapis teď zkouším 2. měsíc (zatím se nám totiž nezadařilo a zdá se mi, že mně bazální teplota dost lítá), ale zatím nic. Jen mám po něm lepší pleť.
Ahoj Petra.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
11.2.05 10:32

Taky mi doktor tento týden napsal Duphaston. Jsem moc zvědavá, jestli bude mít nějaký účinek na mimíse a na délku cyklu. Zlepšení pleti? No paráda - to se mi hodí. Doktor mi řekl, ať ho na:,–(ím 16. den cyklu, ale obávám se, že v tu dobu ještě nebudu mít za sebou ovulaci. Asi budu měřit BT a na:,–(ím 2 dny po ovulaci.
 Edita

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
11.2.05 12:18

Ahoj Edito.
Nevím jestli jsem to nenapsala moc složitě, ale ta pleť se mi zlepšila po Sarapisu, a ne po Duphastonu.
Duphaston jsem první měsíc brala 21. - 25. den, ale nestačilo to, protože jsem krvácela 3 týdny, takže ho beru taky 16. - 25. den cyklu. Bazální teplota stoupne v těch 10 dnech, kdy ho bereš. Já bych ho brala pravidelně, tak jak řekne doktor. Ještě taky říkal, že by bylo lepší, kdyby se mně ta teplota zvedla ještě před tím 16. dnem, aby byla ovulace včas, ale to někdy vyjde někdy ne.
Musím ale s lítostí říct, že ho beru už 8 měsíců, a zatím mně k mimču nepomohl.
Ahoj Petra

• Citovat
  • Upravit
324
12.2.05 20:46

Ahojte,
já bych ten Vital zase nezatracovala, 2 měsíce je krátká doba, navíc obsahuje 100% denní dávku kys.listové a to není rozhodně na škodu, nějaké vitamíny B taky má, ale asi po vašich radách ještě přikoupím vitamín B komplex, tím asi nic nezkazím, aspoň se mi zlepší pleť :)

Jinak mátě někdo třeba kladné zkušenosti se Sarapisem? Uvažuji o něm, příští cyklus budu zase po přestávce užívat Clostilbegyt, že bych to třeba zkombinovala s tím Sarapisem. Ale abych toho zase nebrala moc!

Co myslíte?
Daria

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.2.05 14:50

Ahoj Dario,
já jsem začala Sarapis brát asi před třemi týdny. Moje zkučenost je taková, že před tím, než jsem ho začala brát byla moje křivka BT jako zuby na pile - teplota si libovolně poletovala nahoru a dolů Říkala jsem si, že už se asi schyluje k anovulačnímu cyklu. Ale ode dne, co ho beru, se mi teplota pěkně ustálila a za několik dní proběhla ovulace. Kupodivu jsme se zrovna v ten den s mým mužem tulili, takže třeba to i klapne (včera to bylo 6 dnů po ovu a píchalo mě v podbřišku jako před MS, takže tajně doufám, že to bylo to, co myslím :D ) Takže bych řekla, že mi Sarapis pomohl přinejmenším k ovulaci a taky k velice kvalitnímu plodnému hlenu. Takže na něm možná něco je. Názory se různí, ale vyzkoušej ho a uvidíš. (Nemůžu napsat, že za to nic nedáš - protože za to dáš skoro 450,– na měsíc, ale co bysme pro ty naše budoucí děti neudělaly, že? :) ,

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky