UTZ

45
3.2.05 09:44

UTZ

Ahoj spolutěhulky,

to jsem ráda, že někdo založil zářijová míma. Já mám termín 21/9 - přesně na narozeniny tatínka. No ten má radost :)

Chtěla bych se Vás zeptat, kdy jste byly poprvé na UTZ a jak často chodíte. Já jsem po inseminaci a v centru asist. rep. mi udělali krevni test na těhotenství a řekli mi, ať přijdu 10tt, což je 7/2. Připadá mi to strašně pozdě. Myslim, že normálně těhotné chodí dříve. Nám to nešlo a když už to tu je, tak mi ho nechtěj ukázat :(. No, jen jsem si myslela, že mě budou pozorovat víc než normálně - tak to jsem se spletla. Už se nemůžu dočkat!

Jinak jsme to řekli rodičům hned, jak mi vyšel test z moče. A protože moje mamča je děsně ukecaná, tak to vědí všichni příbuzní z mojí strany. Nezlobím se, jen se trošku bojím, aby bylo všechno vpořádku.

A co se týče práce, tak já se teď flákám. Už od srpna. Nevím, jestli to někdo pochopí. Chtěli jsme mít mimi a nešlo nám to. Snažili jsme se přes 2 roky (vím, že to není zase tak dlouho). No a protože jsem měla práci hodně náročnou, sice v kanclu, ale psychicky docela vyčerpávající, pracovala jsem denně 10 - 16 hodin a mnohdy i víkendy, a šefová … hysterka, nervozní a moc mne o svých kvalitách na svou pozici nepřesvědčovala. Tak jsme se s mým mužem domluvili, že zůstanu doma a uvidíme, jestli to pomůže. A POMOHLO to! Musím přiznat, že už jsem ale neměla daleko si hledat práci.

No, tak to jsem se tedy vypsala.
Prosím, napište svůj názor na ten UTZ.
Děkuju Vám a ať nám hezky rostou :)

Lenka, Brandýs nad Labem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1070
3.2.05 10:07

Ahoj Lenko,

připoj se k nám do diskuse Rodíme v září 2005. Je tam hodně popsáno, kdo kdy byl nebo půjde na ult. Mě dr. ukázala flíček hned na první návštěvě, kdy mi potvrdila těhu. Bylo to 21. 1. a na další kontrolu jsem objednaná 10. 2. To dostahu i těhu knížku.
Představ si, že v naší diskusi je jedna těhulka taky z Brandýsa :D

Vítej mezi nás
Vlasinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
3.2.05 10:11

Ahoj Leni,

já jsem taky z Brandýsa, to je náhoda.

S tím ult je to opravdu docela divné, protože třeba já jsem byla u dr 21.1., což už jsem měla být v 5tt a ten mě s klidem objednal za dalších skoro 14 dní na ult. Tak že jsem byla teď v 7tt na svém prvním ult a viděla jsem krevetku, byla jsem celá dojatá. Dokonce jsem uvažovala o změně gynekologa, ale pořád se k tomu nějak nemám.
Vlasinka má pravdu, hodně holek to popisovalo v Rodíme v září 2005. Já ještě nevím přesný termín porodu, ale asi kolem 15.9.

Boumi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.2.05 10:25

Ahoj,

žádný strachy. Ultrazvuk se provádí na počátku těhu, pak ve 20.týdnu a poslední ve 30.týdnu.

Já osobně měla UTZ v 5.týdnu, kdy se ukázal flíček, pak v 8.týdnu na potvrzení srdeční akce, a nyní ve 20. týdnu, kdy se zkoumají případné vrozené vady. Ještě mě čeká ultrazvuk ve 30.týdnu. Někteří doktoři dělají ultrazkuk pokaždé, ale pokud není nějaký problém, není potřeba… Dříve také neměli ultrazvuky :)

Tedy pokud jste se svými doktory jinak spokojené, není toto důvod ke změně. Je to dost specifický postup pro většinu doktorů…

Hodně štěstí a ať vám miminka rostou a sílí :)

Mirka 22+3tt

• Citovat
  • Upravit
45
3.2.05 10:41

Díky moc za podporu,
nemůžu se dočkat. Stříhám si metr, už jen 3 dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...