Zmrazování potravin pro mimi

137
31.1.05 10:28

Zmrazování potravin pro mimi

Ahoj holky, dneska jsem se dočetla, že rozmixované brambory a rýže nejsou pro miminko vhodné, když se zmrazí. Trochu mě to vylekalo, protože od tý doby co dáváme příkrmy to tak dělám. Uvařím např. mrkev nebo brukolici s bramborou, dám to do těch tvořítek na led a šup do mrazáku. A o kuřecím masu to psali taky, prej když už se dá zmrazit, tak jedině zalitý vodou, ve který se vařilo. Jak to děláte vy? Já si teda nedokážu dost dobře představit, že bych každej den vařila půlku brambory nebo dva kousky masa. :( :( :( Díky za odpovědi. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
108
31.1.05 10:36

Ahoj Titi,
já to tedy dělám úplně stejně, mám zamrazené tak 5 jídel a k tomu jednotlivě brokolici, řepu atd. Taky jsem četla,že se nemá zamrazovat, ale já bych vážně nezvládla každý den kuchtit tu trošku do zobáčků mých dvojčátek. Ono se toho hodně radí a napovídá, hlavně to je myšleno asi kvůli vitamínům, ale já nevím.....určitě má na to každá maminka jiný názor.

tak nevím…ale já to tak budu děla dál, zatím mi to vyhovuje.

pa Petronella + 2 (8 měs.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.1.05 14:00

Ahoj holky!
Ja myslim,ze kliiiid.Taky jsem zamrazovala a urcite i parta ostatnich mamin,ono se to ze zacatku asi ani jinak neda stihnout.Ted uz to nedelam,uvarim vzdycky tak na tri dny a necham si to v piksle v lednicce.M ato totiz lepsi chut nez kdyz se to zamrazi(ale taky mi to trvalo nejakej ten mesic nez jsem od zamrazovani upustila 8) ).
 Linda

• Citovat
  • Upravit
827
31.1.05 16:23

Já jsem od zamrazování upustila až v okamžiku, kdy naše dcera mohla jíst některá jídla s námi. To bylo až někdy koncem léta, začátkem podzimu. Od té doby vařím tak, abychom mohli jíst všichni. Manžel tím sice trochu trpí co se týče chuti, ale na druhou stranu si myslím, že ho zdravé stravování nezabije, ne :lol: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
31.1.05 21:54

Ahojky,
nejde ani tak o to zamrazovani, ale spis o nasledne ohrivani. Pri zmrazeni se pry porusi bunecna struktura (hlavnme zeleniny) a pak uz nema tu vyzivovou hodnotu - vitaminy apod. No a pri ohrivani se pak pry ty potraviny stavaji karcinogenni (hlavne brambory) ale nevim proc. Myslim ale, ze to tak dela 99°/°maminek. Ja tedy nemrazim, ale kupuju hotovky a to mi prijde hodne podobne. Takze klid. To by se clovek musel zblaznit ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí