Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
mam problemek. Nastoupila jsem do prace a zjistuji, ze nejsem si schopna nic zapamatovat. Co si nenapisu tak to nevim.
Nevite jak si procvicovat pamet? Treba lustim sudoku-to je pro me odpocinek, ale jinak vsechen svuj volny cas po praci venuji Honzikovi.
Nastoupila jsem v zari na 7,5h a ted uz mam uvazek plny 8.5h.
Doufam, ze mate nejake triky jak vyzrat nad hlavou. O Honzikovi si pamatuji vse… ale v praci je to neco jineho a a nyni delam na odboru, ktere jsem pred nastupem na materskou vubec nedelala, tak jsem jak Alenka v risi divu.
Diky za rady.
Kac
V životě je prý důležité udržet myšlenku a moč
![]()
děla mi problém to prvni:-)
Ahoj Kac.
Myslím si, že je to úplně normální. Potřebuješ si zvyknout. Ještě před mateřskou jsem taky nastoupila do několika zaměstnání a vždy to bylo, co popisuješ. A po mateřské si myslím, že je to silnější, protože věnujeme všechen svůj čas i myšlenky dětem. Zkrátka se určitě přizpůsobíš a hlavně se z ničeho neobviňuj. Je to normální.
Sindarela
Dneska to je presne rok co jsme nastoupila do prace. Loni na castecni uvazek 60 procent rozdeleny podle mne a prace do 2-3 dni. Ode dneska na plny.
Musim potvrdit, ze jsem se po dvou a pul letech zapracovala asi tri mesice - kolegyne, kamaradka a ma nadrizena v jedne osobe se mi smala ze mam zkusebku bez zkusebky
To podotykam, ze jsem nastupovala na stejne misto se stejnou (nebo i vice mene zmenenou) pracovni naplni… Ale proste je clovek v jinem rytmu a s jinou pracovni naplni. Navic se priznam, ze i po tom roce jsem po dovolene byla „na koberecku“ pac vyplynuly behem dvou tydnu chyby, ktere se bezne nevedomky a neumyslne delala (to, ze mne na ne nikdo behem roku neupozornil nebo si jich nevsiml je na jinou diskuzi)
Jinak mi celkem pomohl Lecithin, ja ho teda puvodne si koupila na zlucnik a cholesterol (po zdrave detske strave najednou klasicke obedy v hospode mi a memu traveni davaly zabrat) a jestli nepomohl a bylo to tou zkusebkou tak urcite neuskodil…
Diky,
v zari to bylo celkem v pohode, ptala jsem se to jo, ale kolegynese kterou sdilim kanc. musi zitra nastoupit do nemocnice na lek. zakrok a jsem tam sama. Tak z toho mam neprijemny pocit z toho, ze budu nekoho obtezovat vecnymi dotazy. ![]()
Takze me bude utesovat to, ze to proziva vetsina maminek po materske a ze je to normalni:-)
ahoj, Kac