Jaká VŠ na PA?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Diky, ale jak jsem si to tak precetla, tak moje predstavy byly samozrejme uplne jinde:-)))))))))))))) Takze asi zustanu u pravnickeho oboru:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud chceš mít jistotu že tě vezmou, tak Jihlava, ale škola sama o sobě co se nenaučíš sama nevíš a nikdo ti to tam neřekne.
Já bych volila Olomouc, nebo Brno, ale do Brna je hodně velký nával, přímačky se dají zvládnout bez problému když se na to mrkneš.
Náročnost sama o sobě není těžká, pokud k tomu máš vtah a baví tě to, musíš počítat s tím že se musej sbírat porody i ve svém volném čase, studentek je hodně a ne každá maminka se nechá rodit studentkou.
Já sama jsem PA, na přímačky jsem se učila chvili, zvládla jsem je, ale do Brna jsem se nedostala z kapacitních důvodů a pak to šlo samo, na zkoušky jsem se nikdy moc neučila, protože mě to bavilo a zajímala jsem se o to i mimo zkouškové. Ted pracuji jak PA v porodnice a musím říct že je to opravdu nádherná práce, ale není každý PA stejná, někdo to dělá jen pro peníze, bez žádnýho citovýho vztahu.
- Citovat
- Upravit
Pro penize? ![]()
a mohu se zeptat, kolik tak PA bere? o teto strance jsem ani nepremyslela, chci to delat ze srdce ![]()
- Citovat
- Upravit
To mě taky pobavilo
ale myslím, že to anonymka myslela tak, že prostě chodí do práce, aby měly výplatu, ale jinak je to ani neuspokojuje. My tu máme 3 velké nemocnice a nástupní plat absolventek v té jedné je nějakých 13tis hrubého, pak se to s praxí samozřejmě zvedá, ale žádná hitparáda to samozřejmě není. Nejlíp platí fakultka, ale tam jsou zase místa dobře hlídané a dostat se tam není jen tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslela jsem to tak, že je to pro ně rutinní práce, za kterou dostanou každej měsíc výplatu aby měly z čeho žít.
Platy se pohybují v každé nemocnici jinak, v malých nemocnicích to je okolo 15 tis., v okresních už okolo 18 tis., ve fakultní nemocnici HK jsem slyšela že mají až kolem 22 tis. a nejlíp jsou na tom pražské PA, tam mi nastoupila kamarádka hned po škole a její nástupní plat dělá 25 tis. ale tohle je opravdu orientační, opravdu v každé nemocnici se to líší
- Citovat
- Upravit
Ted jste me navnadily, ze by to byl zlaty dul a nic
ze jsem nad tou vyplatou ani neuvazovala
![]()
a jeste na neco jsem se chtela zeptat a uz nevim co
![]()
no prozatim dekuji ![]()
zakladatelka
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, nemáte někdo zkušenosti s dálkovým studiem zdravotní sestry nebo PA na soukromé Vysoké škole zdravotnické v Praze?
Mam vystudovanou SOŠ pedagogickou a dálkové studuji Bc. Učitelství pro MŠ, ale vždy mě lákala práce zdravotní sestry na dětském oddělení, případně porodní asistentky.
Dekuji Vám za vaše postřehy a zkusenosti s náročnosti studia, průběhem, jak často je nutné do školy chodit, praxe apodobne.
Dekuji! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PepiKo Já tam studovala, ale už je to pět let. Škola v pohodě, pro mně nenáročná. Praxi doporučuji poctivě odchodit. Z přednášek se dalo leccos vynechat. Důležité předměty nenechat na háku.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@PepiKo Já tam studovala, ale už je to pět let. Škola v pohodě, pro mně nenáročná. Praxi doporučuji poctivě odchodit. Z přednášek se dalo leccos vynechat. Důležité předměty nenechat na háku.
Dekuji ![]()
A myslíš, ze je to tedy jednodušší nez na ostatních veřejných vysokých školách? Jde mi zejména o předměty jako chemie apod., které ze střední nemam moc sobre základy a vždy to pro me byly spíše strasaci ![]()
Co bylo pro tebe na studiu nejhorší, připadne co se tak tradovalo všemi ročníky, ze je nejhorší?
Dekuji!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit