Auto pro 3 sedačky, Ford S max nebo Galaxy

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11725
20.1.14 22:27
@andatko píše:
Na tu koukam až teď. :mrgreen: a ta má ty sedačky zase jinak. Než ta cx9. Tam by mohl být isofix i uprostřed. ;)@jitule_b tohle je rok 2011 a jak říkám, nevypadá to. :nevim:
Chjo přitom ta by se mi líbila, takhle na pohled. :palec:

my máme 2009 tak nevím zda něco měnili :nevim: ale mazda je podstatně prostornější než volvo, vzadu sice sedačky vypadají, že ta prostřední je úzká, ale chce to vidět, pač ty krajní jsou jak křesla a prostřední normální sedadlo :mrgreen: volvo je uzší, ale pro mě krásnější, třeba se ho někdy dočkám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
20.1.14 22:29

Teď aktuálně řešíme. Třetě už tedy máme na světě a když potřebuji pobrat všechny tři, tak nejstarší sedí na autosedačce vedle mne jako spolujezdec a dobře mi to nedělá.

• nejdříve jsem koukala po Oplu. Máme s Oplem dobré zkušenosti. Opel má mezi MPV Zafiru a Merivu (teď snad ještě něco nového - nepamatuji si název - ale pro nás cenově mimo). Moc se mi líbí vzhledově obě auta, ale obě malá. Meriva snad ještě menší než Zafira. A jak jsem koukala na Zafiru v reálu, tak tři sedačky bych tam dala opravdu na krev a ještě bych musela vybírat sedačky „úzké“. Ona je snad Zafira i v 7-dmi místné verzi, tak jedině tak, ale to pak není skoro žádný kufr.
  • pak jsem se poohlížela v kategorii „skoro“ autobusů - VV Sharan a Ford Galaxy. Místa habaděj, ale mně se tato auta strašně nelíbí vzhledově. Nevím, jak úplně nové modely, ale mi se poohlížíme po „ojetém“ a ty se mně nelíbí vůbec. Vím, že barva a desing nejezdí (jak mě neustále připomíná manžel), ale já chci, aby se mi to auto alespoň trochu líbilo. :)
  • teď jsem u Citroen C4 Grand Picasso nebo Peugeot 807. Velikostně mi to přijde kompromis mezi „velkým“ Sharanem či Galaxy a „malou“ Zafirou. Vzhledově mně nejvíce láká ten Citroen. Dokonce mám vysněnou barvu - taková hnědá metalíza. Problém je, že většina těchto Grandů v naftě je s automatickou převodovkou. Manuál aby člověk pohledal. 807 Peugeot se mi zas tak nelíbí, ale láká mě panoramatická střecha (i když asi nemá každá 807) a hlavně výsuvné dveře - dobrý přístup při poutání sedaček či dětí a jejich pohodlné nastupování. Leckdo od „francouzů“ odrazuje, Ford je brán jako lepší značka - také za stejné peníze koupím Ford o 5 let starší než Citroen nebo Peugeot. Ale, jak jsem se bavila s člověkem ze servisu, tak se nedá spolehnout na žádnou značku. Třeba od stejné značky jsou lepší a horší auta dle typu, podle toho jaký je motor, jsou „vyvedenější“ konkrétní verze a roky výroby atd… A pak jde ještě o štěstí - budu mít stejný typ auta, motoru, rok výroby jako soused a zatímco on najezdí 400 tis. km bez větším oprav, tak já ho budu ho mít v servise jako doma, protože narazím na „špatný“ kus.

Ještě tedy zvažuji, zda opravdu potřebujeme 7 míst či zda stačí 5. Ale počítám, že by se hodilo 7, když třeba děti budou chtít k nám vzít spolužáky na návštěvu či když vezmeme někam babičku atd.. Dojíždíme do škol i do práce…

Jinak, já budu vděčná za tip na bezpečné, krásné, levné, velké auto s minimálními náklady na servis, nízkou pojistkou a malou spotřebou - to by mi rozhodování velmi zjednodušilo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2960
20.1.14 22:41

@amkal na toho Citroena jsem zapomnela :think: kámoška ma 7mistne. Loni v létě mi na pár dní přijela švagrová s dětma, tak jsme si s kámoškou vyměnily auta. Jezdila jsem s ním asi 3dny.
Prostoru hodně. Ma tu panoramatickou střechu. Max. Vybavu. Kǔže. Krásná barva. Automat (ale ten ja s dětmi vítám)
Takže na pohled a co se prostoru týče - super.
Jen mě překvapilo, že auto bylo 3roky staré a vrzalo jak stará škodovka. :think:
Manžel má autoservis a právě mi říkal: francouz co bys chtěla :nevim:
Mimochodem, kámoška s ním začala mít probĺémy a před pár měsici se ho raději zbavila. Prý děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.14 11:30
@jitule_b píše:
není, volvo je xc90, mazda je xc9 ;)

aha, no mělo bylo divné 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
20.10.14 23:53

Damy, prosim o aktualni postrehy. Co jste nakonec vybraly a jake to je? Ja nejvic vidam sharany, jen cenove je to horni hranice leckterych rozpoctu. Ted mame dacii logana, ale chceme neco, kde bude misto na deti i zavazadla, tak me tato diskuse zaujala. Jsou nejake nove zajimave postrehy? Dekuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
21.10.14 00:10

Ahoj, my jsme koupili Mercedes Vaneo, ale teď již nepotřebujeme prostor na dvojkočár a tak půjdem do Toyota Avensis kombi. Recenze má dobrý. Každým automechanike s který jsme se bavili tvrdil, že tyto auta vidí v servisu jen na výměnu oleje. A vzhled taky dobrý. :-)
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
21.10.14 06:58

@India-N Tak jestli chcete větší tak výběr je asi mezi všemi MPV (Sharan, Galaxy, Alhambra,..). My jsme s omezeným rozpočtem nakonec šli do nové Dacia Lodgy. Vzadu místo pro tři děti je. Kufr je obrovský, myslím srovnatelný s ostatními MPV. Koupili jsme variantu bez přídavných dvou zadních sedaček (tedy jen pětimístné). A spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
21.10.14 07:29

My jsme nakonec šly do toho s-maxe, chlap ho přivezl z Německa a obrovská spokojenost. Místa všude habaděj :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
21.10.14 08:22

My máme Ford Galaxy a myslím, že už ho nikdy za nic nevyměníme :-)
Maximální spokojenost. Máme dvě děti veliké (15 a 12,5 let) a třetí na křesílkové autosedačce (2 roky) a všichni mají dostatek místa. Do kufru dostaneme vždy vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
21.10.14 08:31
@zkoumálek píše:
Ahoj, my jsme koupili Mercedes Vaneo, ale teď již nepotřebujeme prostor na dvojkočár a tak půjdem do Toyota Avensis kombi. Recenze má dobrý. Každým automechanike s který jsme se bavili tvrdil, že tyto auta vidí v servisu jen na výměnu oleje. A vzhled taky dobrý. :-) :)

Ahoj, pravda, měli jsme ho taky je to zlatý a moc pohodlný auto. Měnili jsme ho jen proto že jsme tam 3 nedostali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
21.10.14 09:03

@India-N my js. e koupili v plne vybave Peugeot 5008 v automatu 7mistne a jsme max spokojeni..i cenove je výhodnější..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.10.14 12:11
@India-N píše:
Damy, prosim o aktualni postrehy. Co jste nakonec vybraly a jake to je? Ja nejvic vidam sharany, jen cenove je to horni hranice leckterych rozpoctu. Ted mame dacii logana, ale chceme neco, kde bude misto na deti i zavazadla, tak me tato diskuse zaujala. Jsou nejake nove zajimave postrehy? Dekuji :)

vybíráme mezi Fordem Galaxy, Seatem Alhambrou, VW sharan a fordem Cmax.. a zatím se nedaří sehnat, co by se nám líbilo :zed: ale jedno z těhle aut to asi bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
21.10.14 12:21

Nám bylo doporučeno koupit s motorem TDI 2,0 prý najezdí i 500tisíc km.
Kupovali jsme starší, dovezené z Německa a zatím bez poruchy, už máme najeto přes 200 tisíc km a jsme moc spokojeni.
také to chvilku trvalo, než jsme sehnali, ale vyplatilo se počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
21.10.14 12:33

Tak mi sme měli forda focus ll, tam se 3 sedačky vešly(1 podsedák, jedna sedačka 9-36.a vajíčko),pak sme měli fabii tu starší tam nebyla šance sedačky narvat, nejstarší jezdil bez a furt se ptal kdy budem na místě. No a ted sme se vrátili zpět k fordu focus ale l. No a sedačky se tam taky vešly, ale nejstaršímu je 12 tak už bobek nechce tak jezdí bez a vpoho. a nehledě na to že kufr je velkej takže kočár klasika tam dám s přehledem a k tomu loďák kufr no a 100 dalších blbinek, bez kterých se neobejdem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
22.10.14 01:02
@renda micro píše:
Ahoj, pravda, měli jsme ho taky je to zlatý a moc pohodlný auto. Měnili jsme ho jen proto že jsme tam 3 nedostali.

Ahoj, nám se tam pohodlně vešli 3 sedačky bez problému, ale určitě záleží na značce sedaček. Teď ho máme po bouračce v opravě. Máme tedy půjčenou Fabii a zjistila jsem, že i do ní se vejdou 3 sedačky -když se člověk snaží. Sice ode dveří ke dveřím, ale přechodně to jde. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí