Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@andatko píše:
Na tu koukam až teď.a ta má ty sedačky zase jinak. Než ta cx9. Tam by mohl být isofix i uprostřed.
@jitule_b tohle je rok 2011 a jak říkám, nevypadá to.
Chjo přitom ta by se mi líbila, takhle na pohled.
my máme 2009 tak nevím zda něco měnili
ale mazda je podstatně prostornější než volvo, vzadu sice sedačky vypadají, že ta prostřední je úzká, ale chce to vidět, pač ty krajní jsou jak křesla a prostřední normální sedadlo
volvo je uzší, ale pro mě krásnější, třeba se ho někdy dočkám ![]()
Teď aktuálně řešíme. Třetě už tedy máme na světě a když potřebuji pobrat všechny tři, tak nejstarší sedí na autosedačce vedle mne jako spolujezdec a dobře mi to nedělá.
Ještě tedy zvažuji, zda opravdu potřebujeme 7 míst či zda stačí 5. Ale počítám, že by se hodilo 7, když třeba děti budou chtít k nám vzít spolužáky na návštěvu či když vezmeme někam babičku atd.. Dojíždíme do škol i do práce…
Jinak, já budu vděčná za tip na bezpečné, krásné, levné, velké auto s minimálními náklady na servis, nízkou pojistkou a malou spotřebou - to by mi rozhodování velmi zjednodušilo ![]()
@amkal na toho Citroena jsem zapomnela
kámoška ma 7mistne. Loni v létě mi na pár dní přijela švagrová s dětma, tak jsme si s kámoškou vyměnily auta. Jezdila jsem s ním asi 3dny.
Prostoru hodně. Ma tu panoramatickou střechu. Max. Vybavu. Kǔže. Krásná barva. Automat (ale ten ja s dětmi vítám)
Takže na pohled a co se prostoru týče - super.
Jen mě překvapilo, že auto bylo 3roky staré a vrzalo jak stará škodovka. ![]()
Manžel má autoservis a právě mi říkal: francouz co bys chtěla ![]()
Mimochodem, kámoška s ním začala mít probĺémy a před pár měsici se ho raději zbavila. Prý děs.
@jitule_b píše:
není, volvo je xc90, mazda je xc9
aha, no mělo bylo divné ![]()
Damy, prosim o aktualni postrehy. Co jste nakonec vybraly a jake to je? Ja nejvic vidam sharany, jen cenove je to horni hranice leckterych rozpoctu. Ted mame dacii logana, ale chceme neco, kde bude misto na deti i zavazadla, tak me tato diskuse zaujala. Jsou nejake nove zajimave postrehy? Dekuji ![]()
Ahoj, my jsme koupili Mercedes Vaneo, ale teď již nepotřebujeme prostor na dvojkočár a tak půjdem do Toyota Avensis kombi. Recenze má dobrý. Každým automechanike s který jsme se bavili tvrdil, že tyto auta vidí v servisu jen na výměnu oleje. A vzhled taky dobrý. ![]()
![]()
@India-N Tak jestli chcete větší tak výběr je asi mezi všemi MPV (Sharan, Galaxy, Alhambra,..). My jsme s omezeným rozpočtem nakonec šli do nové Dacia Lodgy. Vzadu místo pro tři děti je. Kufr je obrovský, myslím srovnatelný s ostatními MPV. Koupili jsme variantu bez přídavných dvou zadních sedaček (tedy jen pětimístné). A spokojenost.
My jsme nakonec šly do toho s-maxe, chlap ho přivezl z Německa a obrovská spokojenost. Místa všude habaděj ![]()
My máme Ford Galaxy a myslím, že už ho nikdy za nic nevyměníme ![]()
Maximální spokojenost. Máme dvě děti veliké (15 a 12,5 let) a třetí na křesílkové autosedačce (2 roky) a všichni mají dostatek místa. Do kufru dostaneme vždy vše.
@zkoumálek píše:
Ahoj, my jsme koupili Mercedes Vaneo, ale teď již nepotřebujeme prostor na dvojkočár a tak půjdem do Toyota Avensis kombi. Recenze má dobrý. Každým automechanike s který jsme se bavili tvrdil, že tyto auta vidí v servisu jen na výměnu oleje. A vzhled taky dobrý.![]()
Ahoj, pravda, měli jsme ho taky je to zlatý a moc pohodlný auto. Měnili jsme ho jen proto že jsme tam 3 nedostali.
@India-N my js. e koupili v plne vybave Peugeot 5008 v automatu 7mistne a jsme max spokojeni..i cenove je výhodnější..
@India-N píše:
Damy, prosim o aktualni postrehy. Co jste nakonec vybraly a jake to je? Ja nejvic vidam sharany, jen cenove je to horni hranice leckterych rozpoctu. Ted mame dacii logana, ale chceme neco, kde bude misto na deti i zavazadla, tak me tato diskuse zaujala. Jsou nejake nove zajimave postrehy? Dekuji
vybíráme mezi Fordem Galaxy, Seatem Alhambrou, VW sharan a fordem Cmax.. a zatím se nedaří sehnat, co by se nám líbilo
ale jedno z těhle aut to asi bude.
Nám bylo doporučeno koupit s motorem TDI 2,0 prý najezdí i 500tisíc km.
Kupovali jsme starší, dovezené z Německa a zatím bez poruchy, už máme najeto přes 200 tisíc km a jsme moc spokojeni.
také to chvilku trvalo, než jsme sehnali, ale vyplatilo se počkat.
Tak mi sme měli forda focus ll, tam se 3 sedačky vešly(1 podsedák, jedna sedačka 9-36.a vajíčko),pak sme měli fabii tu starší tam nebyla šance sedačky narvat, nejstarší jezdil bez a furt se ptal kdy budem na místě. No a ted sme se vrátili zpět k fordu focus ale l. No a sedačky se tam taky vešly, ale nejstaršímu je 12 tak už bobek nechce tak jezdí bez a vpoho. a nehledě na to že kufr je velkej takže kočár klasika tam dám s přehledem a k tomu loďák kufr no a 100 dalších blbinek, bez kterých se neobejdem.
@renda micro píše:
Ahoj, pravda, měli jsme ho taky je to zlatý a moc pohodlný auto. Měnili jsme ho jen proto že jsme tam 3 nedostali.
Ahoj, nám se tam pohodlně vešli 3 sedačky bez problému, ale určitě záleží na značce sedaček. Teď ho máme po bouračce v opravě. Máme tedy půjčenou Fabii a zjistila jsem, že i do ní se vejdou 3 sedačky -když se člověk snaží. Sice ode dveří ke dveřím, ale přechodně to jde. ![]()