Jaké barvy na textil?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Dr. Klára
24.8.13 22:18

POMOC

Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s obarvováním již barevného kusu oblečení…mám světlounce růžové šaty z takového trochu lesklého materiálu a chtěla bych je obarvit na tmavě červenou. Myslíte, že stačí, když koupím Duhu třeba dvě červené? Bojím se, že pak zničím šaty a nebudu mít ani růžové, ani červené. :zed:

• Citovat
  • Upravit
102532
25.8.13 07:12

Obávám se, že problém bude v tom trochu lesklém materiálu, ony jsou totiž duhy spolehlivé jen na bavlnu, zbytek je sázka do loterie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poppy94
2.9.13 09:35

Poraďte

Ahoj, podařilo se mi odbarvit tmavě modré tílko na pár místech(takže tam mam fleky do oranžova).:( Potřebovala bych poradit hlavně jakou značku barvy abych to nějak dala do pořádku ;) a taky aby šla ta barva namíchat (do nejvíc podobného odstínu) :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.5.14 19:51

Prosím o radu

Prosím o pomoc, o radu. Stalo se to, že máme doma černý kočárek sporťáček a já vytírám podlahu savem. Měla jsem čerstvě vytřeno a odešla jsem a poté jsem si všimla, že se po dlažbě prošla dcerka a vylezla do kočárku a těma nožkama od sava mi udělala na černé sedačce kočárku vybělený flíček veliký asi jako dvacetikoruna :-( Nevím, co mám dělat, jak to zatřít. Prosím šikovné maminky, které pracují s barvami na textil, tak pomohlo by ten vybělený kousíček zatřít barvou na textil? Pouští takové barvy při praní? Máte prosím někdo radu, jak to řešit? Kočárek má materiál něco jako šusťák nebo něco takového, že se fleky dají dobře umýt, ale tohle je vybělené :-( V životě jsem nic neobarvovala a nemám s takovými barvami zkušenost. Moc děkuji za vaše rady!!

• Citovat
  • Upravit
8780
2.5.14 20:04

Co je to za materiál? Jestli je to moc umělé, tak nevím. Jestli se to aspoň trochu blíží bavlně, tak nejlepší jsou Pébeo Setacolor - aplikovat, zaschnout a pořádně zažehlit. Pak to drží. Nesmí se ale prát na víc jak 40, ale to snad ani kočárkovina..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
2.5.14 20:36

Zkus nejdřív fix na textil, stijí cca 15 kč, po vyprání stále drží, nemusí se zažehlovat. Horší je, že jsem četla, že jak je to od sava, nepomůže nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102532
2.5.14 20:38

@lucky.girl Jojo, savo je prevít, taky mám fleky na kalhotech, hodlám je zamaskovat odbarvením do nějakého vzoru :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
2.5.14 20:41

@j.a.n.i1 to je druhá možnost, že zakladatelka savem na kočárku udělá skvrny, aby to nebylo tak nápadné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.14 22:38

Maminky děkuji :-) Třeba nakonec opravdu budeme mít puntíkatý kočárek, když už tam jeden puntík máme :-D :-( Moje chyba, že jsem dcerku nepohlídala, aby po dlažbě nechodila a hlavně s mokrýma nožkama nelozila do kočárku :-( Děkuji moc za vaše reakce, zkusím první ten fix.

• Citovat
  • Upravit
584
29.5.14 17:41

Jestli jsi trochu na ruční práce, můžeš ještě koupit kočárkový šusťák ve stejné barvě a vytvořit z něj nějaké aplikace. Když by ti to hodně vadilo, hodně maminek (na mimibazaru či na fleru) nabízí renovaci kočárků. Třeba by se dal kousek přešít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
6.10.14 11:32

Ahoj, já bych doporučila barvu na hedvábí, ta chytí na všechno. Mám zkušenost s barvama Artemiss.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
18.1.15 18:48

Ahoj, opravdu nikdo neporadí značku textilní barvy nejlépe ve spreji, které jsou vhodné pro děti do 3 let. Kde je výrobcem přímo uvedeno, že to je zdravotně nezávadné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
21.7.15 12:33

Ahoj, poradí někdo textilní barvy, které jsou vhodné pro děti do 3 let. Kde je výrobcem přímo uvedeno, že to je zdravotně nezávadné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.7.15 12:49

@luciekal Nevím, ale doporučovala bych napsat si třeba sem, do Nerchau, to jsou kvalitní barvy, věřím tomu, že by mohly mít i nějaké atesty:

http://nerchau-barvy.cz/o-firme/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
2.8.15 17:43
@luciekal píše:
Ahoj, poradí někdo textilní barvy, které jsou vhodné pro děti do 3 let. Kde je výrobcem přímo uvedeno, že to je zdravotně nezávadné?

Ahoj, myslím, že u většiny barev to napsané nebude - mám doma prstové barvy na textil. Konkrétně tyto: http://www.sevt.cz/…-g-40400400/ a stejně je u nich uvedený věk 3+, mám i spoustu dalších barev na textil ve spreji a v tubách, ale u nich se předpokládá, že je bude používat starší.

Ty to potřebuješ na práci s dětmi nebo na výrobky pro děti? Jestli na výrobky pro děti a chceš je prodávat, ptala bych se přímo výrobce. Myslím, že jsou všechny nezávadné, jakmile se zažehlí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat