Jaké barvy na textil?

9867
22.1.08 21:19

Jaké barvy na textil?

Ahoj,

holky, potřebovala bych poradit, jaké používáte barvy na textil a případně i kde je kupujete - jednak na klasickou batiku, druhak na malování - takže jak barvý tak kontury. Pomalu se dovybavuju - a nevím, kam a na co sáhnout, abych nekoupila blbě…

Díky!

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20656
22.1.08 21:26

Barvy používám nejradši Duhu ale mám i od Druchema (Duha vyjde levněji)

konturky Pébeo - mám černou, zlatou a červenou. Ohledně výrobce jsem si nechala poradit od paní ve výtvarných potřebách, chodívala jsem nakupovat na Palačák

Příspěvek upraven 24.08.20 v 18:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
23.1.08 07:53

Barvy používám Duhu, zkoušela jsem Iberii, výsledek stejný akorát je mnohem dražší.

Na malování používám barvy Textil art, konturu nemam, normálně maluju tenkým štětečkem, nebo si barvu naliju do lahvičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
23.1.08 10:59

Když jsem začínala malovat na trička koupila jsem si tuto :,-(u barev JAVANA
http://art-shop.cz/…o/pid340.jpg /> a k tomu jsem si dokoupila bílou, abych mohla dělat odstíny. Maluji asi 2 roky a kromě žluté mám ještě všechny barvy. Později jsem si dokupovala i jiné barvy - oranžovou, fialovou, růžovou.
Vyzkoušela jsem ještě barvy od Pébea - ale ty tvoří takový jakoby pogumovaný povrch. Naposledy jsem si koupila barvy
http://nerchau-barvy.cz/…textile-art/
a jsou dost podobné Javanám, ale jsou trošku hustší.

Kontury - mám stříbrnou a zlatou od Pébea - jen k nim mám trošku výhrady - časem se mi začala po několika vypráních odlupovat - a to jsem ji zažehlovala 5 min. Černou a modrou jsem si koupila Javanu na hedvábí a s tou jsem hodně spokojená.

Pokud budete chtít vědět více pište.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
23.1.08 18:32

Z barev mám vyzkoušenou jen Duhu takže asi moc neporadím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4424
24.1.08 16:28

Holky, zkoušely jste někdo někdy malovat na satén? Jde to? Jakýma barvama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
24.1.08 16:34

No, teoreticky by to mělo jít - jen nebude tam problém se zažehlením?

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4424
24.1.08 16:39

Já jsem nemalovala nikdy na nic, jen jednou v kursu na hevábí, takže se asi zeptám hloupě - proč by měl být problém? A jakýma barvama bys to zkusila - na textil nebo na hedvábí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
24.1.08 17:32

No, protože ty barvy, které mám, se musí zažehlit… Asi bych zkusila kousek saténů žehlit buď přímo nebo přes pečící papír jestli to vydrží… Chceš to zkoušet kvůli košili pro manžela, že?

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4424
24.1.08 18:43

Jasně :wink: Prošel asi 10 obchodů s látkama v Praze a já všechno, co je, v Olomouci. A nic :cry: Tak tohle mě napadlo jako náhradní řešení.. Vyhrabala jsem kousek saténu, co mám ústřižek z plesových šatů a zkusila to barvama na hedvábí, které jsem kdysi dostala od mamky, ale ještě nikdy nepoužila. Malování šlo dobře, až to uschne, zkusím to přežehlit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
24.1.08 20:11

Tož to su zvědavá :o A na co takovou košili? Na běžné nošení?

L.

PS: Teď mě napadlo, kde asi nakupuje Dan Nekonečný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4424
27.1.08 20:07

Lesi, celý víkend jsem tu nebyla, bo jsem šila. Ještě to ale nemám hotové. Fotku hodím až pak. Tu košili má na nějakou akci v práci, mají nějaké setkání, kam si má každá pobočka připravit vystoupení. Prostě šaškárna :lol: :lol:
Nakonec vzal na milost jeden potištěný satén v Olomouci. Naštěstí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
27.1.08 20:41

Super, pak hoď odkaz - jak se ti ze saténu šije? Já ho fakt nemusela, děsně klouzal a k tomu se fest třepil :( Šila jsem si z něj plesovky v době, kdy ještě nebylo možné koupit v obchodech.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
28.1.08 10:47

Tak jsem se díky vám dokopala k tomu, že jsem po dlouhé době zas něco nabatikovala, až budu doma, musím to ještě vyžehlit a vyfotit… za víkend mám hotový ubrus s prostíráním, tři trička a pak 6 starých prostírání přebatikovaných na budoucí povlak na polštářky (jen musim poprosit sestru, aby to sešila na stroji).

Tak mě to chytlo, že bych nejradši obarvila všechno a zkoušela sklady a nový techniky, až by byl batikovaný snad i koberec :-D :lol:

Příspěvek upraven 24.08.20 v 09:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
28.1.08 12:29

Ahojky,

maluju barvama Textile Art, kontury nepuzivam specialni, normalni cernou barvu naleju do plastove lahvicky a pridam kovovy hrot…dela to krasne tenke a pravidelne cary…zatim se mi nic nesepralo (peru naruby a na 40)…nakupuju barvy ve vytvarnych potrebach na Krizikove ulici v Praze, hroty a lahvicky mam z www.brydova.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat