Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@poppaea Prosím tě, jakou značku barefoot?
Začínám teď v tom ležet kvůli dětem, ale mám pocit, že jim snad nebude sedět vůbec nic. ![]()
@pajaxy Podívej se na googlu na „návleky na odrážedlo“ - gumové návleky na boty, které je ochrání.
@Flyingfrog Ale jo, bude
Koukni na tenhle web, jsou tam dobře zpracované články: http://vpavucine.blogspot.cz/…ro-deti.html V první řadě změř nohu, pak se odpíchneš dál. Jinak doporučuju na facebooku skupinu Barefoot (nejen) pro děti. Nebo jestli chceš, napiš sem rozměry nohy, můžu zkusit něco vymyslet.
Jinak ještě poznámka k ceně. Barefoot boty obyčejně nejsou levné. Ale většinou je velice dobře prodám, takže mě vyjdou na pár stovek. Dřív jsem kupovala Superfity, a například zimní s membránou v super stavu, které stály přes 1600, jsem neprodala ani za 250Kč. To u barefoot nehrozí.
@Moise Hele naposledy se fakt nepodařilo. Ani sandály. A to jsem je prodávala na začátku sezóny. Pak jsem koukala do inzerátů, a bot jako těch mých tam bylo prostě hrozně moc, zájem jsem moc neviděla…
Zdravá a kvalitní bota znamená pro každého něco jiného. Já kupuji pro dceru barefoot. Pro 1,5 letého jsou značky Froddo Prewalkers, Tikki shoes, Jack and Lilly, Little blue lamb řada baby. Cenově jsou tyhle ještě v pohodě, většinou do 1000,–. U naší tříleté se už značně prohneme. Jarní/podzimní boty cca 1500-1600,–, zimní přes 2000,–, letní snad kolem 1000,–. Ale jsou to ‚jen‘ peníze, na jejím zdraví mi záleží víc. Boty se pak dají výhodně prodat.
Aha, takze barefoot je typ obuvi - jako na boso, a ne znacka, jsou ruzni vyrobci tohoto typu, pochopila jsemto dobre, ze? A z nich je dobra jakakoliv znacka, co sedi na nozce?
Ale ty ceny
a za 3 mezice znova sandalky. investice do zdravi, chapu. Ale ze se prodejci nestydi
![]()
@pajaxy Proč by se styděli? V mnoha případech se jedná o ruční výrobu, malou rodinnou firmu (Tikki, Zeazoo) a tam se prostě za práci platí. Ceny jsou v mnoha případech srovnatelné s cenami např. Superfitů, Richterů. Navíc ve FB skupině funguje bazar a tam jsou ceny zas jinde. Barefoot znamená bosá chůze. Když nelze, má být bota dostatečně široká, ohebná, prostorná a co nejvíce simulující právě bosou chůzi.
@kacka52 nepisi vyrobci, ale prodejci, budou tam marze znacne…to je jedno, cena je to vysoka, my to zvladneme, ale mnoho deti si je nikdy nezkusi, skoda, to uz jsme ale v jine diskusi…
Jinak tobe dekuji za info. ![]()
@poppaea Díky za srovnávací fotky, tohle by měla vidět každá maminka! Ptala jsem se třech svých kamarádek, jestli někdy svým dětem měří i šířku nohy. Všechny na mě koukaly, jako kdybych spadla z Marsu
![]()
já si teda vždycky myslela, že je to normální. Měřit nejenom délku, ale i šířku chodidla. Všude s píše, že se má stélka vytáhnout a dítko na ni postavit. Tak se optimálně změří nejenom délka, ale i šířka a je hned jasné, jestli dítěti ta botka bude, nebo ne. Překvapuje mě, že to maminky nevědí.
@poppaea V té skupině jsem, prolézám bazar a holka už má nohu 18,5 a 7,5 a mám pocit, že jí nebude sedět nic.
Já si loni koupila vivobarefoot, takže o cenách vím. Není to tak, že nemám povědomí vůbec. Za svoje botky jsem ráda, parádně se mi v nich chodí, nikde mně nic netlačí, žádný puchýř. Jenže jsem šla, vyzkoušela a koupila. U těch dětí to není tak jednoduché. ![]()
Změřit nohy tomu nejmladšímu je oříšek.
Stránku projdu, koukám, že tam mají pěkně napsané, na jaké boty se případně zaměřit.
Přiznávám, že mně ani tak nejde o tu zdravou chůzi jako o to, aby děti boty netlačily. ![]()
@Moise píše:
@poppaea prosím tě.. běžně prodávám celoročky za 450
To ti gratuluju, já ani po holce, která boty neničí, jsem superfity neprodala za víc než za čokoládu.