Jaké botičky pro rok a půl staré dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14106
21.3.17 10:47
@Moise píše:
@poppaea prosím tě.. běžně prodávám celoročky za 450 8o

To ti gratuluju, já ani po holce, která boty neničí, jsem superfity neprodala za víc než za čokoládu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
21.3.17 11:44
@Flyingfrog píše:
@poppaea V té skupině jsem, prolézám bazar a holka už má nohu 18,5 a 7,5 a mám pocit, že jí nebude sedět nic.
Já si loni koupila vivobarefoot, takže o cenách vím. Není to tak, že nemám povědomí vůbec. Za svoje botky jsem ráda, parádně se mi v nich chodí, nikde mně nic netlačí, žádný puchýř. Jenže jsem šla, vyzkoušela a koupila. U těch dětí to není tak jednoduché. :-(
Změřit nohy tomu nejmladšímu je oříšek.
Stránku projdu, koukám, že tam mají pěkně napsané, na jaké boty se případně zaměřit.
Přiznávám, že mně ani tak nejde o tu zdravou chůzi jako o to, aby děti boty netlačily. :oops:

Moje dcera má 17,7 a 7,5.. má Vivo Reno, loni v létě měla sandály Vivo bay (asi budu kupovat znovu), balerínky Livie&Luca na turfu, a ještě Sole runner, ty mají nádhernou špičku :) Na zimu měla Zeazoo. Ale jak nohy rostou, je ten výběr horší, to je fakt :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
21.3.17 12:18

@Lucienkaaa Já jsem loni někdy na jaře nebo snad už předtím na podzim dávala kamarádce boty po dceři, žádný BF, obyčejné ze žirafí prodejny. A ona tvrdí, že její dceři ty boty pořád ještě jsou 8o Mám asi zvláštní dítě, ale po roce/roce a půl jí boty fakt nejsou. Takže o tom měření a zkoušení si myslím svoje a nedivím se, že někdo o tom nemá ani páru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
21.3.17 16:02

@poppaea Mně by pro ně stačily aspoň jedny sedící. Holka v létě miluje chodit bosa. Klukovi asi bych koupila kompromis.
Nejmladšími musím nohu ještě pořádně změřit, ale na něj asi bude ještě výběr dobrý.
Jo a máš z ČR nebo zahraniční weby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3162
21.3.17 17:43
@Modesta píše:
@Lucienkaaajá si teda vždycky myslela, že je to normální. Měřit nejenom délku, ale i šířku chodidla. Všude s píše, že se má stélka vytáhnout a dítko na ni postavit. Tak se optimálně změří nejenom délka, ale i šířka a je hned jasné, jestli dítěti ta botka bude, nebo ne. Překvapuje mě, že to maminky nevědí.

Jj, taky mě to dost nemile překvapilo :? A ještě i hláška: " Kdyby ho to tlačilo, tak to řekne." :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3162
21.3.17 17:48
@kacka52 píše:
@Lucienkaaa Já jsem loni někdy na jaře nebo snad už předtím na podzim dávala kamarádce boty po dceři, žádný BF, obyčejné ze žirafí prodejny. A ona tvrdí, že její dceři ty boty pořád ještě jsou 8o Mám asi zvláštní dítě, ale po roce/roce a půl jí boty fakt nejsou. Takže o tom měření a zkoušení si myslím svoje a nedivím se, že někdo o tom nemá ani páru.

To jako vážně? 8o Tak jestli nezačínala s tří centimetrovým nadměrkem, tak asi těžko :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
21.3.17 17:51

Kdyby někdo chtěl, prodávám vel. 22 protetiky, právě na odrážedlo ;) za levný peníz a myslím, ež vypadaj hodně dobře. podrážka není vůbec ochozená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6039
21.3.17 17:55

@Lucienkaaa

:) jo jasně, to dítko určitě řekne - já jsem toho dokladem, když si sundám ponožku, tak mám prsty na nohou smrsknuté nepřirozeně k sobě a vystouplé klouby na palcích u nohou… z nevhodných bot, které jsem dědila bůh ví po kom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
21.3.17 19:11

@Flyingfrog Různě. Viva jsem koupila na stránkách LiliJolie, L&L - některé v ČR, jedny v obchodě bear-foot.co.uk. Prostě vždycky vyberu nějaké boty a pak zjistím, kde se dají koupit nejlíp.

Příspěvek upraven 21.03.17 v 19:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
21.3.17 19:16

@pajaxy Ohledně marží - nejsou nic moc. U několika značek se dá objednat přímo od výrobce, a nějaký rozdíl v ceně sice je, ale nic extrémního.
A jinak ano, barefoot je typ obuvi, kterou vyrábějí různí výrobci. Většinou to funguje tak, že určité značky jsou vhodné pro určité typy nohou, třeba Livie&Luca a Kidofit pro hodně široké, Bobux nebo Filii pro úzké atd. Samozřejmě je důležité zohledňovat věci jako výška nártu, šířka paty nebo valgózní kotníky. A ano, pokud bota sedí, považuju barefoot za dobré boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
21.3.17 19:19

@pajaxy A ještě mě napadá - v obchodě Neobuto (na webu) mají typologii 5 tvarů nohou, a k nim vybrané určité boty. Jenom tak pro inspiraci, jak se můžou nohy lišit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
21.3.17 19:22
@pajaxy píše:
Ahoj, jakou znacku botu byste doporucily na jaro pro maleho chodce :) neco malo uz ujde ;) aby nebyly hned okopane, vydzely treba i odrazedlo a hlavne, aby byly „zdrave“ a kvalitni.Diky.

každému sedí něco jiného. Starší nosila hodně jonap nebo konsorcium. Mladší výborně sedí pegresy. Zimní kupuji primigi. Holky po sobě ani nedědí, protože má každá nohu jinou.
Se značkou jonap nebo pegres se dá vejít do 700.
Kvůli odrážedlu jsem vždy brala boty s pěkným okopem na špičce. No a chce to děti trochu učit a krotit, když mají sklon brzdit špičkami. Holky mi to naštěstí nedělaly, brzdily celou plochou nohy.
U nás v obchodě mají i barefoot a upřímně si nedokážu představit, že by přežily odrážedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
21.3.17 21:01

@poppaea No studuju studuju a obě děti, no vlastně všechny tři, mají širokou nohu. :-( Akorát jsem posilala chodidla na neobuto, protože ani ten shapesign nedokážu posoudit. Mám strach objednávat ze zahraničí, ale asi mně nic jiného nezbyde. Chudákovi klukovi jsem koupila loni na podzim geoxy (ani nebudu psát za kolik) a nechápu se. Vyndala jsem stélku a má tam otisky jen čtyř prstů. :-(

@lecijasek Na barefoot se případně na odrážedlo dají koupit takové nazouvací špičky, zrovna jsem to studovala.

A jako raději bych sahala do bot dostupných než barefoot, ale mám evidentně tři ploutvonožce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
21.3.17 21:05

@Lucienkaaa To snad i ty 3cm by byly málo. Taky to nechápu. Já dceři měřím nohy každý 1-2 měsíce. No každý se k tomu staví jinak. Pro někoho boty nejsou až tak důležité a vezme v obchodě cokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3162
21.3.17 22:53

@kacka52 Právě, taky to moc nechápu. Ale hlavně, že jsou holčičky celé Minnie nebo Elsy z Ledového království :roll: Dceři teď po posledním zimním měření noha poskočila o 7 mm 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková