Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
No, ja nejsem odbornik, ale jedny boty na chozeni po meste i na behani? Koupila bych si dvoje. Pokud si nemuzes dovolit dvoje, tak asi bezecke, kdyz to musi byt. Ty druhe jsou turisticke, na behani budou tezke a do mesta to moc neni (muj nazor).
První boty jsou na běhání na rovným povrchu, druhý na běh v terénu. Nicméně bych si nepořizovala boty na běh a na běžný nošení v jednom.
Člověk má mít minimálně 1 pár bot na každou příležitost. To znamená koupit jedny boty na běhání (dle povrchu, na kterém budeš nejčastěji běhat) a jedny do města na chození. A teda nechtěla bych jít do města v botech, ve kterých jsem byla před hodinou běhat. Ty se musí vyvětrat ![]()
Ty druhý jsou trailovky, takže na běh v terénu. Na silnici budou tvrdý. Pokud trváš pouze na jedněch botech tak ty první. Ale ja bych si na běh koupila trochu jiný.
Já běhám jen párkrát do měsíce, takže dvoje boty mi příjdou k ničemu. Jaké myslíte? @madyb
Já běhám trochu víc, tak bych brala víc sportovnější, ale záleží na vkusu, tak nechci ovlivňovat. Hlavně aby byly měkké a dobře seděly a na běh o číslo větší než normální boty.
Bezecka bota ti hlavne musi sednout. Treba ja v salomonech behat nemuzu. Proste mi nesedi. Jiny bude tvrdit, ze jsou to top boty. Kazdopadne tyhle jsou trailovy a pokud behas po cestach a chodnicich, tak ty Nike budou lepsi.
@Anonymní píše:
@madyb Jak poznám sportovnější?
Sportovnější prostě vzhledově.
Ale koukám u těch Najek na specifikaci u ta míra tlumení - nízká tak t moc dobrý není ani na chůzi ![]()
Pokud vybíráš ve Sportisimu, tak si vlevo ve filtru zaškrtni :
Povrch - silnice
Míra tlumení - vysoká ( popř i střední)
Došlap - neutrální pokud nemáš nějaký problém se šmajdáním
Plus další nepodstatný parametry - velikost, značka, barva
Ahoj, chci si koupit nové boty na chození a občas na běhání, ale pořád se hádám s mámou o to, které boty jsou lepší. Já si chci koupit něco takového:
https://www.sportisimo.cz/…2-se/294341/
Máma ale říká, že tohle není pevná bota a nohu to moc nepodrží a není to pro ní celkově zdravý. Takže ona chce něco takového:
https://www.sportisimo.cz/…d-v8/304375/
Což mně se prostě nelíbí. Má tu někdo s tímhle zkušenosti a dokázal by říct, jestli je v pohodě koupit ty první? Díky