Jaké budete tchýně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15977
12.3.12 08:46

Budu ta nejlepší, samozdřejmě. :mrgreen: :mrgreen: Doufám, že budu taková, jako je má nebo přítele mamka. Je asi těžké se zavděčit každému, ale doufám, že svou dceru vychovám tak, že mi řekne, pokud jim bude něco vadit. Ať už časté návštěvy, kecání do života, nebo právě to nekecání a nenávštěvy. :D Vše je na domluvě a komunikaci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinaaaaaaaaa7
12.3.12 08:50

hanule - ach jo, to zní strašně, je mi to líto :lol: U nás to s tím benjamínkem bylo podobné, manžel je nejmladší. Mě je 30 a neteři 26 :lol: Takže jak se tchýně chová ke své vnučce tak se chová k manželovi a ke mě, prostě potřebujeme nutně poradit. Já zase mám pocit, že mi trvalo dlouho, než jsem přesvědčila manžela, že některé věci by si měl rozhodnout a zařídit sám. Ale je to fakt smutný, nikdo není v té situaci spokojenej a řešení snad ani neexistuje. To bude asi tím, že život je tak nějak složitej, či co :,(
Já se fakt strašně snažím nedělat mezi babičkama rozdíly, ale v jednu chvíli se tchýně začala navážet do toho, že našemu malýmu u mojí mamky není dobře, že je tam pes a hluk a neměl by tam bývat. No co s tím chcete dělat? To je odměna za tu moji snahu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2
12.3.12 09:02

Při pročítání diskuzí týkajících se tchýní vyznívá, že tchýně je většinou „úplně“ jiná než maminka. Ať se snaží jak chce, vždy bude cizí člověk. Musí držet jen pusu a krok - to slyším od všech známých. Vždy je na tom hůř žena se syny /ta to pozná hlavně, až mají partnerky/.Je to i tím, že po svatbě se dají dohromady úplně cizí lidé /myslím tím i rodiče z obou stran/. Normálně by si neměli v běžném životě co říct, ale jsou vlastně nuceni se mnohdy přetvařovat a udržovat společenství, o které ani nestojí. A tady vždy záleží na toleranci ze všech stran /nejen na straně tolik „obtížných“ tchýní/ A mezi námi, tady i mezi snachami jsou některé velmi „zajímavé“ a lituji jejich budoucí snachy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
12.3.12 09:03

Já budu hodná tchýně :andel: Ale běda, pokud si budu myslet, že ta holka není pro mého syna dost dobrá :cert: :mrgreen: …a určitě kolem ní nebudu chodit po špičkách, aby se má budoucí snacha náhodou neopupínkovala :roll: Jinak se budu samozřejmě snažit :kytka: , pokud teda nebudu jediná, co se snaží :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová