Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Lilly, Rose(nebo Rosemary-nádherné jméno
), Isabella..Ale k příjmení mi jde nejlépe ta Lilly ![]()
Pak chlapečci-David, Daniel, Lucas… Victor, Maxwell
Hodně štěstí při vybírání ![]()
K tomuhle prijmeni bych nevěděla které dřív
Ben/Benjamin/Benedikt, Max/Maxwell/Maxmilian, Sebastian, Tobias, Theodor, Timothy…ja bych nevěděla které dřív…teda věděla Jethro ![]()
U holky nevím líbi se mi Lilly / Lilien, Viktorie/Victoria, Patricie /Patricia, Anastasia, Claire
Příbuzná žijící v JAR dala se svým chlapem synovi jméno Patrick. Je to přijatelné jak pro anglicky mluvící, v JAR nebude za exota a stejně tak tady v ČR existuje jméno Patrik, takže ani příbuzní žijící tady nemají problém s oslovením, psaním apod. I v případě vrácení se sem nebude mít malý Patrick problém, když už tu lidi jsou zvyklí na cizí jména ![]()
Z toho, co tu ještě nebylo, mě napadá i třeba Michael, Hannah, Elizabeth…
Jako v podstatě, když mi jdou hlavou jména, tak si myslím, že babička určitě zvládne většinu jmen. Když prababičky zvládnou udržet a vyslovit 50 postav argentinské telenovely, nevím, proč by babička nezvládla jedno, i pro Čecha nezvyklé, jméno vlastního vnoučete, když jí řeknete, jak se to čte a jak mu může říkat ![]()
@Gituš píše:
Tak to je moc cizí i na mě
Toz vidis… Giadu neprelozim, ale tie dalsie su Julca a Kvetoslav ![]()
@Bábi Zlopočasná myslím, že i v češtině a slovenštině je jméno Juda, jen se nepoužívá.
Edit: ověřeno
http://cs.wikipedia.org/wiki/Juda
@webparazit píše:
Hezke rano vsem,jdu si pro radu. Kdyby jste mohli svemu diteti dat cizi jmeno, jake by to bylo?
Zijeme v zahranici, prijmeni Marshall. Chci jmeno, aby bylo lehke pro ceskou rodinu a aby melo ruzne tvary…
uz mame doma holcicku - Jessica ( jess, jessie, jessinka, babicka ji rika jessicku) a chlapecka - Thomas ( tom, tommie, tomasek). Ted cekame prekvapeni.
Divala jsem se na ruzne seznamy jmen a tam je to porad dokola - Olivia, Amelia, Emma a Sophie a pro kluka Harry, Oliver, George, Joshua…
Tak jsem si rekla, ze se zeptam lidutreba je nejake jmeno, ktere mi proklouzlo. Mam nejake favority, ale porad citim, ze to nejak neni ono
Victoria ![]()
Holky, moc dekuji.
Ja si moc preji Ellen, ale partnerovi se vubec nelibi
Premyslela jsem nad Lillian, ale pry je to prostredni jmeno tchyne a je hodne zastarale
ale ja zas tenhle cit, co je zastarale a neni nemam, ze ![]()
taky me napadlo, ze pokud to bude Lillian, tak treba ji dat prostredni jmeno Antonia ( to je ma babicka a maminka), kdyz uz by mela jmeno po tchyni. navic obe deti maji prostredni jmeno, tak i to treti mit bude ![]()
Kdyby dcerka nebyla Jessica Emily, tak urcite bychom dali tomuhle ditku, pokud je to holcicka jmeno Emily, to se nam libi oboum, ale smolik, no ![]()
Na klukovi se docela dohodneme, treba Samuel, ale pro holcicku vubec nevime ( nebo spis ja) partner prisel s Nicola, me se teda vic libi Nicol, ale zda se mi, ze hlavne v CR je jich ted hodne ![]()
Známí žijí v Anglii a půl rodiny mají v ČR, takže řešili to samé. Mají dvě holčičky - Sonja (v ČR jí říkají normálně Soňa, Sonička) a Melanii (v ČR Melinka, Mel, Melánie). Myslím, že to je docela dobrá volba pro obě strany.
@webparazit píše:
Hezke rano vsem,jdu si pro radu. Kdyby jste mohli svemu diteti dat cizi jmeno, jake by to bylo?
Zijeme v zahranici, prijmeni Marshall. Chci jmeno, aby bylo lehke pro ceskou rodinu a aby melo ruzne tvary…
uz mame doma holcicku - Jessica ( jess, jessie, jessinka, babicka ji rika jessicku) a chlapecka - Thomas ( tom, tommie, tomasek). Ted cekame prekvapeni.
Divala jsem se na ruzne seznamy jmen a tam je to porad dokola - Olivia, Amelia, Emma a Sophie a pro kluka Harry, Oliver, George, Joshua…
Tak jsem si rekla, ze se zeptam lidutreba je nejake jmeno, ktere mi proklouzlo. Mam nejake favority, ale porad citim, ze to nejak neni ono
Ellen, Anette
Aaron, Maxim