Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj potřebovala bych poradit. Chtěla bych koupit golfky pro dcerku teď ji budou dva roky . Chtěla bych polohovací s dlouhou ložnou plochou a aby je mohl vozit i manžel který má 187 cm. Líbí se mi chicca multiway. Ráda bych je měla jak do města tak i do menšího terénu jako např do parku a tak. Manžel sice neni nadšenej ale ví sám že s malou nikam nedojdeme pokud teda nevyrazíme tak o dvě hodiny dřív a když je celej tejden v práci tak já na to sama vážně nemám. Malá bude lítat jak střelená třeba v parku ale do města s ní jít pěšky to je žážitek jak z hororu. Poraďte mi prosím. Budu moc ráda za vaše názory a zkušenosti.
![]()
jeee tech je tolik…me se treba strasne libi cybex ruby…ale poridila jsem esprit trojkolku a jsem nadsena…dvouletaka tam nacpes bez problemu…a ja mam 180 a dobry. lehkej teren zvladaji … maji vetsi kola. ![]()
taky zalezi jestli je chces jen jako zalozni nez dojdete do parku nebo v nich mala bude spat, ci je budete brat na dovolenou nebo budou i hodne casu travit v kufru auta - na nakupy a tak…
Za sebe bych doporucila polohovaci Zapp Xtra, ale nevim jak s tou vyskou manzela - dceri je dva a pul roku a sice toho dost uz nachodi, ale to tempo - tyhle jako zalozni slouzi skvele, v kufru auta nezabira skoro nic a kdyz v nich usne, nic se nedeje…
no mensi teren, obecne golfky do terenu nejsou vubec, ale zalezi jaky taky teren. Zappky v zameckem parku se zpevnenyma cestama a sterkem projedou v pohode, ale necekej jizdu jak se sportakem s nafukovacima kolama.
no ty Multiway mi prijdou na tak velke dite moc monstrozni, taky vaha a skladnost (destnikove skladani) nic moc. Za sebe bych treba volila uz zminene Cybex nebo Jane Energy, Inglesina Trip, PegPerego SÍ - taky nepises jaky je financni limit - jestli jako Multiway, tak to bych radsi volila Inglesinu, PegPerego i Quinny Zapp uz jsou nad limit, priznam se ze u Energy vubec netusim cenu, ale tusim ze snad nijak zavratna neni…
Máme Inglesinu Trip - rukojeť je určitě akorát pro vysoké a ještě loni jsme v nich v nouzi vozili naši tehdy čerstvě tříletou dceru. Můžu doporučit.
No se skladností si hlavu nedělám máme auto v kombíku tak tohle řešit nemusím. Měla jsem golfky baby point Mark 4 a dala je przč byly i na mě moc nízký. No cena je kvůli manželovi dost nízká kdybych dala za golfky asi víc jak dva tisíce tak by ho už asi ranila mrtvice. Ale právě ty chicca můžu mít nový přes kamarádku za dva tisíce a za tu cenu mi to prijde dobrý. Mám sporťáka chicco S3 je to trojkolka a vim že u golfek chci kola čtyři. Nic proti trojkolkám ten náš je super ale je to velkej kočár a nájezdy na chodník se třema kolama no žádnej zázrak to asi víme všichni jinak jak říkám S3 je super. A právě mi přijde že i v těch golfkách od chicca se malá bez problému může i vyspat. Je pravda že jsou to jedinný golfky který jsem si mohla i osahat a tak. Co nechci je spojená rukojeť u golfek mi nevyhovuje. Ohledně těch nákupů už teď malá jezdí v nákupním košíku nebo chodí. Chci je na dojetí do parku aby se v nich malá mohla i vyspat a na ježdění do města. Netrvám na nových koukám i na použité a našla jsem Bebe Comfort Viva a ty taky nevypadaly zle. Jane energy jsou už dost drahý a to i ty použitý. Ale ještě kouknu na tu Inglesinu vůbec nevim jak vypadá. Chtěla bzch je kupovat teď v březnu tak mám na vybírání ještě čas. Ale upřímně už jsem z toho vyřízená jak si má člověk vybrat když je toho tolik. Ale jsem moc ráda za rady a typy a kdyby vás ještě něco napadlo sem s tím budu jen ráda
![]()
Jo a ještě mě napadly golfky X lander xs jsou plus mínus cenově kolem těch dvou tisíc mají madlo nánožník a tak a mají velkou nosnost 18 kilo kočár plus 3 kila košík. A taky nevypadaji zle a přijdou mi velký a nejsou těžký teda tohle všechno udává výrobce v reálu to může být jinak. Jo a ohledně těch chicco ty mají zase výborný reference jak v testech tak i maminky jsou spokojený jen ta velikost ale jak jsem psala tu řešit nemusím. No tak asi tak. Už vážně ne
vim a nevim a nevim
Ja mela Chicca multiway, ale prodala jsem je, jelikoz potrebuji neco malyho mezi sportakem a gofkama do terenu, protoze jsme se prestehovali. Ovsem kdyz jsme bydleli v centru Prahy, tak se s nima jezdilo skvele! Na ucely, na ktery je chces, je vrele doporucuji, protoze jsou bytelny, ale pritom lehky, pevny a dite ma hodne prostoru, coz nemuzu rict o spouste jinych golfek. Vetsina mi pripada jak roztreseny rachotinky. Ja objezdila hodne obchodu a vyzkousela hodne golfek, a byla jsem dost znechucena… tycky se viklaly, operka zad vsude strasne kratka, uzky atd. Chicca zvladnou i mensi teren, ovsem ten, co mam ted ja (jsme novostavba a nova ulice, kde nejsou jeste poradny chodniky)- neupraveny cesty, sterk, vymoly, tam se jim nedarilo. Prejely sice vse, ale s rachotem… V centru na vylozene spatnych kostkach taky dost skakaly, ale to spousta golfek.
Ahoj tak to jsem ráda že má někdo dobrou zkušenost s těma chiccama. Můj manžel si ale stále myslí že jsem blázen že přece kočár už nepotřebujeme že je malá už na kočár veliká. Já si zase myslim že sice už chodí všude mozně ale ještě se unaví vidim to na ní když jdeme ven. Ven půjde ráda po svých ale domů už se veze v kočáru a je spokojená jak želva. Myslíte si že teda ty golfky koupit mám? Chtěla jsem je koupit přesně z těch důvodů co jsem už psala. Myslíte že to není blbost? ![]()
praptak píše:
Myslíte si že teda ty golfky koupit mám? Chtěla jsem je koupit přesně z těch důvodů co jsem už psala. Myslíte že to není blbost?
To je těžko říct. Já osobně souhlasím s Tvým manželem v tom, že je malá už velká - ale víš co, odpověz si na následující:
Kolik času ze dne trávíte chůzí po venku? … v tomhle počasí to asi nebudou hodiny… a v létě, až to bude možné třeba na celý den, už bude holčina zase o kus větší a zdatnější.
Kolik z tohoto času je malá schopná ujít sama? … ve dvou letech asi docela dost…
Jak často chodíš do centra města nebo do míst, kde je malá bezpečnější v kočárku?
Jak moc je pro Tebe důležitý denní režim? … třeba moje dcera spává zásadně v postýlce - v kočárku se vyspí míň a hůř, už od miminka…
Plánuješ ještě druhé dítě? … pokud ne, asi bych to už vydržela a pár měsíců se třeba trošku přizpůsobila než abych platila za kočár a pak se ho musela zase zbavovat. Pokud ano, šla bych do toho, kočár Vám zůstane pro druhé.
Ja bych je urcite koupila. Neni to zadna priserna investice, nejsou drahy na to, jak jsou bytelny. Z tech levnejsich golfek jsou urcite v seznamu tech lepsich. A hlavne- minimalne rok je urcite pouzivat budete! Neznam nikoho, kdo by nemel kocar u dvouletyho ditete, vsichni maji aspon golfac. Ma dcera ma rok a pul, chodi sama od 10 mesicu, lita jak cert, ale nedovedu si predstavit, ze bych s ni jela do mesta bez kocaru! Moje sestra ma holcicku- 2,5 roku, jezdi casto autem, ale kocar s sebou veze vzdycky a hodne pouziva. Deti neujdou v tomto veku jeste hodne velky vzdalenosti. Mala se jeste ted vozila ve sportaku a chiccu stridave, ted jsem oboji prodala a koupila jiny odpruzeny golfky, a pocitam, ze do 3 let se vozit bude, ikdyz ne porad. Takze manzel at si trhne
, ten neni denne s ditetem a nemusi ho tahat, kdyz se unavi nebo kdyz jdete neco nakupovat! ![]()
Jo a tyto kocarky jdou docela dobre prodat. Ja ho zadala na net a do tydne jsem mela zajemkyni. Az ted jsem cetla prispevek Bohunky, je pravda, ze by si clovek mel odpovedet na par dotazu, ktery uvadi, ale jsem presvedcena, ze ty golfky u dvouletyho ditete urcite vyuzijes. Jiste, ze ne tak jako u rocniho, ale urcite dost na to, aby se ti ta „mala“ investice vratila tim, ze nebudes muset tahat dite, ktery se unavi. To je ale vec nazoru. Kazdy ma jiny.
No, ja mam taky dite, co ma rok a pul a porad se vozi a rado. Kazdopadne nechapu, co je divneho na tom shanet golfky pro dvoulety dite. Podivej se tady do ruznych diskuzi, mamky tady resi operky zad s tim, ze jsou u hodne golfacu kratke, tak jestli se jim tam vejdou i vetsi ditka, a budou tam mit prostor az do 3 let. Vsechny vozi vetsi deti. Taky vyrobci delaji golfky do cca 15 kg s tim, ze jsou od 6mesicu do 3 let ci od narozeni do 3 let. Takze bych je teda ja osobne urcite koupila. Nedovedu si predstavit tahat dite po meste i v terenu pokazde bez kocaru ![]()
Taky si myslim že to není kočár bůh ví za kolik. Kdyby stál deset tisíc tak neřeknu ale ta dvojka mě nezabije. Ven chodíme pořád každý odpoledne trávíme venku pokud teda neprší nebo malá neni nemocná. Barča se doma nudí a venku může lítat a hrát si chodí nás víc tak mají děti zábavu. Ale ohledně toho druhýho mimča právě s tím jsem počítala že si je pak nechám i pro to druhý. Manžel dělá týden v práci to odchází v sedm ráno a vrací se nejdřív v deset večer pak má tede zase tejden volno ale pokud je v práci a já potřebuju na nákup nebo jenom rychle někam dojít tak beru kočár a právě na to by se mi víc hodily golfky než velkej sporťák. Nebo to si alespoň myslim. Do auta sporťák taky neni ono je velikej no a na nějakej výlet nebo třeba do zoo si myslim že budou golfky super. Malá určitě sama celou zoo neprojde teda ne tu naší. Bydlíme v Plzni a zoo máme teď krásnou ale i velkou. Přijeďte se někdy podívat
Tak do nich asi půjdu. Potěšilo mě že je využiju i pro 2,5 leté dítě. Děkujun tím za zkušenost vázně moc mě to i uklidnilo že nejsem blázen jak si manžel myslí
![]()
To teda urcite blazen nejsi! Rekni manzelovi, at se tady podiva na nejaky diskuze, nektery holky tady vystridaly hrozne moc kocarku, jsem zirala.
Jdi do nich, je na ne i dobrej nanoznik a pro dvoulety dite golfky fakt staci, a Chicca vydrzi i jizdu v parku a nebudou se trast jako jiny levnejsi golface. Vylozenej teren taky moc nezvladaji, ale lehkej ano.
No určitě golfky pořid, vždyt některé děti se vozí do tří let!Po delší porcházce se rády povozí, nebo schrupnou, znám to. A pokud má manžel námitkym tak mu vysvětli, že převážně s ní chodíš ty, ne? Myslím, že tohle lépe posoudí máma
Ty multiway se mi taky líbí a přemejšlím o nich, i když jsou docela velky, ale právě vypadaj pohodlně pro dítě