Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ditrych, mas pravdu, jsou vetsi, ale zase jsou opravdu pohodlny pro prcky a o to jde predevsim
, a navic jsou lehky. Maji vetsi kola, takze se nezaseknou v kazde dire. Ja kdyz vidim ty deti vmackly do tech minu flusatek jak skrcence, tak je mi jich lito… ![]()
za 2tis je chicco dobrý kauf, sice je moc nemusím (měla jsem je), ale uznávám, že kombinace kvality a téhle cen je dobrá..
jsou velké, na mě tehdy celkem těžké, tvrdý sedák (náš vojta byl pohodá a potřeboval měkké..) dobrý je ten polštářek, ten bych si bývala ráda nechala..
kola jsou velká, mírně odpružená, ale ne moc (ten co mám teď je 100× odpruženější). občas se zasekává brzda (aspoň mě), nánožník živější dítě odkopává (suchý zip není dokonalý)
ale jak říkám, za 2tis je to fakt dobrý kauf
bohunka má dobré typy na sebe-dotazy, a já myslím, že je určitě využiješ. kor když si je pak necháš na další dítě.. jsou dost do lehu, takže klidně odd 6m možno vozit..
btw, náš vOjta se občas vozil ještě skoro ve 3 letech..ne že by byl lenoch, to fakt ne, ale prostě si rád sedne..na dovolené večer v restauraci slooužil kočár jako postýlka, a to mu bylo 22m..
nebo je kočár dobrý nákupní koš, nemusíš tahat v ruce nákup a dítě za ruku.. dobrý je naučit dítě chodit a držet se kočáru, pokud plánuješ další..
Dají se polohovat do úplného lehu?Od kdy jsi je používala?Mně jsou sympatická větší kolečka a že bude fakt pohodlný, vidím větší děti s fusakem.A taky nesnáším ty rachtátka, to radši trošku větší golfky, a taky ty peníze-já mám už třetí, takže nechci investovat 5 tisíc do golfek, třeba jané, ikdyž jsou určitě dobrý
No s těmi penězi to je ono- poměr cena a kvalita myslím taky že je dobrá
Naty ma pravdu, sedak je pevny a tvrdy, ale to je u hodne golfek. Ja to resila tim, ze jsem si koupila univerzalni vlozku do kocarku za cca 250 Kc, a pak to bylo fakt dobry. Kazdopadne opravdu kolecka jsou odpruzena malo, to jsem uz zminovala, proto jsem je prodala, potrebuji odpruzena kola ted do horsiho terenu. No ale neznam moc tech levnych golfek, co jsou odpruzena. Rozhodne se tam vetsi dite pohodlne vleze. V Praze tech golfek vidim jezdit strasne moc, kazdy den nekolik, jsou oblibene.
Jo a jdou skoro do uplneho lehu. Mala se tam vzdy uplne v poho vyspala v roce a pul se svymi 84cm. Podpera nohou je hodne dlouha, take celkova lozna plocha je dobra. U spousty kocaru jsem videla strasne kratkou podperu nohou.
No ja kdyz poridila na prvni dceru Quinny Zapp ve dvou a ctvrt roce na prechody do/z jesli na dva dny v tydnu, tak si taky lidi tukali na celo - ja potrebovala neco skladneho, co se vejde do satnicky v jeslich a zalozniho, protoze pri dcerine tempu bych do prace dorazila na jedenactou ![]()
Navic jsem vedela, ze bude casem druhe a ze uzijeme jako podvozek pod autosedacku MaxiCosi Cabrio. To jsme teda vyuzili snad na 200 procent.
Ted nam Jezisek prinesl polohovaci sedacku na Zapp pro dvou a pul letou druhou dceru a tchyne to taky nalezite komentovala, ale beda kdyz mi v puvodnim Zappu usla a ze v nem usinala pravidelne, pac je ji pohodlny - tak zas mektala, ze ji klimba hlava. Do kufru jejich desetileteho auta se Jane Nomad nevesel
a ja si polohovaciho Zappa vynachvalit nemuzu.
Mimochodem Zappa jsem brala na dovolenou jeste ve trech letech - vecer jsme u more mohli vyrazet v pohode ven nebo na ruzne presuny k plazi jsem ho ovesila rucnikama a kyblickama, navic jsem ho slozila do tasky a dala do schranky primo na palubu a nemusela v Praze na letisti ve tri rano cekat na kocarek a jit s probuzenym nevrlym ditkem pres celou priletovou halu k nadmernym zavazadlum - tady v Pze je normou, ze pri pristani vam kocarek k vychodu letadla proste nedaji. Jo a ve ctyrech letech jsem v nem dceru vezla s teplotou k byvale doktorce, kde se nedalo zaparkovat a cesta 15 minut by ji nepomohla.
Takze timto romanem jsem chtela rici
, ze poridit golfky pro dvoulete dite mi prijde naprosto normalni… ![]()
ditrych píše:
Dají se polohovat do úplného lehu?Od kdy jsi je používala?Mně jsou sympatická větší kolečka a že bude fakt pohodlný, vidím větší děti s fusakem.A taky nesnáším ty rachtátka, to radši trošku větší golfky, a taky ty peníze-já mám už třetí, takže nechci investovat 5 tisíc do golfek, třeba jané, ikdyž jsou určitě dobrý
není to uplný leh, kolik stupňů nevím jistě, ale odhadem tak 165? můj sporťák (quinny) má leh menší..
já je měla kratičce, kolem jednoho roku.
ale quiny jsem používala od 5m, dítě chtělo koukat na svět, trochu jsem vypodložila sedák, bylo to jak nakloněná rovina a ok.
ginger7 píše:
Jo a jdou skoro do uplneho lehu. Mala se tam vzdy uplne v poho vyspala v roce a pul se svymi 84cm. Podpera nohou je hodne dlouha, take celkova lozna plocha je dobra. U spousty kocaru jsem videla strasne kratkou podperu nohou.
souhlas, ložná plocha je dobrá a jsou i dost široké, dala jsem tam roční dítě v emitex fusaku, který je fakt objemný..
a jak píšu, není to placka, ale je to skoro úplný leh.. 165 °je fakt dobrý leh.. , možná je to i 170, nevím, odhaduju…
Hanka1 píše:
Ted nam Jezisek prinesl polohovaci sedacku na Zapp pro dvou a pul letou druhou dceru a tchyne to taky nalezite komentovala, ale beda kdyz mi v puvodnim Zappu usla a ze v nem usinala pravidelne, pac je ji pohodlny - tak zas mektala, ze ji klimba hlava.
jojo, taky jsem měla zappa, a ty komentáře, že dítě spí v sedě..
ale jemu to fakt nevadilo a naopak, v chiccu ječel jak na lesy (proto jsem ho poslala dál, na co mi byly polohovací golfky, když dítě v leže spát nechtělo..)
podvozek je to taky super!!
Souhlas s Naty. Ja si proste myslim, ze jsou dobry a za tu cenu dvojnasob, kdyz je porovnam s tema vsema ostatnima jednoduchyma a levnejsima golfkama. Pro me bylo dulezity, ze jsou fakt pevny, tycky nejdou do stran, neviklaji se, ma to pevnejsi konstrukci, bytelnejsi. Maji 8kg, coz je na jejich velikost dobry. Mela jsem je rok a pul. Jo a jsou i hezky.
Ahoj tak vám všem moc děkuju . Dneska jsem manžela vzala do krámu aby si ty chiica vyzkošel sám a prohlídnul si je a nakonec souhlasil.Takže po mateřskej pro ně jdu a kopíme nakonec nový. Manžel řekl že když už tak nový se zárukou. Mám z toho ohromnou radost dala jsem mu npřečíst vaše názory a na to konto s tím nákupem souhlasil. Takže golfky budu mít jen díky vám. Už se na ně moc těšim. Těšim se jak malý dítě na Ježíška. Takže vám opravdu strašně moc děkuju
Další oříšek budou ještě naši to zase bude další kočár a na co úplně to slyšim ale na mojí radosti mi to nijak neubírá. Hurá hurá budou nový golfky
![]()
Tak super!! Az se ti s nima dobre jezdi!! Taky jsem se tesila na kocar!!
A co si mysli ostatni, to je jedno! ![]()
A pokud plánuješ druhý mimčo, tak není co řešit