Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, nemáte některá zkušenost s golfkami Jane Nanuq? Docela se mi líbí, potřebuji pro malou něco jednoduchého a praktického:)ale mám z těch golfek hlavu jak balón…
Vypadá to, že jde vpodstatě jen o novou verzi Jané Energy, Sonic. Nanuq už má i madlo ![]()
Máme Energy, používám cca od 9 měsíců, jsem spokojená.
Jen by mohl být trošku širší, ale to asi všechny golfky…
Ahoj,
taky bych řekla že jde o nástupce Jané Energy. Ty používám už na druhého syna a jsem s nimi spokojená.
Včera jsem navštívila veletrh Pro Dítě v Brně a opravdu se (dle zaměstnanců firmy Handy Praha, oficiálního zástupce španělské firmy Jané) jedná o nástupce předchozích kolekcí oproti kterým jsou Jané Nanuq vylepšené. Mají madlo, ruční brzdu, nastavitelnou výšku rukojetí (to vše mají i Jané Sonic Evo) + oproti Sonic Evo jdou více do lehu. V reálu vypadají moc hezky, hned jsme si je tam objednali. Jsou k dispozici ve 4 barvách. Resp. budou - od dubna. Ve srovnání s ostatními (myslím jinou značku) nejsou o moc užší, ale určitě je snadnější ovládání polohování. Nejenže vypadají moc pěkně, ale krásně se i ovládají. Manžel hlavně ocenil nastavitlnou výšku rukojetí. ![]()
Petro, tak je to jistý, že budou v ČR až v dubnu? Začátek nebo konec? Taky jsem se na ně dívala, ale do konce dubna už čekat nemůžu. Jakou jsi viděla barvu? Zajímala by mě ta Retro.
Jestli to bude začátek nebo konec dubna nevím.
Složili jsme zálohu a jakmile bude kočárek k dispozici, budou nás kontaktovat. Říkali v dubnu. Myslím, že bys mohla do Prahy zavolat, snad by ti byli schopni dát přesnější termín. Dívala jsem se ale, že některé internetové obchody je už nabízejí a udávají dostupnost zboží 2 dny!
Konkrétně šlo o www.delfinek.mimishop.cz Tak to jedině zkusit takto. Cená je stejná jako v Handy. Ale pozor na případné reklamace a reklamační opravy. Chtěli jsme si takto koupit trojkombinaci (máme Jané Slalom Pro) a řekli nám, že pokud ten kočárek nebude koupený přes oficiálního zástupce Jané pro ČR (což je právě Handy Praha), tak nám ho neopraví, i kdyby byl v záruce. Sice se nám s ním nic nestalo, ale tehdy jsme to nechtěli riskovat, tak jsme ten kočárek koupili přes ně, resp. v obchodě, kam je dodávají.
My jsme si objednali barvu Molten Red - je to taková vínová v kombinaci s černou. Varianta Retro je taky moc pěkná - modrá v kombinaci s červenou (samozřejmě výrazně převažuje modrá barva)- taková pěkná klučičí. My jsme ale chtěli něco neutrálnějšího - sice máme kluka, ale člověk nikdy neví, že?
Ještě budou zelenošedé (ta zelená mi ale připada moc křiklavá) a holčičí varianta s růžovou barvou.
Hodně štěstí!
Petro, díky za informace. Ano, do Handy zavolám a poptám se. Mám teď Slaloma v barvě Molten Red, vozíme v něm kluka a opravdu super barva. Jsem s tou značkou velmi spokojená, proto se chci podívat i po jejich golfkách.
Taky jsem se značkou Jané moc spokojená. Při výběru golfek jsem ale na této značce netrvala, nicméně jsme u ní stejně skončili. ![]()
Proč na ten golfáč tak spěcháš?
Rozhodně netrvám na značce Jané. Hledám golfky hlavně lehké a skladné do auta. Syn má už 19 měsíců a kdo má pořád toho těžkého Slaloma rvát do auta? Nanuq mě zaujal, že je lehký. Taky mám v mérku Maclaren Quest, Cybexy a Silver cross Dazzle nebo Pop. Příští víkend snad konečně vyrazíme do Brna na obhlídku.
Maclarany se mi taky líbí, ale cenově jsou už trochu jinde.
Škoda, že jste nebyli na tom veletrhu, bylo tam spoustu značek pohromadě pod jednou střechou. Původně jsem nechtěla jít moc přes 4 tisíce, chtěla jsem polohovací záda i nohy, nízkou hmotnost, snadné skládání i polohování. A toto vše Jané Nanuq splňuje. U některých kočárků mi vadilo, že nejdou položit jen za použití jedné ruky - jsem tak zvyklá od Slalomu. Když Vojta usne, tak ho krásně položím a nemusím ani zastavit.
Nanuq je opravdu krásně skladný. Kolečka se při složení sklopí pod kočárek (automaticky), takže je nakonec skladnější než některé jiné kočárky - určitě výhoda pro ty, co nemají zrovna velký kufr u auta. Kamarádka si z tohoto důvodu nemohla koupit golfky, do kterých byla zamilovaná, protože se jim nevešly do auta! A koupila si Jané.
Dobrý den Petro, Jané Nanuq je v současnosti i můj největší favorit. Naživo jsem ho ale bohužel neviděla
(. Vzhledem k tomu, že nikde nejsou k sehnání rozměry kočárku (délka sedu a výška opěrky), tak bych se Vás ráda zeptala, jestli se Vám tyto rozměry zdály dostatečné. Případně jestli jste zkusili do kočárku posadit Vašeho synka. A ještě jeden dotaz. Osobně jsem na živo viděla kočárek Jané sonic 2008 a překvapilo mne, že opěrka šla položit jen o kousek. Píšete,že u Nanuqu by to mělo jít ještě víc, než u Sonicu Evo. Asi mi těžko můžete popsat, jak moc do lehu je možné u nanuqu položit opěrku, ale dle Vašeho názoru, myslíte si, že se v něm dokáže děcko případně i vyspat? Děkuji Vám moc za cenné odpovědi
).
Náš Vojtíšek má 17 měsíců, 82cm a cca 11kg, takže žádný cvalík.
Do kočárku jsme ho posadili a měl tam dost místa. Ale bude to i tím, že je spíš hubeňourek. Každopádně si myslím, že v porovnání s některými jinými značkami nejsou Jané Nanuq o nic moc menší. Rozměry jsou stejné jako u Jané Sonic Evo, došlo tam pouze k určitému vylepšení (viz výše). Určitě se dají sehnat i širší golfky, ale některé mi pak připadají spíš jako sportovní kočárek. Co se týče polohování zad, tak bych řekla, že je dostatečné. Úplně do lehou nejdou (ale to snad žádné golfky), oproti Jané Sonic jdou ale sklopit o hodně níž. Nevím, jak jinak to popsat
Nejsem moc technický typ. Snad to takto stačí.