Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Monca111 a s tou cenou si ma fakt prekvapila lebo tu bol o volaco lacnejší ten cybex ![]()
@martuska75 Co jsem koukala, tak Callisto se prodává za 6690,– a Nanuq 5400,– ![]()
Původně jsem chtěla spojenou rukojeť a jednoduchá kolečka, ale co jsem si vzala do ruky Nanuq, tak jsem byla fakt překvapená, jak se s ním krásně jede. Takže nevím, ta boudička mě štve, ale už mě opravdu nebaví vybírat kočárek, sedím nad tím hrozně dlouho a na každém se vždycky něco najde
. Až kočárek vyzkoušíš, dej vědět.
Co se mi na něm také hrozně líbilo, jak je krásně skladný a lehoučký. Asi to taky vyhraje, jen vyřešit tu sluneční clonu, aby trošku chránila i proti větru.
Až vyrazíte ven, dej vědět jaký jsou pocity.
@Monca111 tak to mi niekoho pripomína
Tiež som to furt riešila. Ale nakoniec som si uvedomila že je to len o prioritách a tie má každý iné. Ten cybex je určite super ale nanuq je oveľa skladnejší a o niečo ľahší (callisto 8 kg ku nanuq 6,5 kg). Pohodlné pre dieťa su obidva aj vnútorné rozmery sú veľmi podobné. Callisto má šírku 30 a nanuq 31, aj opierka CC/ 48 a JN /46. Callisto ma spojenú rúčku čo vidím ako + ale mne sa s golfovými nejde zle. Budička je väčšia na calliste to je fakt, ale je zase z takého šusťáku čo bol dokrčený už v obchode. Okrem toho malá už chce v kočíku vidieť + budem to v pripade potreby riešiť clonou. Callisto mi prišiel že má takú „bytelnejšiu“ konštrukciu, ale čo som testovala na terase na zámkovej dlažbe tak ani nanuq nehrká alebo tak niečo. Najlepšie keby si mohla drobca do kočíka aj posadiť lebo som malú dala napr. do chicca liteway a bol jej už extremne úzky a to má sedák šírku 29 cm. K cene CC som tu zohnala najlepšie za 230 eur a JN majú všade v SR za 236 eur (len z Malvíka z ČR mi to vyšlo s poštou 225).
Ahoj holky, prosím vás o radu: dneska jsem v obchodě koukala na Nanuq a moc se mi líbí, i malé se v něm dobře sedělo, jen se mi zdálo, že když jsem to dala na ležato, tak se kočárek trošku převažoval dozadu… co vy na to? Ještě když mi tam dcera začla blbnout, tak se v jednu chvíli fakt skoro převrátil na mně. Chtěla bych se zeptat, jaké s tím máte zkušenosti? Moc děkuju!
Ahojda, tak já mám kočárek doma, zatím spokojenost, samozřejmě, že se nějaká ta moucha najde, ale u kterého kočárku ne. Jinak k dotazu, je pravda, že když mi dcera leží, tak není tak stabilní, ale já vozím ještě tašku na rukojetích. Ale v sedu, což je většina času v kočárku se opravdu nepřevrátí. Za mě zatím dobrá volba ![]()
@BarbaB. nemáme ho zatial dlho ale za mňa ok. ber to tak že sú to golfky nie teréňák. POdľa mňa na golfky je nanuq ešte dosť stabilný a má dobrú „bytelnú“ konštrukciu. Samozrejme ak má kočík 6,5 kg a dieťa 10
, tak je logické že ak sa mu zmení ťažisko (tým že ho dáš do ľahu) tak už by tam malo dieť radšej kludne ležať
My ho používame tak že mala jazdí v sede a až zaspí dám ho do ľahu a potom pohoda. Tento týždeň sme s nim zvládli v ľahu aj Štrbské pleso
Veľmi plnú tašku odporúčam tiež pripínať nie úplne hore na ručky kočíka ale nižšie o konštrukciu, dosť to pomohlo stabilitu ešte zvýšiť. Je to výborný kočík na rýchle presuny a na cesty - a tak ho treba brať ![]()
Ahoj, moc díky za odpovědi a vaše zkušenosti, že Nanuq zvládl výlet na Štrbské pleso mluví za vše ![]()
Zdravím, nemohla jsem neodolat a píšu Vám své zkušenosti s golfkami Nanuq
. V dubnu jsem je zakoupila pro syna a bohužel moc spokojena nejsem. Už je mám potřetí na reklamaci a ztratily u mne důvěru. Máme variantu tyrkysovou s méďou a musím přiznat, že na sedák se chytáhodně špíny, po stranách na bílém potahu s motivem ptáčků a se začali dělat žmolky, rozpáral se potah u jednoho druku, středový bezpečnostní pás se taky páral, sjela nám rukojeť…atd
. Dala jsem na doporučení a uklidňuji se tím, že jsme koupili nekvalitní výrobní kus. Jinak jsou velmi hezké. Za nepraktické považuji malý koš na věci, protože se nedá na rukojeti pověsit moc těžká taška- převažují se. Syn byl ovšem spokojen a dobře se mu v nich usínalo. ![]()
@Luca.Medici píše:
Zdravím, nemohla jsem neodolat a píšu Vám své zkušenosti s golfkami Nanuq. V dubnu jsem je zakoupila pro syna a bohužel moc spokojena nejsem. Už je mám potřetí na reklamaci a ztratily u mne důvěru. Máme variantu tyrkysovou s méďou a musím přiznat, že na sedák se chytáhodně špíny, po stranách na bílém potahu s motivem ptáčků a se začali dělat žmolky, rozpáral se potah u jednoho druku, středový bezpečnostní pás se taky páral, sjela nám rukojeť…atd
. Dala jsem na doporučení a uklidňuji se tím, že jsme koupili nekvalitní výrobní kus. Jinak jsou velmi hezké. Za nepraktické považuji malý koš na věci, protože se nedá na rukojeti pověsit moc těžká taška- převažují se. Syn byl ovšem spokojen a dobře se mu v nich usínalo.
Tak to ma mrzí že si mala takú zlú skúsenosť, ale vo všeobecnosti bývajú kočíky jané celkom spoľahlivé. Čo satýka špinenia tak to sa špinia asi všetky rovnako bez ohľadu na značku a farbu
len na niektroých to viac vidno. Celkom ma zaujíma z čoho máš ten materiál čo sa ti žmolkuje lebo u nás je to taká pevnejšia bavlna takže dúfam že to bude ok. Ten košík je jasné že menší ale sú to zase len golfky ![]()
Tak ten materiál 100% bavlna není. Sice nejsem znalec, ale tímto jsem si jistá. Je to podobná látka z čeho se dělájí šortky na plavání, neelastická, tenká a pevná. Vím, že Jané patří mezi supr značky, proto jsem se rozhodla je koupit…ale teď už jsem trochu rezignovala na jakékoli golfky
A k tomu košíku, je pravda, že je pidi…i jiné značky je mají takové, ale třeba Silver Crossi je mají 2× tak vetší (hlubší) a to je fajn, protože mě z Janéček vypadávali vždy věci…párkrát jsme sbírali botičky ![]()
Zdravím maminky
.Máte prosím některá zkušenost s tímto golfáčem? Moc se mi líbí a našla jsem u něj asi jen jednu vadu a to, že má asi menší stříšku. Ale to asi vyřeším dokoupením sluneční clony.Budu ráda za jakoukoli reakci.
Ahoj, Nanuq mám, byla to láska na první pohled
, koupila jsem ho bez toho, aniž bych is zjišťovala něco o jiných golfkách nebo to nějak porovnávala a po cca půl roce provozu bych mu dala tak 75%. Klady tady asi nemusím vypisovat, tak jdu rovnou k věci
. Malou stříšku jsem skutečně podcenila, je extrémně malá a co víc je v takovém zvláštním úhlu, že je k něčemu v podstatě jen když je dítě v kočárku opřené. Což naše malá není nikdy, takže stříška je u nás permanentně stažená. A to i proto - což je druhé mínus - že přes ni není na dítě vidět. A to jsem zjistila, že mi taky docela vadí. Okýnko je jakoby v zadní čísti, což je super, když děťátko leží, vidíte přímo na něj a ono na Vás. Ale jakmile sedí, je stříškou úplně přikryté. Kamarádka se před koupí Nanuqu přece jen koukla i na jiné kočárky, i když byla pro něj taky rozhodnutá, a nakonec ho nekoupila, vyhrál velmi podobný Inglesina Trip, který přesně uvedené nevýhody nemá - stříška se dá roztáhnout až do super velikosti a má nahoře i okýnko. Takže bych teď už koupila tento. Ale zase Nanuqovým designům se nic nevyrovná
, holt daň za krásu
.
Kdybys ještě chtěla nějaké konkrétní info nebo obrázky, dej vědět, pošlu. Hodně zdaru při výběru ![]()
@BarbaB.
Moc děkuju. Ještě se na něj pojedem podívat přímo do prodejny, zatím jsem ho naživo neviděla. Tak třeba ještě vyberem něco jiného, ale zatím vyhrává tento. Přiznám se hodně se mi líbí design.Ve sporťáku na malého taky nevidím, jen když mám staženou stříšku a okýnko využívám minimálně. Z jaké kolekce jej máš? 2012?Můžu tedy poprosit o reálné fotky. A váží tedy opravdu těch 6,3kg? A skládá se dobře? A co ovladatelnost? Jo a ještě mě zajímá velikost nákupního košíku?
Ha, máte kluka, takže ten tyrkysovej
… ten je náááádhernej! Mám ho z roku 2012. Váží opravdu malinko, jestli přesně těch 6kg to nevím, ale tak nějak to určo bude. Skládá se dobře, snadno, pokud samozřejmě nemáš nic dole v košíku. Já tam nosím pár věcí, plášťenku, tak to pak nejde úplně zaklapnout. Košík je jinak dost malý, ale asi stejný jak u ostatních golfek, myslím… fakt je, že je z takové síťky a někdy mi něco vypadlo bokem, ale já tam nic nevozím, když tak v tašce. Ovládá se velmi dobře, i rukojeti má dost vysoko a dvě polohy, takže fajn. Napiš adresu, pošlu ti fotky.
@BarbaB.
Jo jo přesně ten tyrkysový. Ten je nádherný. Můžeš mi poslat ty fotky do soukromé zprávy tady na e-miminu? Uvidím je jen já. Stačí když najedeš nahoře na Mé zprávy a napíšeš do nové zprávy mou přezdívku nebo chceš raději mail?