Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ach jo, těžké vybírání
ta Tiffany takhle se mi líbí hrozně, ale to Tiffko už není tak hezké ale možná přežít se to dá
jinak přítel je cizinec a bude mít malá nejspíš příjmení po něm..
Mně se nelíbí Sofia ani Tiffany. Když už tak spíš SofiE. Tiffany mi přijde jak do americkýho filmu, ale každýho věc.. když se to líbí a jde to i k příjmení
![]()
@Misulicka 1 píše:
@Tiffankaa My máme pro naši vybráno Lucie ale když to tak čtu… Sofie(a) je krásné a dokonce i v těch zdrobnělinách, ale Tiffany je bezkonkurenční - nikdy by mě to nenapadlo. Problém je že třeba Tiffka už tak dobře fakt nezní. Je to stejné jako Daniela - Dana, Michaela - Míša, Michala, Gabrela - Gábina, Gabka… přemýšlela bych spíš zda se ti líbí ty pozměněná jména, Tiffany ani Sofie jim v podstatě nikdo neřekne. Proto my dali kluka David, aby neviděl své jméno jen na papíře. Já třeba znám své jméno jen z korespondence a titulu, to je docela smutné
Co máš proti Daniele? ![]()
Jinak k tématu, rozhodně si myslím, že máme spoustu krásných českých jmen a netřeba dávat jména zahraniční.
Takže za mě rozhodně SofiE nebo NatáliE
@mooch píše:
Byli jsme ted u doktora a z 11 deti byly 3 sofinky. Za me teda radsi Tiffany nebo hledat dal. (ja mam treba moc pekny jmeno, sle od skolky az po vejsku jsme byly toho jmena vzdycky tri. Nic moc teda…
A jak se jmenuješ?
@Tiffankaa píše:
Ach jo, těžké vybíráníta Tiffany takhle se mi líbí hrozně, ale to Tiffko už není tak hezké ale možná přežít se to dá
![]()
Tak třeba Štepánce se taky někdy řekne Štěpko a už to tak hezky nezní.. stejně jako Tiffany Tiffko ![]()
@Tiffankaa píše:
Ach jo, těžké vybíráníta Tiffany takhle se mi líbí hrozně, ale to Tiffko už není tak hezké ale možná přežít se to dá
![]()
A bydlet budete tady? Pak bych asi dala neco univerzalnejsiho, s podobnou vyslovnosti v obou jazycich. Treba tu Sofii.
@BohunkaP No asi jo no, ale je mi to někdy taky líto že mám jméno sice hezké ale vidím ho jen na papírech. Pracuju v mezinárodní firmě a pro cizince to problém není, ti jsou zvyklí, jen ta naše čeština má sice naprosto krásná, nádherná jména ale pak je vlastně nepoužijeme. Přijde mi to trochu škoda. Přitom si říkám, že s naší gramatikou a květnatostí té naší slavné češtiny bychom si mohli hvízdat… takže u dětí na to myslim
I když je fakt že se to víceméně týká jen holek a tam je to pak tedy strašně limitující ![]()
@Silwinka87 píše:
A jak se jmenuješ?
Petra. Kratky, ke mne se hodi. Mama rikala, ze kdyz mi ho davali, tak ve meste zadna petra nebyla a jedinou petru znala z vš.
@LUCIPERKA-ddub Čti ještě jednou - proti Daniele nemám nic, naopak, ale kolikrát jí kdo řekne Danielo? Ha?
@mooch píše:
Petra. Kratky, ke mne se hodi. Mama rikala, ze kdyz mi ho davali, tak ve meste zadna petra nebyla a jedinou petru znala z vš.
Myslela jsem si to..Já osobně jsem ráda, že vymizela jména tohoto tipu, Petra, Michala, Markéta..Na základce jich bylo v každé třídě pět..Líbí se mi české jména, ale tyhle prostě zrovna ne
Nic proti samozřejmě, každý má jiný vkus..
@Misulicka 1 mě tak říkají i když u mě si vážně můžou vybrat Dano i Danielo, většinou si vyberou to druhé jméno ![]()
@Tiffankaa píše:Koukám že Tiffanka se nelíbí vůbec
Ona nebude věčně malá Tiffanka, Tyffí apod… Myslím, že by se jí taky říkalo Fany
Já jsem ale pro Sofii
@Tiffankaa když bude příjmení po otci, tak by to mohlo znít líp. A kdy máš termín? Třeba vyberete ještě jiné jméno ![]()