Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Supermanka píše:
A co Lukáš Mareček? Ale jinak bych dala Honzíka:-)
Lukáše už má taky brácha…Já si nemám z čeho moc vybírat ![]()
@Janča1212 No já bych jednoznačně volila Jakuba, ale toho už máš takže fakt toho Honzíka a nebo počkej až budeš špunta držet v náručí co ztebe vypadne kamarádka celou dobu tvrdila, že se bude malá jmenovat Markéta a nakonec zní na porodním sále vypadlo Emma
I její manžel byl překvapenej, ale je to prostě Emma ![]()
@Janča1212 - no je fakt, že máš Kubíčka ještě malého na to aby řešil jména, tak zkus mluvit k mimi v bříšku vytip. jmény a uvidíš, já naší Adélce říkala už v bříšku Aďa a 14 dni před porodem jsme řešili s manžou jméno on chtěl Nikolu, ale syn né a já taky né, prostě říkej jména nahlas a mluv na bříško a uvidíš, třeba nakonec vyberete úplně jiné, ale Honzíků je moc, já znám od kámošek 3 i když je to krásné jméno a co Michal ![]()
@jannaa píše:
@Janča1212 - no je fakt, že máš Kubíčka ještě malého na to aby řešil jména, tak zkus mluvit k mimi v bříšku vytip. jmény a uvidíš, já naší Adélce říkala už v bříšku Aďa a 14 dni před porodem jsme řešili s manžou jméno on chtěl Nikolu, ale syn né a já taky né, prostě říkej jména nahlas a mluv na bříško a uvidíš, třeba nakonec vyberete úplně jiné, ale Honzíků je moc, já znám od kámošek 3 i když je to krásné jméno a co Michal
Nee, máme vytipované tyhle jména- Jan, David a (Tomáš)
Nic jiného se nám nelíbí. Nad ničím jiným už neuvažujeme…Michalů je tady přehršel :-/
@Janča1212 - vypadá to teda na Honzíka
že, tak ať jste oba zrdaví a vše dopadne dobře, držím palce ![]()
@bberunda píše:
Jarda mareček…![]()
![]()
znám jednoho takového
Neee, Jardu určitě ne!!!
My jsme úplně stejně řešili holčičí jména - chtěli jsme už 2× Barunku a bylo nám líto, že by si svátek, narozky a Vánoce odbyla během jednoho měsíce (nakonec máme kluky, tak se to pokaždé vyřešilo tak nějak samo
)Ale známá má Báru narozenou 5.12., takže to asi opravdu řeší málokdo. Na vašem místě bych dala Jana a vymyslela nějakou origoš modifikaci, která není tak běžná jako Honzík - třeba Janek. Taky znám jednoho, co byl jako malý Jenda a jako dospělý je Jeňák ![]()
Já bych ten svátek zase řešila. Jak píše Janča, mít v prosinci narozeniny, svátek i Vánoce je blbý. Měla jsem takhle kamarádku Evu, narozenou v prosinci a vím, že jí to jako dítěti bylo strašně líto.
Takže za mě hlasuju pro Honzíka!
My osobně jsme tedy svátek řešili tak, aby ho malý neměl blízko u narozenin, ty děti prostě oslavy chtějí, i když je jen malinká a rodinná, navíc do toho vánoce, to bych mu fakt neudělala.
K příjmení se mi líbí víc David než Jan, ale nadala bych ho, už právě pro ty důvody takže za mě Honzík. Ještě by se mi k příjmení líbil Michal..Míša Mareček.
Jako první, jen když jsem četla název diskuze a ne ty prosincové limity
, mě napadl k Jakubovi Štěpán
jestli chceš letní jméno, tak třeba Kamil, Dušan, Vojtěch, Filip, Vít, Ivan, Pavel, Viktor (je tam sice R, ale s Marečkem mi to nějak zvlášť nevadí a měli by s bráchou svátek ve stejném týdnu), Jáchym, Jonáš…atd. atd.
jinak obecně, pokud je Vaše vysněnéjméno Davídek, tak bych ho vklidu dala, já mám svátek 6 dnů po narozeninách a NIKDY, opakuju nikdy jsem to nepociťovala jako handicap, naopak, oslavila jsem narozky a věděla jsem, že vééélmi brzo budou další dárky
(a mmch. brzo pak je Mikuláš a Vánoce) a fakt mi to nikdy nevadilo, myslím že děti to tak neřeší a berou, co je.
David i jan jsou pekna jmena, ale volim honzu davidek by byl chudak když se narodi v zimě