Jaké jméno vybrat k Jakubovi?

5957
8.8.12 11:24

Jaké jméno vybrat??

Ahojda všem, kteří nakouknou do této diskuse :mavam:

Ráda bych znala váš názor, popřípadě menší radu :-) Čekáme druhého chlapečky, který se má narodit v prosinci. Už ten první se měl jmenovat Davídek, ale nakonec jsme se rozhodli pro jméno Jakub- po tatínkovi a to z důvodu, aby měl alespoň svátek v létě… Zdálo se nám divné, aby slavil narozeniny, Vánoce, svátek i Silvestr v rozmezí 20 dnů :-(
No a nyní čekáme druhého chlapáka- opět na prosinec :-( Řešíme ten samý problém- dát, nebo nedat Davídka??
Příjmení je Mareček.
Ještě máme v záloze Honzíka (což je taky v létě) ale tak nějak to prostě není favorit.
Zase ale na duhou stranu by jsme se všichni jmenovali od J (Jakub, Jakub, Jana a Jan) :palec: A ještě ke všemu by se naše dětičky jmenovali po otci i po mamince…
Tak co?? Jaký je váš názor?? Co je hezčí? Jan Mareček, nebo David Mareček???
Jak by jste se rozhodli dle dané situace??
Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27008
8.8.12 11:27

Nekoukala byhc na to kdy ma svatek a dala bych Davida…i se mi libi vic ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.8.12 11:29

Mi se víc líbí Jan Mareček :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
8.8.12 11:31

Jan Mareček :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3636
8.8.12 11:33

Jan :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
8.8.12 11:40

No tak by slavil vše v jednom, co už, ale Honzíka nedávejte, já jsem ho dala taky a je jich strašně moc i malých a od mojí mamky sestřenice je taky Jana, její manžel Josef a děti Jan a Jakub, to si mi jí úplně připomněla :lol:. Znala jsem Karin, která má sestru Karlu, tátu Karla a matku Kateřinu, hold podobné nápady má víc lidí. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Sandra752
8.8.12 11:41

Janco :-) nekoukej na to, kdy bude mit svatek, jinak si nevyberes :-) me se libi oboji, vyber podle toho, co VAM sedi nejvic :-)

• Citovat
  • Upravit
1848
8.8.12 11:44

Já bych se teda vůbec neohlížela na to, co kdy bude slavit. Prostě dejte jméno, které se vám více líbí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
8.8.12 11:44
@Sandra752 píše:
Janco :-) nekoukej na to, kdy bude mit svatek, jinak si nevyberes :-) me se libi oboji, vyber podle toho, co VAM sedi nejvic :-)

To je tááááááák těžký právě!!!
U nás moc Honzíků zase není. Teď dávají taková moderní jména, jako Tobíáš, Matyáš…Kristián atd.
Líbí se mi, že by jsme byli všichni od J. U nás v rodině jsou samý Karlové, Vláďové…
Ale ten davídek mi zní líp… Je to fakt 50 na 50 :-(
Prostě zase je pěkný, že by obě naše děti měli jména po rodičích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10021
8.8.12 11:45

Jan :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra752
8.8.12 11:47

Janco a manzel se vic priklani k cemu??? :-) zeptej se treba i Kubika ;-)

• Citovat
  • Upravit
Irenea
8.8.12 11:48

Já bych to viděla na třetí variantu - nějaké úplně jiné jméno, které Vás napadne z ničeho nic - to bude určitě to správné :)

• Citovat
  • Upravit
Irenea
8.8.12 11:51

…a jinak hlasuju pro Davida ;)

• Citovat
  • Upravit
5957
8.8.12 11:53
@Sandra752 píše:
Janco a manzel se vic priklani k cemu??? :-) zeptej se treba i Kubika ;-)

Manžel by chtěl Dominika :-/ To ale já nee…
Oba jsme se shodli na tom Davídkovi ž tenkrát, ale ten prosinec :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
8.8.12 11:55

Já znám prosincového Davida a nezdá se mi, že by byl nějak poznamenán. U jména Jan se mi moc nelíbí (i když jich máme v rodině hafec), že se to ve tvaru Jan NIKDY nepoužívá. Na co mít jméno, kterým ti nikdo neřekne? Ale je to o vkusu samozřejmě.
No a svátek bych nehrotila. Vy nějak slavíte svátky? Navíc dnes je i spousta dětí, které jméno ani v kalendáři nemají… :nevim:
Takže já bych hlasovala pro Davídka. 8) Když to bylo vaše první přání, tak proč ho rušit jen kvůli svátku!

Příspěvek upraven 09.08.12 v 12:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky