Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojda všem, kteří nakouknou do této diskuse ![]()
Ráda bych znala váš názor, popřípadě menší radu
Čekáme druhého chlapečky, který se má narodit v prosinci. Už ten první se měl jmenovat Davídek, ale nakonec jsme se rozhodli pro jméno Jakub- po tatínkovi a to z důvodu, aby měl alespoň svátek v létě… Zdálo se nám divné, aby slavil narozeniny, Vánoce, svátek i Silvestr v rozmezí 20 dnů ![]()
No a nyní čekáme druhého chlapáka- opět na prosinec
Řešíme ten samý problém- dát, nebo nedat Davídka??
Příjmení je Mareček.
Ještě máme v záloze Honzíka (což je taky v létě) ale tak nějak to prostě není favorit.
Zase ale na duhou stranu by jsme se všichni jmenovali od J (Jakub, Jakub, Jana a Jan)
A ještě ke všemu by se naše dětičky jmenovali po otci i po mamince…
Tak co?? Jaký je váš názor?? Co je hezčí? Jan Mareček, nebo David Mareček???
Jak by jste se rozhodli dle dané situace??
Díky moc
Nekoukala byhc na to kdy ma svatek a dala bych Davida…i se mi libi vic ![]()
No tak by slavil vše v jednom, co už, ale Honzíka nedávejte, já jsem ho dala taky a je jich strašně moc i malých a od mojí mamky sestřenice je taky Jana, její manžel Josef a děti Jan a Jakub, to si mi jí úplně připomněla
. Znala jsem Karin, která má sestru Karlu, tátu Karla a matku Kateřinu, hold podobné nápady má víc lidí. ![]()
Janco
nekoukej na to, kdy bude mit svatek, jinak si nevyberes
me se libi oboji, vyber podle toho, co VAM sedi nejvic ![]()
Já bych se teda vůbec neohlížela na to, co kdy bude slavit. Prostě dejte jméno, které se vám více líbí ![]()
@Sandra752 píše:
Janconekoukej na to, kdy bude mit svatek, jinak si nevyberes
me se libi oboji, vyber podle toho, co VAM sedi nejvic
To je tááááááák těžký právě!!!
U nás moc Honzíků zase není. Teď dávají taková moderní jména, jako Tobíáš, Matyáš…Kristián atd.
Líbí se mi, že by jsme byli všichni od J. U nás v rodině jsou samý Karlové, Vláďové…
Ale ten davídek mi zní líp… Je to fakt 50 na 50 ![]()
Prostě zase je pěkný, že by obě naše děti měli jména po rodičích…
Janco a manzel se vic priklani k cemu???
zeptej se treba i Kubika ![]()
Já bych to viděla na třetí variantu - nějaké úplně jiné jméno, které Vás napadne z ničeho nic - to bude určitě to správné ![]()
@Sandra752 píše:
Janco a manzel se vic priklani k cemu???zeptej se treba i Kubika
Manžel by chtěl Dominika :-/ To ale já nee…
Oba jsme se shodli na tom Davídkovi ž tenkrát, ale ten prosinec ![]()
Já znám prosincového Davida a nezdá se mi, že by byl nějak poznamenán. U jména Jan se mi moc nelíbí (i když jich máme v rodině hafec), že se to ve tvaru Jan NIKDY nepoužívá. Na co mít jméno, kterým ti nikdo neřekne? Ale je to o vkusu samozřejmě.
No a svátek bych nehrotila. Vy nějak slavíte svátky? Navíc dnes je i spousta dětí, které jméno ani v kalendáři nemají… ![]()
Takže já bych hlasovala pro Davídka.
Když to bylo vaše první přání, tak proč ho rušit jen kvůli svátku!
Příspěvek upraven 09.08.12 v 12:55