Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všichni,
nevím, jestli plašíme, ale radši se optáme. Malý je 7 týdnů a když je vzhůru, tak málo mrká, jen sleduje okolí, na hlas normálně reaguje, ale mrkne tak 2-3× do minuty nebo když se lekne. Je to normální nebo s tím radši někam zajít?
díky za odpovědi
Tak tohle mě nikdy nenapadlo sledovat u dítěte. a proč se ti to zdá špatně?
Řekla bych že je to normální.. Ale to je věc názoru a pohledu na věc. Ale také by mě zajímalo proč se ti to zdá špatně
Vím, že když dítě spí s otevřenýma očima, mohou oči vysychat a být náchylnější k zánětu, ale dvakrát třikrát mrknout do minuty mi zas taková tragédie nepřijde
Schválně si zkus spočítatk kolikrát mrkneš ty. Já taky nemrkám stokrát za minutu, myslím, že to je v pohodě.
Teď jsem to stopla své dvouleté - taky 3× za minutu.
(Když to zkusím stopovat u sebe, tak najednou začnu mrkat jak blázen
)
Taky si myslím že je to normální děti málo mrkají většinou ale taky nevím proč ale neměla bych z toho strach tedy pokud by nedostala nějáký ten zánět tak bych to neřešila
jsem se první podívala na tvůj metřík a úplně jsem se lekla že jsi těhotná nějak dlouho až potom jsem si přečetla příspěvek ![]()
Tak já jsem taky plašan a u mslého jsem si toho všimla, když mu bylo pár týdnů ![]()
Taky skoro nemrkal, ptala jsem se doktora a je to prý normální!
To je normální, podle mě to tak dělají všechny děti-takhle malé ![]()
Díky holky, já jsem si to myslela, že to je normální, ale můj manžel je plašan a o malou se bojí. Tak mě „donutil“ tohle téma založit. Každopádně díky, jsem sama ráda, že to je v pohodě.