Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mam 2mesicni slecnu, ktera naspi tak 8-9 hodin denne (4+2 v noci - aspon, ze tak - a zbytek pres den tak po 10-20 minutach na ruce nebo v satku, jinak pres den spat odmita a vetsinou rve…). Mel tu nekdo podobnou „hyperaktivku“? Je nejaka sance, ze zacne spat vic? Kdy? Doufam, ze me nekdo povzbudi, fakt se obcas nestiham ani napit… Beru to zatim sportovne, ale nevim, jak dlouho to mam jeste sanci vydrzet
.
Ahoj, můj syn spal celou noc zhruba od 6 týdnů, ale přes den tak dvě dvacetiminutovky. Až od 7. měsíce začal spát pravidelně po obědě, někdy hodinu, někdy dvě. Teď má 2 roky a má to pořád stejně, tj. celou noc + spánek po obědě.
A netrápíjí něco? Nebojuje s prdíkama nebo refluxem - to byl u nás problém.
Ahoj, měla jsem to podobně..malá mi chodila spát v rozpětí 23h až taky klidně v 1h ráno, pak dala tak 6-8h ale né v kuse a potom po chvilkách přes den..do ted se v noci budí a jsou jí 2roky..srovnalo se to kolem 14-15m to začla po dovolené chodit spát tak kolem 21-22h a spinkala tak do 7-9h ale vždycky spala jen jednou přes den tak 1-2h..ted jde kolem 22-23h spí do 7-8h přes den super 2-3h pořád dá..tak přeju pevné nervy, aby se vám to srovnalo dříve ![]()
@Hobitka Měli jsme to stejně, v noci blbě, přes den skoro vůbec, do toho koliky. Máme 13 měsíců a pořád nespíme, takže hodně sil, kdyby vás to nepřešlo
Mě už optimismus přešel dávno
![]()
Upřímně, ty kecy o tom, že novorozenec spí až 20 hodin denně, si v chytrých knížkách autoři museli vycucat z prstu - neznám snad žádné dítě, které by se touto poučkou řídilo ![]()
Ale jestli tě potěším, tak Anežka ze začátku byla naprosto nespací a řvací miminko, já spala asi tak tři hodiny denně a to rozdělené do dvacetiminutových intervalů…no a pak okolo 4.-5. měsíce se to urovnalo a začala spát celkem hezky a teď by mi ji leckdo mohl závidět - spí celou noc víceméně sama, jenom občas musím podat dudu, přes den spí buď jednou, nebo dvakrát, ale dostatečně dlouho, abych stihla poklidit a poklábosit na eMimi ![]()
No můj kluk spal ze začátku špatně v noci i ve dne, hrozně často se budil, pak se ta noc zlepšila, ale den pořád ne. Někdy za celý den nezabral a když, tak na chvilku, a tak to má v podstatě dodnes, a o co víc naspí před den, o to později jde spát, takže moc nepovzbudím, ale jistě se to s věkem spraví a taky tě přes den nebude pořád muset mít za zadkem, až si bude hrát a mít pořád co dělat. Už budeš jen po očku dohlížet a občas stihneš i kafe.
Držím pěsti.
Prdiky ji netrapi 100%, reflux tezko rict, maximalne skryty, neblije, i kdyz dost casto skyta… Mišulinko, goldenko, ArankoC. no to jste me nepotesily
(jinak to mam podobne mala spi 11-3 a pak 4-6). No, kazdopadne sestinedeli bylo jeste horsi, to jsem za 24 hodin naspala maximalne 5 hodin a nekdy taky jenom 2
,,, takze jiste zlepseni po sestinedeli nastalo, 6 hodin v noci je luxus
, ale umela bych si to predstavit jeste lepsi… (chtela jsem davat latkove pliny, mam latkovky doma, ale jedu vetsinou na pamperskach, pac kazda minuta dobra, navic v latkovejch rici 2× tolik, pac ji vadi mokrej zadek :…).
Příspěvek upraven 06.08.12 v 15:33
@TereuliJa taky jsem se původně těšila na nějakou pikantní veselou historku ![]()
Syn to měl také tak v tomhle věku. Ale my jsme měli problémy s kojením, takže měl asi hlad. Když jsem začala odsávat a krmit flaškou, zlepšilo se to a hodně. Dnes je mu 19 měsíců, přes noc spí 11 hodin a po obědě 2 až 3
Celou noc začal spát v pěti měsících a na pevný režim jsme najeli až tak kolem půl roku (spaní 2× denně), předtím si mezi každým krmením zdřímnul na 20 minut až hodinu, v kočáře vydržel dlouho.
Taky jsem si kdysi myslela ze deti spi
..A mozna nektere ano, to moje teda moc ne..Pres den spaval docela dobre, v noci to byl ze zacatku boj. Prvni 4 mesice kazdy vecer brecel do pulnoci, nekdy do 1 rano..Od 4 mesice se ten nocni spanek trosku zlepsil, najeli jsme na pravidelny rezim a chodil spat v 8..Porad se dost budil na kojeni, nektery noci lepsi, nektery horsi..Zlepsilo se to kolem 15 mesice.Ted jsou mu 2 roky, vetsinou uz spi celou noc, ale neni to pravidlem..Ted v tech vedrech se mi zacal budit na piti..Ale dam napit a hned usina..Rano vstavame kolem 6,loni dokonce v 5!!Nejak jsme si uz zvykla spat malo. Nezoufej, bude lip.Mam kamaradku a te spala jeji mala od 7 mesicu kazdou noc celou noc bez probuzeni…Ja jen aby jsi vedela, ze nektery deti spi.. ![]()
Nepočítala jsem přesně svým dětem hodiny spánku, ale první dítě taky téměř nespalo, aspoň jsem to tak vnímala. Budil se na kojení po 2 hodinách i v noci a to hodně dlouho. V půlroce měl už jen 2 denní spánky asi po hodině, od deseti měsíců spával už jen odpoledne a to asi hodinu. V noci se v té době budil tak dvakrát. O roku a půl nespal přes den vůbec a v noci asi 10 hodin - od 8 do 6.
Ve školce nikdy nespal, resp. bych to spočítala na prstech jedné ruky a vždy to byla předzvěst nějaké nemoci. Nenaučil se spávat, i když ostatní děti spaly. Naštěstí chodil do školky, kde byl krátký odpolední spánek, po určité době ty děti, které neusnuly, mohly vstát a v předškolním roce už nemuseli spát vůbec.
Prostřední dcera byla jako miminko Šípková Růženka, spala hodně, prospala od příchodu z porodnice celou noc, dlouho spala dvakrát denně 2 hodiny a odpolední spánek si ještě někdy dopřeje i teď, ve více jak tří a půl letech. Má ale od začátku tu „vadu“, že má tendence chodit pozdě v noci spát a dlouho ráno vyspávat, což prostě nejde v zájmu uspořádání denního režimu nás všech, staršího, který chodil do školky a teď už i nejmladší dcerky, takže jsem ji od začátku do spánku zasahovala, budila odpoledne podle potřeby. Myslím, že se to projevilo i tak, že je celkově od narození nervoznější, vzteklá.
Teď v prázdniny má zase tendence odpoledne vyspávat, večer ponocovat a vstávat pozdě. V září nastupuje do školky, tak ji prostě budu muset zase budit. A to dost brzy, starší jde do školy a samozdřejmě je budu odvádět společně.
Nejmladší holčička má necelých 6 týdnů, v noci spí pěkně asi od 3 týdnů, první usnutí tak 4 - 5 hodin, dále 4 hodiny, mezitím se probudí na kojení, usíná kolem půl 10 večer, což je přijatelné.
Přes den je ale uplakaná, má často hlad, taky usíná na rukách a při položení do postýlky je v mžiku vzhůru. Když se jí nechce, nespí ani v jedoucím kočárku.