Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nám se to stává taky; malý má reflux; asi hodně záleží na tom, jak je miminko staré a jak často to je; my jsme přešli na antirefluxní mlíko, po krmení dáváme do lehátka, během jídla odříhnout a pak ještě na konci, ale i tak občas blinkne; každopádně pokud miminko prospívá, tak se nic moc neděje a ublinknutí nikdy nesmí být obloukem
Pokud miminko normálně prospívá, tak to vůbec neřeš. Syn takhle ublinkával i 3 hodiny po kojení, přestal až v 8 měsících. Dnes je mu 8 let a je úplně v pořádku. Dcera bude mít 4 měsíce, ublinkává pořád, po kojení, za hoďku, za dvě, ale prospívá, má skoro 7kg, takže to taky neřeším a kojím ji jak vyžaduje, někdy co tři, někdy co dvě hodiny a když je horko a je protivná dostane napít co hoďku. UM ani čajíčky nezavádím, u malého jsme to zkoušeli a nemělo to žádný význam. S tím zahuštěným mlíčkem se nám jenom dávil a na čajíček si tak navyknul, že vypil i tři litry za den a to taky nebylo dobře. Takže dej na vlastní instinkt
.Kojením nikdy nic nepokazíš ať kojíš po jakékoliv době, když je toho moc tak to prostě vyblinkne ![]()
Holky, děkuji za uklidnění. Když blinká více, jako například dneska, tak mě dost vyvede z míry. Prospívá, sice to není žádný extra přibíradlo, ale těch 100 g za týden tak nějak dá.
Naše blinkací Barunka ublinkává bez ohledu na čas po jídle. Teď je to horší o to, že se plazí a pořád má to bříško zmáčklý. Přibývá málo - v necelých 7. měs. měla 6820g, 23.8. s ní už jedu do Gastro poradny, protože už jsme vyzkoušeli všechno - je to sice lepší, ale…už chci mít nějaké výsledky, protože pořád poslouchat, že se to časem spraví poslouchám už dlouho a mám za prvé strach, co se děje a za druhé pořád mít někde nablinkáno mě už nebaví.
Ahoj děvčata,
také se Vám stává, že mimčo blinká či ublinkává nestrávené mléko i dvě hodiny po kojení? Je to normální?
Kdy pak dáváte další dávku jídla? Malá pak přeci musí mít dříve hlad, ale zase se mi nelíbí míchání stráveného a nestráveného mléka.
Nemáte někdo nějakou radu?