S mimčem do nemocnice

3406
7.8.12 20:45

s mimčem do nemocnice

Ahoj holky,
1.října nastupujem s malym do nemocnice, pujde na operaci s očíčkem, trochu na něj šilhá..No a mě by zajímalo, jak to tam tak celkově s malym kojencem chodí? malýmu bude v tý době 10 měsíců..Ještě bych podotknula, že neni zvyklej spát v postýlce, spí semnou v posteli od malička :? ale prý budem na nějakym samostatnym pokoji, tak nevim, jestli to vůbec pujde, nedokážu si představit dát ho spát do postýlky, to by asi nešlo :nevim:
A pokud by měl ještě někdo zkušenost s dětskou nemocnici v Brně černopolní, byla bych hrozně ráda..
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16631
7.8.12 20:50

Neboj bude to dobrý, jsem zdravotní sestra a byla jsem u nich na ambulanci několikrát s oběma dětma a taky jsem tam na škole praktikovala.
MUDr. Lokaj - primář je opravdu člověk na svým místě a i ostatní lékaři jsou fajn.

Ať to máte brzy za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
7.8.12 20:52

Já byla s malým kvůli vysokým horečkám v Kladně v nemocnici asi tři noci. Měli jsme pokoj jen pro sebe - postel pro mě a dětská postýlka. Ale první noc, když malý hodně hicoval, jsem ho měla u sebe a sestra mu dokonce zvládla změřit teplotu aniž by vzbudila kohokoli z nás :-) Jako doprovod se počítá s tím, že se budeš nějak podílet - já třeba měřila sama teplotu a zapisovala, v noci měřila sestra takovým tím bezdortakovým teploměrem. Když naměřila, tak se dával sirup na sražení a to jsem podávala já. Mlíko dělaly sestry dopřadu večer do lednice a maminky ho samy ráno ohřívali, stejně tak večer. Čaj byl také vždy připraven v lednici v lahvích (mimochodem byl vynikající, od té doby dělám malému jen ten :-) )
Tak to tedy chodí na Kladně, ale předpokládám, že to v Brně bude obdobné. Ať vám to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7225
7.8.12 20:54

Dětská nemocnice je super :) byla jsem vždycky naprosto spokojená jak s doktory tak s prostředím které je opravdu krásné - obrázky na všech zdech, většina vybavení nové…
V postýlce asi bude muset spát - i když záleží kde bude ležet - na JIPce není postel pro rodiče na stejném pokoji - na normálním oddělení už ano… nevím jak závažná je to operace, ale jedna noc na JIPce možná proběhne…
Třeba bude malýmu stačit když budeš vedle postýlky a držet ho za ručku.. pořád je to lepší než nic :roll: ale to už si domýšlím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
7.8.12 20:57

Noo to je právě jen nějaká lehká operace, nějakej sval v oku mu zpraví nebo já nevim, prostě aby nešilhal, tak snad na JIPce nebudem, malej by to v potýlce asi nepřežil :(
Právě mě řekli, že můžu mít samostnatnej pokoj, tak snad to půjde, aby mohl ležet u mě, ale dost se toho bojim
Jinak vám děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.8.12 21:02

Jestli ti to trochu pomůže, tak tady je můj deníček z pobytu v nemocnici s 13,5m (nechodící, čerstvě sedící, takže motoricky bych řekla tak na úrovni některých 10m ;) )
 https://www.emimino.cz/…ulicka-9476/

Jinak co mi hodně pomohlo byl kočárek, po operaci byl syn hodně uplakaný, hodinu po přivezení ze sálu brečel, nesměl se ještě 2h napít, nakonec jsem zjistila, že pomáhá chování za pochodu po chodbě, měl teda operaci pytlíku, takže jsem ho musela vozit v náručí, ale jinak bych byla nosila v šátku, v manduce. Pak tam měli erární kočárek, kde jsem ho udyndala a odpoledne jsem si nechala přivést svůj kočár a drandili jsme alespoň po té chodbě, nikomu to nevadilo.
Syn byl v době přijetí nejmladší na oddělení, na zákrok šel tedy jako první, všichni byli milí, pozorní.
Jídlo v nemocnici je zkrátka jídlo v nemocnici, pokud lpíš na jídelníčku jako celkem já, tak si vem s sebou pro dítě jídlo vlastní, na chodbě byla lednice, varná konvice a mikrovlnka, nevím jak jinde, ale předpokládám, že toto bude většinou asi všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.8.12 21:04

Myslím, že pokud je zákrok lehký, tak nebude ležet na žádném pooperačním či JIP, syn po stažení kulky do šourku šel okamžitě na pokoj, přivezli ho za 3/4h po odvozu, taktak jsem se stihla nasnídat (před ním jsem nejedla ani nepila, když on nemohl), skočit si pro kafe a už byl zpět. Frkli mi ho a starej se matko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
7.8.12 21:10

Ahoj no já mám zkušenost tedy jen s dětským oddělením v Náchodě.
Co se spaní týče, tak se v dotazníku při příjmu ptají, kde mrňous spí a je jen na tobě jestli ho necháš spát v postýlce nebo si ho vezmeš k sobě do postele.
Jinak tedy si na nem. stěžovat nemůžem. Jelikož mi tam byla dlouhá chvíle tak jsem malou naložila do erárního kočárku(manžel nám pak dovezl náš) a jela cournout kolem. Polední klid kdy mají být všichni na pokojích jsme taky nedodržovali bo malá nebyla ve své kůži a usínala na mne tak jsem seděla na chodbě v pohodlném křesle a prostě tam strašila. Myslím, že u Těch dětí se opravdu snaží vyjít vstříc maximálně.
Přeju rychlý zákrok a rychlé zotavení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.8.12 21:18

Ahoj já jsem byla hodně v té nemocnic a můžu říct, že záleží na oddělení..
Pokud ti řekli, že budete sami, tak si mylím, že to bude jipka, protože co vím, tak všechny obečejné pokoje jsou pro víc děti..Například na dětském, jsou postýlky na pokoji - třeba tři a maminky mají u toho křesla a na jiném oddělení taky to tak bylo.. Byla jsem celkem na třech klasických a nikdy jsme nebyli sami..
Jinak s tou postýlkou asi budeš muset první den.. Já v nemocnci byla pomalu rok a vím, že přes něco nejede vlak, pokud bude napojený na něco, něco od bolesti a tak, nebo přístorje po operaci, tak jsem ho vždy musela v té postýlce mít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.8.12 21:21

A s tou postelí je pravda, že tam být nemusí, že jenom křeslo.. :? mě dokonce hnaly i na ubytovnu, což jsem raději přes noc seděla v křesle..
Záleží opravdu na oddělení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
7.8.12 21:26

Ahoj my zítra jedem se synem do Olomouce, taky jde na operaci ale s ledvinovou pánvičkou a na JIPce bude asi 3 dny, není moc zvyklý v postýlce spát, jen v noci, tak jsem zvědavá jak to zvládnem… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.8.12 21:29

Mě malý usínal při nějakou houpání- měl doma pojízdný košík.. První noc mi po operaci prořval celou, a na druhý den sama vrchní sestra i primář řekli, že si můžu na jipku dovést kočár…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14048
7.8.12 21:54
@Gladys píše:
Jestli ti to trochu pomůže, tak tady je můj deníček z pobytu v nemocnici s 13,5m (nechodící, čerstvě sedící, takže motoricky bych řekla tak na úrovni některých 10m ;) )
https://www.emimino.cz/…ulicka-9476/Jinak co mi hodně pomohlo byl kočárek, po operaci byl syn hodně uplakaný, hodinu po přivezení ze sálu brečel, nesměl se ještě 2h napít, nakonec jsem zjistila, že pomáhá chování za pochodu po chodbě, měl teda operaci pytlíku, takže jsem ho musela vozit v náručí, ale jinak bych byla nosila v šátku, v manduce. Pak tam měli erární kočárek, kde jsem ho udyndala a odpoledne jsem si nechala přivést svůj kočár a drandili jsme alespoň po té chodbě, nikomu to nevadilo.
Syn byl v době přijetí nejmladší na oddělení, na zákrok šel tedy jako první, všichni byli milí, pozorní.
Jídlo v nemocnici je zkrátka jídlo v nemocnici, pokud lpíš na jídelníčku jako celkem já, tak si vem s sebou pro dítě jídlo vlastní, na chodbě byla lednice, varná konvice a mikrovlnka, nevím jak jinde, ale předpokládám, že toto bude většinou asi všude.

tak u nas lednice ani mw nebyla, na detskych oddeleni to neni, protoze nechteji, aby do toho lezly vetsi deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
7.8.12 21:56

My byli v nemocnici v necelých 5-ti měsích a spali jsme spolu v postely, ale ted si to už moc neumím představit, strašně se roztahu a vysela bych z postele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
7.8.12 21:57

Nepíšeš, na jaké oddělení jdete, všude to může být trochu jinak.

Já byla s malým na interním odd 69 a byli jsme sami, bylo dost prázdno… a na JIP 46, tam jsme sami nebyli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí