Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zkušenosti z poslední doby mám a to dokonce dvě a bohužel v tomto ohledu špatné. Pokud nebudeš mít štěstí na pokoj pro pobyt rodiče, budou se snažit tě vyštípat na noc na ubytovnu. Snažili se o to dokonce i u syna, který byl po narkóze, zvracel a jednu ruku měl přivázanou k posteli (infuze), totálně dezorientovaný a manželovi bylo řečeno, že by klidněji spal, kdyby tam nebyl
No spal pak na karimatce na zemi
Předtím byl manžel s dcerou, měli ten pokoj pro pobyt rodiče a tam to bylo v pohodě. Ještě byl teda děsný problém, že jde s dítětem chlap, ale to se tě naštěstí netýká.
Já jsem třeba četla, že některý maminy který nekojí tak nemůžou zůstat s malým mimčem a to mi přejde úplně na hlavu ![]()
Na JIP46 jsou pokoje po vícero dětech, na spaní pro rodiče jen křesla anebo ubytovna. Bohužel jsme byli upozornění, že protože jde o JIPku, kde se může všechno během minuty změnit a můžou nastat akutní stavy (nejen tvého mimča) anebo příjzd nových pacientů, že pošlou rodiče pryč z oddělení, aby tam byl klid. Chování sestřiček supr (až na jednu odměřenější). Lednička tam byla. Stravu pro dítko proberou s tebou, co chceš, ti dají.
@El-Brno píše:
Na JIP46 jsou pokoje po vícero dětech, na spaní pro rodiče jen křesla anebo ubytovna. Bohužel jsme byli upozornění, že protože jde o JIPku, kde se může všechno během minuty změnit a můžou nastat akutní stavy (nejen tvého mimča) anebo příjzd nových pacientů, že pošlou rodiče pryč z oddělení, aby tam byl klid. Chování sestřiček supr (až na jednu odměřenější). Lednička tam byla. Stravu pro dítko proberou s tebou, co chceš, ti dají.
Na JIP 46 je pokoj pro matky, kde jsou dvě postele. Já tam 3 týdny spala, druhá postel byla často volná a často obsazená - prostě se to střídalo. Naprosto samozřejmě mi tu postel nabídli. Nebyla jsem kojící a synovi bylo přes rok.
A jinak ještě, asi budu za kacíře, ale zažila jsem tam maminku s dítětem rok a půl, dítě ufňukané, ukňučené, zlobivé, zabrat nemohlo, dělalo bordel a budilo našeho syna. Vždy, když jeho maminka odešla na ubytovnu na otočku anebo na jídlo, dítě jako zázrakem zlaté, hodné, usměvavé. Jen co se vrátila, začalo to nanovo.
Takže ano, mnohdy mohou být děti opravdu bez rodičů klidnější. Kor bez matky, která na to dítě neustále šišlala a tvářila se tragicky a i tak mluvila. Prostě to na své dítě přenesla.
A fakt mě štve, jak mají problém, že tam jde s děckem chlap. V Praze v Motole je to naprostá samozřejmost, že tam spí třeba i chlap, jen mi sestry v Praze řekla, že kdyby mě chtěl střídat manžel, tak není problém, ale musí pak klepat na dveře koupelny, aby nepřivedl maminku z vedlejšího pokoje do rozpaků ![]()
V Brně - neřešitelné, nemyslitelné.
@ivuska.h píše:
Ještě byl teda děsný problém, že jde s dítětem chlap, ale to se tě naštěstí netýká.
Tak na vícepokoj u nás chlap taky nemůže, když tam jsou maminy, ono je to jasný, když se tam převlékají, i když to by stačilo vyřešit nějakou zástěnou.
Nicméně když jsme teď s dr řešili případný termín další operace a já tam házela pupkem a ptala se, jak by se to udělalo, tak paní dotkorka sama řekla, že přeci tam mají samostatné pokoje (tak jako tak jsem tam byla), tak může jít tatínek.
Když to tak čtu, tak chíra ve FTN naprosto zlatá, milionová a úžasná ![]()
V tom Brně jsou prostě k rodičům divní. Jako personál je super, to jo… nicméně jsou tam divné zvyky k otázce doprovodů.
I když já si to moc nebrala, vlastně vůbec… já byla raritní v tom, že jsem naopak zdrhala po čase domů
Byla jsem ráda, že s ním můžu být v Brně na té JIPce, ale v Praze jsem pak trpěla, když jsem tam musela spát
Bohužel doktorka se na mě dívala divně, že ho tam chci hned první noc nechat - tak jsem přistoupila neochotně na tři noci
a pak jsem se odhlásila.
@Gladys píše:
Tak na vícepokoj u nás chlap taky nemůže, když tam jsou maminy, ono je to jasný, když se tam převlékají, i když to by stačilo vyřešit nějakou zástěnou.
Nicméně když jsme teď s dr řešili případný termín další operace a já tam házela pupkem a ptala se, jak by se to udělalo, tak paní dotkorka sama řekla, že přeci tam mají samostatné pokoje (tak jako tak jsem tam byla), tak může jít tatínek.Když to tak čtu, tak chíra ve FTN naprosto zlatá, milionová a úžasná
Já teda nevím, co mají všichni s tím převlíkáním, tak pána požádám, ať se otočí nebo zajde na chodbu, ne? Případně se otočím já, však prdelí už za život viděl jistě dost a má dost starostí se svým nemocným děckem. To je asi jako když nechtěli po porodu Klárky pustit manžela na novorozenecké, že tam kojí maminky, ó hrůzo ![]()
@ivuska.h já když jsem byla v nemocnici, tak se mi jednou stalo, že půl dne byl na pokoji tatínek, když mě tam dali a vím, že tatínek, když se potřeboval převléknout, šel do koupelny a to samé bych udělala já
![]()
Toto by mě nenapadlo řešit, že bych se převlékala před chlapem, zajdu do koupelny, si přehodit třeba zhapocené tričko atd..
Asi spíš jde o to, že to asi některým maminkám vadí.. Já jsem taky byla docela v šoku, když jsem ho tam viděla, ono je to divný pocit s cizím chlapem v jedné mísnosti a metr, ulička a jeho postel…
Ale pokud někdo chce být hodně se svým mimčem, tak prostě toto neřeší a je klidně i s tím chapem na pokoji..
@kvaček píše:
@ivuska.h já když jsem byla v nemocnici, tak se mi jednou stalo, že půl dne byl na pokoji tatínek, když mě tam dali a vím, že tatínek, když se potřeboval převléknout, šel do koupelny a to samé bych udělala já![]()
Toto by mě nenapadlo řešit, že bych se převlékala před chlapem, zajdu do koupelny, si přehodit třeba zhapocené tričko atd..
Asi spíš jde o to, že to asi některým maminkám vadí.. Já jsem taky byla docela v šoku, když jsem ho tam viděla, ono je to divný pocit s cizím chlapem v jedné mísnosti a metr, ulička a jeho postel…
Ale pokud někdo chce být hodně se svým mimčem, tak prostě toto neřeší a je klidně i s tím chapem na pokoji..
Tak v době pobytu manžela na oddělení tam prý po chodbě pobíhala nahá podnapilá maminka jednoho z pacientů, takže nějaký chlap na pokoji je v pohodě ![]()
Též to s těma chlapama nechápu.
Je to podle mě jen výmluva, aby to nemuseli řešit.
Na JIP 46 v Brně mi řekli, že na pokoj pro matky (dvě postele, mimo pokoje dětí) nemohou ubytovat chlapa, protože co kdyby náhodou přijali kojící maminku!!!
Asi kvůli odsávání, nebo já nevím - ale jako, mě jako ženskou by prudilo, kdyby si tam ženská v noci odsávala a budila mě a vůbec, dívat bych se na to až tak moc nemusela - holt bych se otočila na druhý bok
a stejně tak předpokládám chlap.
@sovicka1 píše:
Též to s těma chlapama nechápu.
Je to podle mě jen výmluva, aby to nemuseli řešit.
Na JIP 46 v Brně mi řekli, že na pokoj pro matky (dvě postele, mimo pokoje dětí) nemohou ubytovat chlapa, protože co kdyby náhodou přijali kojící maminku!!!Asi kvůli odsávání, nebo já nevím - ale jako, mě jako ženskou by prudilo, kdyby si tam ženská v noci odsávala a budila mě a vůbec, dívat bych se na to až tak moc nemusela - holt bych se otočila na druhý boka stejně tak předpokládám chlap.
No právě, to by musel být pěkný drsňák, aby při pobytu s nemocným děckem ještě naháněl matku nějakého dalšího nemocného děcka a ještě ji očumoval při kojení ![]()
No asi tak.
On je ale „problém“, že třeba v Motole může být na jednom pokoji ubytovaná s děckem max. jedna matka (na pediatrii na malých pokojích), ale v nouzi tam dají 2 děti (druhé bez matky). Snaží se to tak nedělat, ale když je nával - já to s malým na půl dne zažila.
Oproti tomu v Brně jsou pokoje pro dvě děti a dvě matky už od „počátku“, takže tam pak asi dochází ke střetu pohlaví ![]()
@sovicka1 píše:
Na JIP 46 je pokoj pro matky, kde jsou dvě postele. Já tam 3 týdny spala, druhá postel byla často volná a často obsazená - prostě se to střídalo. Naprosto samozřejmě mi tu postel nabídli. Nebyla jsem kojící a synovi bylo přes rok.A jinak ještě, asi budu za kacíře, ale zažila jsem tam maminku s dítětem rok a půl, dítě ufňukané, ukňučené, zlobivé, zabrat nemohlo, dělalo bordel a budilo našeho syna. Vždy, když jeho maminka odešla na ubytovnu na otočku anebo na jídlo, dítě jako zázrakem zlaté, hodné, usměvavé. Jen co se vrátila, začalo to nanovo.
Takže ano, mnohdy mohou být děti opravdu bez rodičů klidnější. Kor bez matky, která na to dítě neustále šišlala a tvářila se tragicky a i tak mluvila. Prostě to na své dítě přenesla.
Vidíš, a to nám nikdo neřekl. Přitom tam byly jen 4 děti - my 3 na jendom pokoji a jedna velká asi 13 letá holčička sama vedle ![]()