Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, co nosí vaši kluci na sebe do školy? Syn nenávidí džíny a jiné kalhoty s knoflíky apod - tlačí ho to. Na návštěvy to vždycky nějak přetrpí, ale jakmile to jde, převléká se do tepláků. Prostě má rád svoje pohodlíčko
No jenže teď nás čeká 1. třída a já zvažuju, co mu nakoupit na sebe - tam se asi tepláky nehodí nosit, i když půjde o vesnickou školu
U dcery je to jasné (mám dvojčata), tam to jistí legíny a sukýnka, ale co tomu klukovi?
A džíny do gumy jste zkoušeli (třeba Lindex), nebo koupit větší a přidat opasek, aby nepadaly. K pohodlí pomůže koupit džíny s elastanem a kvalitní, ale to zase stojí dost peněz. Já kluka v teplákách neposílám, byt tak chodí všichni, kromě asi čtyř. Musel se naučit, taky mu to nebylopohodlné, ale škola není hřiště, do družiny se může převléknout do tepláků. Mě děsí dospělí, co v teplákách chodí třeba do obchodu, co se v mládí naučíš… ![]()
@welovefashion Jo ještě jsem zapomněla napsat, že je to extra hubenďour, takže většinou mi ze všeho vypadává
Tohle není špatný nápad, ale potřebovala bych tip na značku, která je hooodně úzká. Potřebuju na délku už pomalu 134, ale obvod pasu tak ve vel 116
![]()
@vedma007 Kupuju krom klasickych jean ty mekci jakoby jeany ci spolecenske kalhoty na snurku ci gumu v pase (lidl, kik, pepco).
Pak ma i na gumu nejake tmavsi neverest nebo wolf s trosku outdoorovejsim designem, ale porad oproti teplakam slusne. Hlavne moc neinvestuj, u nas vsechno do dvou mesicu odrbe v druzine na koberci na kolenou, je liny se tam prevlict.
Kluci chodí někdy v teplácích, někdy v kalhotech ( v zimě) a někdy v tenčích džínách s gumou v pase. Kalhoty je velký problém sehnat, v jejich velikosti a postavě. Zvlášť když je ten den TV tak chtějí něco co se snadno převléká. Klukům bohužel současná móda nesedí.
Synovi kupuju s napletem v pase, ale dělají se snad jen do 128/134. Na nich mi vadí, že kdyz to neumí zavázat, tak padají.
Jinak zvykat, že už to nebude pohodlí jako v teplakach. Kluci lépe přijímají plataky a manšestraky..
@Svistice u nás třeba je družina ve školní třídě bez koberce. Teď jde do třetí a kalhoty z první třídy dědí mladší a jsou jak nové.
Plátěné kalhoty, manchestráky na gumu, v zimě outlast legíny a na ně softshellové kalhoty
EDIT: Veselá nohavice i Little angel mají regulaci gumy v pasy pomocí knoflíků.
@vedma007 taky nas ceka prvni trida a resim presne to same. Tuhe rifle na knoflik mu odmitam davat a opasek uz vubec, pamatuju si, jak mi to bylo samotne ve skole strasne neprijemne, mela jsem otlaky, bolelo me bricho. Teplaky mu ale taky davat nebudu, to se prece jen do skoly nehodi. Syn je taky hubenour, takze kupuju kalhoty s regulaci v pase. Uz delsi dobu mame treba oblibene kalhoty s primesi lnu z HM. Daji se stahovat v pase, muzes je vzit ke kosili klidne i na svatbu, zaroven jsou pohodlne, ze se v nich da blbnout na hristi. Na podzim jsem v HM koupila i super jemne strecove manzestraky, taky s regulaci.Pak mame kalhoty jeansoveho vzhledu z Farmers.cz , taky velice pohodlne a pekne vypadajici.
U nás se osvědčily kalhoty z H&M a z Lindexu, mají v pase posunovací gumu na knoflíky. Syn byl taky hubeňour a tyhle byly dobré - pláťáky, džíny, manšestráky.
Džíny měl vlastně i z Nextu, taky s posunovací gumou.
Ještě jsem to naštěstí nemusela řešit, ale kluk dostane nějaké pružné. Ne, to co stahuje břicho atd. Syn je žížala s dlouhým nohama. Zatím kupuji v C&A s regulací v pase, ale nikdy je na sobě nemá moc dlouho. Pořád mi ten nakrabatělý materiál přijde tuhý. ![]()