Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Svistice potřebovala bych něco jako ty Bedy nebo farebare, ale tak o 1 cm užší. A to není, na úzkou jsou jen ty textilní bačkory ala školka a nad tím dítě obrně nos.
@Cuddy Zkoušeli jste tyhle? To měla v družině jako přezůvky.
https://www.decathlon.cz/…_/R-p-171260
@Svistice odkaz bohužel nefunguje, nenapsala bys, prosím Tě, třeba název těch bot, dohledam to přes google. Teď jsem brala z Decathlonu boty na telak, protože sama Barefoot nosím, ale že by se mne v těch tenoučkých botách chtělo nějak moc běhat, to ne.
@Cuddy píše:
@Svistice odkaz bohužel nefunguje, nenapsala bys, prosím Tě, třeba název těch bot, dohledam to přes google. Teď jsem brala z Decathlonu boty na telak, protože sama Barefoot nosím, ale že by se mne v těch tenoučkých botách chtělo nějak moc běhat, to ne.
Dětské cvičky domyos.
@Cuddy Tak jsem zjistila, že tady celou dobu fabuluju. Ty bačkory nejsou Beda ale Anatomic barefoot
https://www.kkboty.cz/…atomic-bf01/
Jen má teda jinou barvu.
@Svistice ano, na ty jsem jiz natrefila. Byt o 1 cm uzsi, beru je hned! Ale jeste jsem objevila Superfity, ohebne a ta spicka neni uplne nejhorsi. Zrovna toto dite ma tu nohu opravdu jak Popelka, tak treba by sedely. Bohuzel nemohu ho vzit do obchodu bez predchoziho predvyberu, protoze to je schopne kvuli vzhledu chodit i v uplne nemoznych botach, tlaci/netlaci, hlavne, ze se libi.
@Svistice píše:
A pokud dítě bude mít crocsy, tak ho donutí je svléknout a chodit bose?
Pokud nesezenes nic lepšího, tak crocsy asi pořád lepší než pantofle nebo pařit se v celouzavrenych teniskach čiste pro vnitřní užití.
To víš že ne. U nás měl crocsy loni i jeden prvňák, co ti budu vykládat, věčně vyzuté pod lavicí. Ale pořád lepší, než aby si ukopnul palec. Jinak v první a druhé třídě je určitě bezpečnější uzavřená bota s protiskluzovou podrážkou, když lítají po třídě. Pak už má většina dětí pantofle pro velkáče a takový ty dětský bačkory se nevyskytují. V tom by byli za trapáky. ![]()
@Cuddy Přezůvky uloveny. Kluk má nakonec Superfity širokou verzi (loňskou zimu už mu padly i zimní Superfit W, předtím ani prd) - byl na nich kosmonaut, tatínek mu je slíbil, aniž by kouknul na cenu - Befada by byly za půlku. ![]()
Holka držkovala u těch Anatomiců (nejširší z možného výběrů, ale asi tlačí, asi je pata moc volná, asi se bude rozlepovat sucháč
), chtěla balerínové, ale to i ona uznala, že do nich se fakt nevleze. Pak mě zkoušela přesvědčit, že budou dobré Fare, než je měla na noze obě a zjistila, že přeci jen tlačí. No bude to s ní do budoucna veselé.
Takže jsem zavelela, že prostě budou Anatomic, ať se jí líbí nebo ne.
Pak jsem ji chtěla vzít Froddo kožené celoročky - ty samé, jen jinou barvu a o číslo větší, než měla - ejhle, tlačily ji na nárt. Asi změnili kopyto nebo se jí zvětšil již vysoký nárt, nevím.
Prostě tyhle boty, u kterých jsem si byla jistá, že prostě stačí vzít o číslo větší a byla bych je klidně objednala z netu, tak ji jednoduše nesedly. Takže nakonec si vybírala z DD Stepu a Jonapu a odešla nakonec s těmi Jonapy.
@MartinaIrena píše:
To víš že ne. U nás měl crocsy loni i jeden prvňák, co ti budu vykládat, věčně vyzuté pod lavicí. Ale pořád lepší, než aby si ukopnul palec. Jinak v první a druhé třídě je určitě bezpečnější uzavřená bota s protiskluzovou podrážkou, když lítají po třídě. Pak už má většina dětí pantofle pro velkáče a takový ty dětský bačkory se nevyskytují. V tom by byli za trapáky.
Do mě jedna známá jednou hustila, že ty zavazovací boty přece nemůžu dát čtyřletému děcku do školky. No když se mi do žádných jiných nevešlo, tak prostě mělo zavazovací a holt se poprosila učitelka, aby byla shovívavá a zavazovala.
@Svistice u nás také vyřešeno, také superfity. Tyto mají i pěkný tvar, palec se vešel, nic nikde netlačí. Tak jsem ráda, doteď měly děti jen Barefoot, nepotřebuji tedy čistý, jen mně vadí to utlačování prstů, to sama nesnáším. Chápu, že to tvá dcera řeší, ale je dobrá, že uzná, že ji jiné tlačí a že tedy vezme ty široké.
@Cuddy Takže má dušičk apokoje, že bude mít „stádní“ bačkorky? ![]()
@Svistice jo, evidentně je pro něj teď tezke se vymykat v kolektivu, mit dle něj boty pro mimina, tak půjde s davem. Já v tom s těmi dětmi soucítím, jsem dospěla, už se mezi kolegy nijak nepomerujeme a stejně nerada vyčnívám.
Nakonec jsem objednala 38 a39 tento typ. https://www.detskeboty.cz/…3-8000-3.htm . Jedny modré, druhé s fotbalovými míči. Jeden kluk je v pubertě, musí nohy větrat. Pro školkáče jedny superfit uzavřené, Richter uzavřené. Ještě playshoes holinky se žralokem, co si vybral. Přijde to na prodejnu a pojedeme zkoušet…