Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobré ránko,
pokaždé někde čtu, jak pečete 12-15 druhů cukroví a tak by mne zajímalo jaké pečete, případně sem, prosím, hoďte i nějaké osvědčené jednoduché receptíky. Já dělám jen klasika linecké, pak linecké s kokosem do formiček a nebo pro změnu s kakaem též do formiček, pak perníčky, vanilkové rohlíčky a vosí hnízda.
Potřebovala bych hlavně dobrý recept na pracny, rumové koule-co dům dal apod. Já cukroví naštěstí nejím, ale mám doma 3 mlsné jazýčky, vlastně manžel ho má i za mě, tak je spotřeba více než veliká. Budu ráda, pokud připojíte i fotky svých krásných výtvorů. Díky moc ![]()
Já dělala loni po prvé cornflakes koule a mňamka jak prase– potřebuješ cornflakes, vlašské ořechy nasekané, lískové oříšky nasekané, balíček kokosu-0.5 kg myslím, 5 mléčných Milka čokolád, stužený pokrmový tuk..
Corn Flakes, nameleš, přidáš oříšky jedny, druhé, kokos, čokoládu rozpuštěnou v stuženém tuku, smícháš to, lžičkou naprcáš na alobal a necháš stuhnout a po té přeskládáš do košíčku, je to fakt ňamka, ale dávkování ti neřeknu, já dělám jak mi ruka zatřepe ![]()
Ahoj, já letos loudila ověřené recepty od mámy tak mám jeden čupr rodinný ![]()
Ořechové dortíčky
20 dkg hladké mouky
12 dkg cukru
15 dkg másla
7 dkg ořechů
1 žloutek
Z těsta tvoříme kolečka, upečeme. Slepujeme krémem, okraje obalíme v oříšcích. Navrch zdobíme žloutkovou polevou – kolečko.
Krém: 25 dkg másla, 10 dkg práškového cukru, 15 dkg ml. ořechů
Poleva: 3 vejce, 15 dkg cukru – šleháme v páře
zatím sem upekla jen ty kolečka na zbytek je ještě čas, ale nevím, zda před vánocema bude co slepovat. je to děsně dobrý
dost mi to připomíná vanilkové rohlíčky, a s těstem se fakt dobře pracuje. ![]()
Ahoj, u nás musím bezpodmínečně každý rok dělat vynikající nepečené košíčky. Dělala je už moje babička, mám je spojené s Vánoci a přijde mi, že je to takový rodinný recept ![]()
Nepečené košíčky - baby****
košíčky:
32dkg mletých piškotů, 16dkg másla, 30dkg cukru, 2 vejce, vanilkový cukr, 2 lžíce kakaa
krém:
3× vanilkový pudink, 15dkg másla, 10g cukru, 1 lžíce rumu
Těsto smícháme, vysypeme cukrem formičku a uděláme košíček (musí se tam vejít krém). Necháme cca týden vyschnout.
Plníme krémem, poléváme čokoládou a zdobíme lentilkou, trochou zdobeníčka…čímkoliv ![]()
Děláme to ještě do starých formiček a je to jak od babičky ![]()
http://www.fler.cz/…icky-1932030
Vinné skoricove kyticky
250 g hl. mouky
250 g masla
1 zloutek
5 lzic bileho vina
vypracovat testo nechat odlezet a vykrajovat kyticky. horke obalujeme v cukru smichanem se skorici
Vanocni rohlicky
357 g hl. mouky
50 g cukr moucka
125 g strouhanych mandli
275 g masla
cukr vanilkovy
citronova kura
3 zloutky
vypracovat testo a nakonec pridat zloutky jeden po druhem. bud rucne nebo pomoci formicky tvarujeme rohlicky a horke je obalujeme v cukru, peceme do ruzova
@bublifucekk Ty košíčky ncháváš vyschnout v těch formičkách nebo nějak vyklepáváš? A vyschnout v pokojové teplotě nebo v lednici? A ten krém - puding uvaříš klasicky v mléce? Prosím o trochu podrobnější postup, recept zní zajímavě
Díky
@Hřiběnka píše:
@bublifucekk Ty košíčky ncháváš vyschnout v těch formičkách nebo nějak vyklepáváš? A vyschnout v pokojové teplotě nebo v lednici? A ten krém - puding uvaříš klasicky v mléce? Prosím o trochu podrobnější postup, recept zní zajímavěDíky
pardon já si to neuvědomila
a jak to čtu, tak mi chybí jedna surovina..
my to děláme s jednou formičkou, takže vysypu cukrem, vystelu těstěm - musí zbýt důlek na krém, vyklepnu a jedu dál…je fajn nechat to pár dní vyschnout při pokojové teplotě (třeba na skřín), pak se může dát do špajzu.
jinak krém se dělá jako klasický pudink (zapomněla jsem na mléko), já dávám ten litr na 3 pudinky - 1 pudink navíc na množství mléka, aby to bylo cítit a bylo to krásně husté. Takže: klasika pudink s cukrem a do vlažného pudinku přídáme máslo, rum a rozmixujeme.
A ještě malá rada, krém musí být hustý a je fajn dát hotové košíčky s krémem hned do chladu, aby trochu zatuhly a po pár dnech „nerozmočily“, pak se s nimi cca za hoďku dá krásně pracovat - čokoláda+zdobení, radši to dělám takhle na etapy, je to jistější. Jednou se mi to tak „povedlo“, bylo to dobré i tak, ale reprezentativní moc ne
.
Holky, tak já jdu dneska na svou první vánočku
Máte nějaké tipy? ![]()
@bublifucekk to zní velice zajmavě!
ukládám, a jestli zbyde čas tak udělám. nepečených receptů moc nemám ![]()
Moje 2 nejoblíbenější receptíky bez kterých se na Vánoce neobejdu a dělám je každé Vánoce jsou karamelový košíčky z křehoučkýho lineckýho těsta a pařížský rohlíčky. Pařížskou šlehačku nahrazuju svařenou smetanou s ledovými kaštany. Večer sem hodím recepty ![]()
Příspěvek upraven 09.12.12 v 00:39
HOlky, moc díky. Juknu na to, receptíky vytisknu. Náhodou na rumové koule některá nemáte. Nebo ty pracny, na netu receptů plno, ale chce to nějkaý vyzkoušený ![]()
@1024 tak před týdnem sem tu četla diskuzi a Martanka (možná komolím nick, tak sory
) dávala recept na supr pracny od tchýně. že je normálně nejí ale její jo. tak pohledej v diskuzích, já ho neuložila.
jinak receptů tam bylo deleko víc ![]()
@Mičule Díky nick mi něco říká, zkusím pohledat. My právě dostali vzorek od tchýně a
,ani malej co sní vše to nechtěl.
@bublifucekk píše:
Ahoj, u nás musím bezpodmínečně každý rok dělat vynikající nepečené košíčky. Dělala je už moje babička, mám je spojené s Vánoci a přijde mi, že je to takový rodinný recept![]()
Nepečené košíčky - baby****
košíčky:
32dkg mletých piškotů, 16dkg másla, 30dkg cukru, 2 vejce, vanilkový cukr, 2 lžíce kakaa
krém:
3× vanilkový pudink, 15dkg másla, 10g cukru, 1 lžíce rumuTěsto smícháme, vysypeme cukrem formičku a uděláme košíček (musí se tam vejít krém). Necháme cca týden vyschnout.
Děláme to ještě do starých formiček a je to jak od babičky
Plníme krémem, poléváme čokoládou a zdobíme lentilkou, trochou zdobeníčka…čímkoliv
http://www.fler.cz/…icky-1932030
BUDU SE PTÁT BLBĚ ALE TO TĚSTO V TE FORMIČNE NECHÁŠ JAK DLOUHO A KDE TO SKLADUJEŠ A JAK DLOUHO NEŽ DÁVÁŠ TEN KRÉM
TEN RECEPTÍK MUSÍM VYZKOUŠET ![]()