Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
verisek píše:
No právě my spíme cca od 21hod do 5 a když si představím sebe že v něčem takovém spím tak mi to dělá zle.Jí to evidentně nevadí když je počůraná-nic neříkáale když si vtom předsatvím sebe tak teda nevím nevím
a jakej je rozdíl mezi jednorázovou a látkovou plenou na noc? ![]()
V obou případech má dítě zadeček v moči ![]()
Moč se po cca 2 hodinách rozkládá jak v látkovce tak v jednorázovce.
Rozdíl je pouze v prodyšnosti, látka líp dýchá
Cappy tak tím si nejsem moc jistá,jednorázovka přece jen absorbuje takže např. o třech čurání mimi ani neví protože je pořád v suchu a až poté třeba něco ucítí že je fakt vlhko.Jednou jsem sundávala jednorázovku a moc v ní nebylo a skoro ta vlhkost na ruce nešla cítit zato v látkovce je to durch mokré až na prdel a to mám dobré plíny
prostě si říkejte co chcete já neříkám že látka je špatné, přes den je to super přebalím za tu hodku a půl a je dá se říct neustále v suchu a prcka jí krásně dýchá ale na noc ani omylem
Používáš separační pleny?
Při použití správných a kvalitních separačních plen je pocit sucha v plence dostatečný.
Já jsem mluvila hlavně o rozkládající se moči - ta se rozkládá jak v plence látkové i jednorázové a stačí k tomu jen pár hodin (cca 2).
Tzn, ať už dáš na noc látkovku či papírovku, máchá si tvoje dítě zadek v amoniaku ![]()
Šebi, a jeste je potreba kontrolovat, ze ma pindika smerem dolu. Pokud je nahoru v plince,ta, to vzdycky procura ![]()
Ahoj mamči, oživuji diskuzi…
mám tří měsíční holčičku a potřebovala bych poradit ohledně plenek ![]()
doted od narození jsme používali ty z alberta, ted zrovna netuším jak se jmenovali… třeba si vzpomenu
no ale zase zpátky k plenkám, po těch z alberta se mi začala šíleně opruzovat, proto vás prosím o radu. Jaké plenky pro takto staré mimi používáte nebo jste používali…malá má docela citlivou pokožku.. předem děkuji za rady ![]()
@babymommy Mě přijde divné, že doteď ji nevadily a po třech měsících začly. Nezměnila si něco? Třeba mlíko- jestli je na UM, u nás tohle dělaly vlhčené ubrousky nebo i „špatnej“ krém na opruzeniny…
A nemohl být špatnej jeden balíček plen? nám se to stalo po tesco plenách 6 měsíců ok a najednou se po nich začal opruzovat tak sem je vyhodila a dostal lidl pleny a po měsíci mi poslala kámoška 2 balíky těch tesco po klukakovi páč mu byli malý tak sem vyzkoušela a už se po nich neopruzoval ![]()
@Mis1983 nic jsme nezměnily, jinak kojím a věci na přebalování máme pořád stejné, teda jako že je kupujeme pořád ty samé ![]()
@babymommy píše:
@klarushka nevim noa jaké jinak používáte?
tejď už jen na noc buď kaufland pleny a nebo látkovky tak kdy a občas se nám dokonce aj stane že sou po probuzení suchý takže asi tak ![]()
@babymommy Jinak já kupovala buď Pampers nebo pleny z Lidlu, které jsou opravdu vysoce kvalitní…po 6 měsících už jakékoliv na střídačku- Tesco nejčastěji
@babymommy já od zacatku používala pampers ty bily. Vevnitr maji takovou jakoby sitku a moc nam vyhovovali, pouzivala jsem je dlouho no nevim do kolilateho mesice, to bych kecala ale ted uz pouzivame klasicky zeleny pampers a taky jsme spokojeny.. takze za me papers ale kromě tech oranzovejch teda, znama je mela a desne smrdej - jsou hrozne navoneni nevim ale nemam s nima jinak zadnou zkušenost.. ![]()