Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahojky maminky, mám 4.měsíčního chlapečka a už si nevím rady. Každou noc ho musím nejmíň dvakrát celého převlékat protože se pročůrá. vyzkoušela jsem všechny druhy pampersek i huggiesek. Možná je to tím že spává na pravém boku protože má vždy mokrej pravý bok. přes den se mi to ani jednou nestalo. Nemáte s tím někdo zkušenost a nějakou radu? Předem děkuji.
Látkovky
Ještě se mi nestalo, že by protekly (pokud jsem nenechala trčet plínku skrz svrchní kalhotky ven
)
Nepředstavuj si jen ty klasické čtverce, ale třeba kalhotkové plíny, které vypadají podobně jako jednorázovky (mají gumičky kolem nožiček a zad a zapínají se na suchý zip/druky), materiál je taky různý (bavlna, biobavlna, bambus, konopí…).
Pro hromadu informací doporučuji třeba tyto stránky: http://www.latkovepleny.cz/…stranky.html
Ahoj,tak kdyz byl prcek malej,taky se me nekolikrat stalo,ze byl procurany.Nejvic se nam asi osvedcili pleny Tesco ty zelene.V noci je obcas schopny vypit i flasku caje a plena je rano sice teda dost naducana,ale neprotece.
domi píše:
LátkovkyJeště se mi nestalo, že by protekly (pokud jsem nenechala trčet plínku skrz svrchní kalhotky ven
)
Nepředstavuj si jen ty klasické čtverce, ale třeba kalhotkové plíny, které vypadají podobně jako jednorázovky (mají gumičky kolem nožiček a zad a zapínají se na suchý zip/druky), materiál je taky různý (bavlna, biobavlna, bambus, konopí…).
Pro hromadu informací doporučuji třeba tyto stránky: http://www.latkovepleny.cz/…stranky.html
šebina píše:
Ahojky maminky, mám 4.měsíčního chlapečka a už si nevím rady. Každou noc ho musím nejmíň dvakrát celého převlékat protože se pročůrá. vyzkoušela jsem všechny druhy pampersek i huggiesek. Možná je to tím že spává na pravém boku protože má vždy mokrej pravý bok. přes den se mi to ani jednou nestalo. Nemáte s tím někdo zkušenost a nějakou radu? Předem děkuji.
občas se stává že je jen zvolená špatná velikost a nesedí to okolo nožiček
nám protekly jen huggiesky a ted používáme pampers AB a je to dobrý
Holky já teda používám látkovky přes den, přes noc dávám jednorázovku a chtěla jsem se teda zeptat,vám nevadí že ty děti spí v mokru?Co dávám látkovky přes den tak je měním co hodina, hodina a půl.Prostě mi vadí když má mokrou prcku ![]()
Verisku - já teda přebaluju i v noci (samozřejmě když mě vzbudí dítko). Už jsem si zvykla a nevadí mi to. Často se i stane, že se uprostřed noci Šárka začne vrtět a pofňukávat a přitom plínku má suchou. Tak ji polospící vytáhnu z postýlky, rozbalím, dám na nočníček (nebo podržím v klubíčku nad záchodovou mísou), ona se vyčůrá a pak po zabalení zpět do plíny pokračuje ve spánku v suchu dál
(mám za to, že ji to čůrání tlačilo, ale ona se nechtěla počůrat do plínky)
verisku me to neva, hlavne, ze to nevadi jemu, opruzenej nebo nastydlej neni, tak neresim
Handulinka píše:
verisku me to neva, hlavne, ze to nevadi jemu, opruzenej nebo nastydlej neni, tak neresim
Přesně tak - a hlavně zatím krmíme co 3-5hodin, takže u toho přebalím a je to. Ale malá je schopná i po tuto dobu mít v plíně čisto a sucho a nejvíce to pouští až ráno ![]()
No Tomik je v tom holt celou noc, ale aspon mu to pres vlnacky vetra narozdil od jednorazovek ![]()
No právě my spíme cca od 21hod do 5 a když si představím sebe že v něčem takovém spím tak mi to dělá zle.Jí to evidentně nevadí když je počůraná-nic neříká
ale když si vtom předsatvím sebe tak teda nevím nevím ![]()
My používáme na noc plinky z Tesca - ty zelený a super, niky se nepročural.
Přebalovala jsem jen když se pokadil, aby v tom nebyl,
jinak vůbec není třeba - pohodlně plinka vydrží celou noc.
Šebi, tak ja nedam dopustit na hugiess premium
V noci ma v kuse 8hod jednu plinu a neprotece nam. Jen kdyz se zapne,tak musis zkontrolovat pod zadeckem na bocich, ze ji mas spravne danou. Nekdy se stane,ze se pripne vic doprava ci doleva a pak je jasne,ze se procura…to se mi stalo ze zacatku ![]()
sopticku- já jsem dneska ty premium zkusila a byl pročůranej třikrát. zkusím to teda dobře kontrolovat ale myslím že to zapínám dobře.už fakt nevím. je durch i se spacím pytlem
. no zkusím teda ještě ty tesco plíny a uvidím. díky všem.pa