Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@superandrysek Já ty eko pleny měla pro novorozeně v porodnici a pak jsem ještě asi tři měsíce dodělávala ten balík a přišly mi dobré, hlavně že jí seděly celou dobu
V čem konkrétně se ti nezdají?
@Fjodorka u mě v okolí jsou neoblíbené, protože jsou prý hrozně silné, tlusté a nepodajné. My k tomu látkovali, tak mi to vyhovovalo. Teď je mám nakoupené do porodnice a na prvních pár týdnů, pak budeme zase látkovat.
@Fjodorka prijdou me dost velke, nase mala je drobek - nenasla jsem k nim duveru. navic clovek oproti pampers neusetri ( vlastne vysly jeste draz ) ![]()
@superandrysek píše:
@Fjodorka prijdou me dost velke, nase mala je drobek - nenasla jsem k nim duveru. navic clovek oproti pampers neusetri ( vlastne vysly jeste draz )
Naše malá neměla ani tři kila a přesto jí v porodnici normálně byly
A co se týká ceny, to fakt nevím, ta ekologie je pro mě důležitější, než pár desetikorun navíc.
@Billi Ach tak. Je fakt, že já měla jen tyhle, nikdy jsem jiné pleny ani nedržela v ruce, tak nevím, jaké jsou v porovnání s jinými. Bavlněné čtverce jsou lepší, no ![]()
@Fjodorka s tou ekologii je to slozite, kdyz mas latkovky tak zase furt peres a vyroba elektriny zrovna moc ekologicka neni
ale to uz odbihame od tematu ![]()
@superandrysek K výrobě jednorázovek se také spotřebovává elektřina a spotřebovává voda a to v mnohem větším měřítku, nemluvě o tom, že ekologický dopad výroby a likvidace jednorázových plen kvůli tomu, abych to používala hodinu a půl, dvě, mi přijde skoro až nechutný. Ale to doopravdy odbíháme, jen jsem musela reagovat ![]()
@Fjodorka ony jsou třeba Pampersky fakt hrozně tenké, slabé a velice podajné. Proto chápu, že některé maminky, co nejsou zvyklé na balík z látkovek, to berou jako nevýhodu. A bohužel ekologii taky moc lidí nebere jako plus.
@Fjodorka píše:
@superandrysek K výrobě jednorázovek se také spotřebovává elektřina a spotřebovává voda a to v mnohem větším měřítku, nemluvě o tom, že ekologický dopad výroby a likvidace jednorázových plen kvůli tomu, abych to používala hodinu a půl, dvě, mi přijde skoro až nechutný. Ale to doopravdy odbíháme, jen jsem musela reagovat
@Fjodorka
priznam se - jsem trochu pohodlna
, ja jsem jednorazovky chtela hned
@superandrysek máš můj obdiv, že to přiznáš
. Mám kolem sebe samé maminky, co nelátkovaly, nelátkují a hrozně to haní a hlavně „ony by látkovaly, ale stejně to není eko, nebaví je žehlit, dítě je věčně opruzené, dítě je zpomalené a trvá mu dlouho než se otočí, sedne si, začne chodit…“ a neví o tom vlastně nic, nepozjišťovaly si aktuální info a akorát si z 30 let starých informací udělaly obrázek, co obnáší používat látkovky a nešly do toho. U většiny to je kvůli pohodlnosti.
@Billi dekuji, od druhych ocekavam uprimnost prtz jsem takova. ja takove to chozeni kolem horke kase nesnasim ![]()