Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Právě se mi toho nechce nakupovat a nosit do porodnice zbytečně moc.
@B EL píše:
Dobře děláš… ![]()
Pleny jsem měla jedničky Pampers, balení po 43 ks a ještě jsem půlku vezla domů. Župan jsem sice měla ale nepoužila, na pokoji i na chodbě bylo takové vedro, že jsem se spíš chodila chladit na balkon (rodila jsem v březnu)
Kojící podprsenky jsem vůbec nekupovala, koupila jsem si klasické s odepínacíma ramínkama a o něco větší než jsem běžně nosila a s sebou jsem měla 2 a stačily, hlavně doporučuju zásobu vložek do podprsenky. Košile jsem nebrala, musela jsem mít jejich. Župan bych nekupovala, optala bych se v okolí, jak to u vás v porodnici je s teplotou, podle mě ve většině porodnic je na pokojích teplo kvůli miminku a na chodbu bych si vzala třeba svetr ![]()
@B EL píše:
Myslim, ze staci delsi svetr na zapinani nebo mikina
vzdyt tam jsou samy maminy a navstevam si myslim je jedno co ma ta druha na sobe
a kosile jsme mela s sebou dve a nakonec jsme stejne nosila nemocnicni na co spinit moje ![]()
@Hanka79 přesně tak, já jsem prvně byla naštvaná, že nemůžu mít svoje oblečení pro malou a pro sebe vlastní košili ale nakonec jsem doma byla ráda, že nemusím prát hromadu věcí ![]()
@Verca1989 píše:
@Hanka79 přesně tak, já jsem prvně byla naštvaná, že nemůžu mít svoje oblečení pro malou a pro sebe vlastní košili ale nakonec jsem doma byla ráda, že nemusím prát hromadu věcí
S tim pranim mas pravdu:), ja na malyho dostala i zavinovacku, ikdyz mu byla mala
a vlozky jsem taky nepouzivala svoje, musela jsem ty jejich, ze jsou vzdusne a zdravejsi po porodu a siti
to mi taky nevadilo, aspon jsem usetrila alwaysky na doma ![]()
@Hanka79 já jsem si koupila normálně porodnické vložky, takže to samé, co v porodnici měli ale my jsme museli mít vše svoje, dali nám akorát to oblečení a kosmetiku Johnson, která letěla do koše, malá se mi po tom celá oprudila. Naší Aničce zase bylo všechno moc velké, vel.56 nosila do 2 měsíců ![]()
@Verca1989 píše:
@Hanka79 já jsem si koupila normálně porodnické vložky, takže to samé, co v porodnici měli ale my jsme museli mít vše svoje, dali nám akorát to oblečení a kosmetiku Johnson, která letěla do koše, malá se mi po tom celá oprudila. Naší Aničce zase bylo všechno moc velké, vel.56 nosila do 2 měsíců
Ja vlastne mela dva baliky porodnickych vlozek taky koupenych z lekarny, ale spotrebovala jsem je az doma ![]()
My v porodnici lezeli dyl, pac byl malej narozeny driv a mazali mu tam prdelku Weledou a nejakou rybilkou, to taky pak letelo do kose, pac mel prdelku cervenou jak blazen, doma jsem pak mela koupenou Niveu proti opruzeninam a bylo to hned zahojeny, na ni nedam dopustit
Od Johnsonu mam doma akorat sampon na vlasky, ze fakt malyho nepali v ocich kdyz tam neco malo stece ![]()
Kamaradka mi rekla ze musim mit do porodnice jen plenky stim prurezem na pupik, ale ja jsi myslim ze muzu mit i bez prurezu. Rada bych se vaz zeptala jak to vlaste je stema plinkama pro spuntiky dik
@mali kojkoj píše:
Kamaradka mi rekla ze musim mit do porodnice jen plenky stim prurezem na pupik, ale ja jsi myslim ze muzu mit i bez prurezu. Rada bych se vaz zeptala jak to vlaste je stema plinkama pro spuntiky dik
Klidně bez, stejně ten průřez maj až nad pupíkem. ![]()
(U nás v porodnici měli plíny bez a já měla svoje s průřezem protože jsem nevěděla.)
@mali kojkoj píše:
Měla jsem bez a ničemu to nevadilo.
@mali kojkoj píše:
my jsme měli bez průřezu a nebyl problém
Ahoj holky ![]()
brzy to bude pro nás aktuální téma, tak už bych potřebovala nějaké pleny připravit, i přes to že mám doma 3 letou, nějak nevím jaké pleny vybrat ![]()
já sem snad uplně všechno zapomněla ![]()
myslím že jsem tehdy měla pemprsky, ale už fakt nevim ![]()
máte ted nějaké odzkoušené z poslední doby, určitě budou nějaké novinky na trhu ![]()
Já jsem pro takhle maličký mrňata měla plenky Babylove z DM. Jsou takový pěkně velký a hutný, tak pak ani jeden z kluků neměl povinné plenky navíc kvůli kyčlím. Já na ty hutné ze začátku nedám dopustit - dobré jsou i BellaHappy.