Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, co používáte (s čím máte dobré zkušenosti) když máte chřipku.
Manžel je od včerejška od večera marod, teplota se pohybuje mezi 38 - 39 stupňů (maximum dnes bylo 39,3). Bere akorát paralen co 4 hodiny. Na netu jsem našla plno přípravků, vitamínů, ale nevím si s tím rady, nebýváme nemocní, tak nejsme vůbec připravení. Chtěla jsem něco, co by mu pomohlo se zvetit rychleji a účinněji než jen se samotným paralenem.
Moc díky.
A tak co mu je? Má jenom teplotu, nebo kašle, škrábe ho v krku má rýmu?
Nastrouhat čerstvý zázvor, udělat s toho čajík a za 2 dny je zdravý ![]()
Dej mu ten zázvor, ale pozor, rozhodně nekupuj žádný Modafeny a podobný sračky s kodeinem, efedrinem a jinýma drogama. Ono ho to sice nakopne, že nebude ani chtít ležet, ale jakmile to vysadí, bude totálně v riti. Raději, ať si o den dýl poleží než toto ![]()
@Mišela1 píše:
A tak co mu je? Má jenom teplotu, nebo kašle, škrábe ho v krku má rýmu?
Škrábe a bolí ho v krku, skoro nic ale nevykašlává…zatím si vzal mucosolvan, nic jiného tu ani nemáme. No a ta horečka. Svaly a klouby ho bolí jen trochu, sice leží, ale ani při té velké horečce není nějak šíleně schvácený, že by třeba nemohl vstát (to zatím může).
Urcite Preventan akut, pokud ma rymu, krkobol nebo kasel, tak Bioparox, Lactobacily „5“ od Swissu, denne 2kiwi a zazvorovy caj (denni davka je max 4g cerstveho). A hooodne tekutin, lehkou stravu a spat.
Vynechala bych paralen a nechala horečku proběhnout bez potlačení, horečka má nějaký důvod, tělo tak bojuje s nemocí. Dávala bych vysoké dávky vitamínu C - nějaký přírodní, třeba Aceloru.
http://www.prozdravi.cz/…n-100-g.html
Osobně bych si vzala homeopatika, ale to chce mít na drátě homeopata, který poradí lék. Přeji brzké uzdravení ![]()
Mucosolvan je pri chripce k nicemu
tu sice doprovazi casto suchy nebo drazdivy kasel a skrabani v krku, ale neni to projev pruduskoveho zanetu. To az kdyby se kasel zmenil na „mokry“ a bolelo ho kaslani.
@Maddlen píše: Škrábe a bolí ho v krku, skoro nic ale nevykašlává…zatím si vzal mucosolvan, nic jiného tu ani nemáme. No a ta horečka. Svaly a klouby ho bolí jen trochu, sice leží, ale ani při té velké horečce není nějak šíleně schvácený, že by třeba nemohl vstát (to zatím může).
@mariannnka píše: … nechala horečku proběhnout bez potlačení…
Jo, taky jsem pro toto, ale jak už na teploměru bylo 39, tak jsem začla být ostražitá, do těch 38,5 jsme to nechávali tak.
@Maddlen píše:
Jo, taky jsem pro toto, ale jak už na teploměru bylo 39, tak jsem začla být ostražitá, do těch 38,5 jsme to nechávali tak.
Nevím, jestli manžel netrpí nějakým vážným onemocněním, kdy by bylo na místě horečku srazit, byla to jen obecně mířená rada
pokud ne, nechala bych horečku proběhnout. Paralen prodlužuje i celkovou dobu úzdravy z nemoci.
@Háta_x Moc díky za rady, ten Mucosolvan teda schováme, Bioparox mám, ale nenapadlo mě ho dát - a tedy nevím, jestli manžela přinutím, řekla bych, že si stříkne jednou a zahodí to, ale uvidíme. A ty Laktobacily jsou dobré k čemu? Vím, že se berou při antibiotikách kvůli střevům, ale u chřipky o tom nevím.
Já jsem teda analfabet…
Sichruju se takto, sice zítra chlopek půjde k dr. kvůli nemocenské, ale jsem si na milión procent jistá že mu poradíať si veme paralen a to bude vše.
Na škrábání v krku Preventan Quatro ( vyzkoušela jsem co se dalo, jediný tento zabral). Až se mu to někam přesune podle toho bych dávala další léky na rýmu a kašel. Jako podpůrnou léčbu bych dala ten zázvor a vysoké dávky céčka. Hodně pít a uvařila bych mu silný kuřecí vývar. Paralen bych dala jenom když by ta horečka přelezla 39C.
Jinak teď jsou ty chřipky a virózy šílené. Já jsem chytla něco od syna a skončila jsem nakonec na atb a to jsem u své dr. nebyla víc jak 5 let.
@Maddlen imunitu tvori z velke casti streva, proto ty Lactobacily, a od Swissu proto, ze jsou nejlepsi. Bioparox je prirodni antibiotikum, nemusi se brat presne na hodiny, ale 4× denne aspon tusim 4-5dni. Tim si predejde i zanetlivym komplikacim a bude rychle fit. Da se davat do nosu, krku i na prudusky. Osobne ho nesnesu do krku, ale i nosem nebo vdechnutim pomaha bezvadne.
@Mišela1 píše:
Na škrábání v krku Preventan Quatro ( vyzkoušela jsem co se dalo, jediný tento zabral). Až se mu to někam přesune podle toho bych dávala další léky na rýmu a kašel. Jako podpůrnou léčbu bych dala ten zázvor a vysoké dávky céčka. Hodně pít a uvařila bych mu silný kuřecí vývar. Paralen bych dala jenom když by ta horečka přelezla 39C.
Jinak teď jsou ty chřipky a virózy šílené. Já jsem chytla něco od syna a skončila jsem nakonec na atb a to jsem u své dr. nebyla víc jak 5 let.
No já se právě bojím, abych to nechytla a hlavně aby nenakazil dcerku, tak je celý den v izolaci v ložnici a já tam vždycky jen vletím, dám čaj, vyvětrám a podám léky.
Zítra máme domluvenou babičku na hlídání, tak aspoň bude mít klid na ležení. Jsem z toho smutná, fakt jsme nebyli nemocní ještě nikdy co jsme spolu (11 let).