Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Já bych třeba tělové na sebe v životě nevzala, přijdou mi levné a nikdy to není hezký odstín. Za mě jedině černé.
Noo právě nevim
dlouho jsme na plese nebyli. A psaníčko mam koupit třeba stříbrné?
černou ne. kup tělové, nelesklé a v odstínu co nejblíže tvé pleti.
@Ennny nikdy nekupuji levné
mám ráda barvy a telovky sei hnusí ![]()
@Mollify83 jenže ples není karneval
abys šla v barevných silonkách
Buď s nádechem černé, nejsou už jen takové ty tmavé.Punčoch už je spousta provedení.A nebo co nejvíc transparentní, s decentním třpitem.Tělové silonky už jsou pasé, max.je uvidíte někde na mysliveckém plese v Horní dolní…
@lucenka píše:
Tělové a vyměnila bych šaty. Na ples patří dlouhé.
To už je par let přežitek.
@janher píše:
Poraďte jakou barvu. Budu Mít na sobě černé šaty pod kolena a černé lodičky. Díky moc
Rozhodně černé, poloprůhledné, matné klidně s nějaký vzorem, pokud šaty máš jednoduché. Psaníčko výraznější, barevé, pokud seženeš.
Já teda chtěla napsat tělové, ale pokud bych se rozhodla pro černé, tak určitě bych si zvolila třebě výrazný šperk třeba klasický stříbrny a psaníčko stříbrné.. Aby to opravdu nebylo jak na pohřeb..
A je škoda, , že mladá žena jde celá v černém to spíš volí starší dámy ![]()
V žádném případě černou, natož pokud budeš mít holé ruce.
Černé punčochy kamkoliv jinam než na pohřeb jsou dost velký přešlap - respektive je to obvyklý nešvar maloměstských plesů.
Punčochy chceš tělové - ideálně skutečně tělové, ne tu divnou hnědou co ti z nohou udělá protézy a matné. A uzavřené boty (tedy ne sandálky na podpatku)
Pokud bys chtěla nějaké originální punčochy, tak to potřebuješ komponovat s těmi šaty jako celek. Ale vzhledem k tomu, že se potřebuješ ptát na mamaserveru, tak bych se do takových experimentů pouštěla až časem po předchozím důkladném rešeršování.
Nejbezpečnější je prostě simulovat hladké, pěkné nohy - tedy tělové punčochy správnéí barvy.
Co se týče délky šatů, tak klíčové je co má na sobě partner - pokud sako, tak klidně mohou být krátké, pokud jde ve smokinkgu, tak i dáma potřebuje velké večerní. No a pak jde o to jaký ples to je. Na Žofín či do Opery je sako a koktejlové šaty pochopitelně přešlap. Na hasičský bál je velká večerní taky mimo. Na městský ples bude přípustné obojí, pár ve smokingu a velké róbě bude spíš výrazně odlišný, než pár v saku a malých černých.
Tělové, takové ty lesklé s lycrou nejlíp. Když nekoupíš obyč za dvacku tak to vypadá dobře. Černé šaty, punčochy a lodičky budou vypadat hrozně, jak na funus…