Jaké spotřebiče do kuchyně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
566
3.2.14 20:36

@zitaM Souhlasím s tebou, taky jsme chtěli nějak vymyslet a sladit vestavěnou troubu a mirkovlnkou, ale prostě ta mikrovl. vestavba nás vyšla na 10, aby to ladilo. Zas dát jenom mikrovlnku jiné značky, to už máš jiný design, taky jsme přemýšleli, že ji dáme nevestavěnou…ale nakonec jsme rádi, přece jenom do nové kuchyně.. a vždycky bude něco předražené :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
3.2.14 20:49

To mna stvala najviac cena ostrovkoveho digestoru 19 000Kc :zed: :zed:
Ked si zoberiem, ze za americku ladnicku sme dali 27 000Kc a za digestor
19 000Kc, tak nechapem :nevim:
Ale uz som to chcela vsetko jednej znacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
4.2.14 09:23

Je to pravda, ty ceny jsou silene, nakonvc kdyz koupime vse Bauknecht tak ty ceny moc rozdilne nejsou a Bauknecht je myslim lepsi kvalita. Ale Bosh ma vetsi sortiment k vyberu. Je to tezke rozhodovani :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
19.8.15 15:20

Ahoj,
za měsíc až dva budeme kupovat lednici, myčku (60cm) a sporák (indukční). Vše by mělo být volně stojící, v bílé barvě. Koukala jsem na d test. Ale i tak nejsem schopná v té záplavě vybrat. Možná mě to časem chytne a bude mě to bavit, ale ted jsem z toho spíš otrávená. Nekupoval jste někdo alespoň něco z toho, co potřebuju? 40tisíc, víc do toho dát nechci. Tyhle sporáky stojí kolem 17tis, takže se ani moc níž s cenou asi nedostanu.
Budu ráda za jakýkoli tip a zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
19.8.15 15:23

@Izzz A dívala ses, jestli to vše v bílé barvě vedou?… mně nerez nesmí do kuchyně od doby, co mám nerezovou plynovou desku a s nákupem některých spotřebičů v bílé barvě je docela problém :think: :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.15 15:32

@Izzz poslední dobou máme dobrou zkušenost s hotpoint ariston. Od Bosche nám třeba vše odešlo po 2-3 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
19.8.15 15:45

@Jannnča vim, že všechno se vyrábí v bílé…ale ještě jsem nezkoumala konkrétně tu miliardu bílých ledniček a tak :) myčku chceme určitě Bosch. Indukční sporáky (volně stojící) se až tak nedělaj, ale i electrolux a aeg tam něco měli. Tomu moc nerozumim. A na lednici jsem asi nejmíň náročná. Tam je mi to relativně jedno. Nepotřebuju mít sladěný značky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
19.8.15 16:14

@Izzz Ahoj, hlavně nekupujte značku Brandt. Je drahý na nekvalitní. Mluvím z vlastní zkušenosti, výrobek za cca 19000,– a během čtyř let dvakrát v opravě. Jinak jsem od známých slyšela chválu na AEG a LG. Hodně štěstí s výběrem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
19.8.15 17:03

@Izzz Já mám třeba ledničku Samsung z roku 2008. Manžel od kamarádky, který lednice opravuje se na mně tvářil ironicky. Výsledek je takový, že nám lednička fachčí úplně bez problémů, zatímco jejich úžasná nejkvalitnější už byla 2× opravována :dance:. Troubu bílou se celoskleněnými dvířky Fagor (ale být tebou, tak kontroluji i příkon a beru s větším, protože ta moje se 20 minut nahřívá :oops:, holt jsem brala jen design :mrgreen: ).
Myčku mám AEG - starou a co jsem četla recenze, tak byly kvalitnější než ty současné (ale co ne, že?

Nejvíce se divím, že chceš volně stojící sporák - ten bych nechtěla ani za nic. Doporučuji indukční desku zvlášť a zabudovanou troubu - lépe se to ošetřuje i to „hezčejc“ :lol: vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
19.8.15 17:06

@Jannnča já vim, že to hezčejc vypadá…ale nebudeme mít novou kuchyň. Budeme ji tak nějak plácat, ale vim, že ji udělám hezkou. Něco vyrobí manžel, nějaký kusy kuchyně tam jsou…pohraju si s tapetou, úchytkama a bude to. Takže vestavěnej sporák nelze no. Bude volně stojící. Ted mám nádhernou kuchyň, všechno zabudovaný, no boží…ale holt, nebereme si ji s sebou a na novou nemáme…takže nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
19.8.15 17:12

@Izzz Když je manžel šikovný, tak to nezvládne udělat skříňku na troubu?…já jsem si ji dělala sama :oops: :oops: :oops:…a kupodivu to i normálně vypadá a drží ;) :jazyk:.
Já neříkám, že to nebudeš mít hezké, ale vždycky vedle něco upadne a čištění… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
19.8.15 17:16

@Jannnča no já právě nenapsala, že je šikovný :mrgreen: asi by to vyrobil, ale tak za 10 let. žila jsem v bytě, kde byl volně stojící sporák a nevadilo mi to. ;) no ještě je čas, tak to okouknu, ani nevím, jak se to liší cenově

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
19.8.15 19:25

@Izzz Hele, to zvládneš i ty… :potlesk: ;), manžela pasuješ do role asistenta.
Ale pokud ti volně stojící sporák nevadí, přesvědčovat tě nebudu :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
19.8.15 19:29

@Izzz zatím bereme celou kuchyň od beko, ale uvidíme, jak nám ten komplet nacení :D

Jenže třeba indukční desku samostatnou mají bílou, ostatní spotřebiče krom myčky a ledničky jsou problém :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.17 14:45

Oživuji téma :) Do nové kuchyně potřebuji vybrat spotřebiče do kuchyně
(předem omluva za anonym, nechci, aby každý věděl, že se budeme stěhovat do nového)

Za cca 3 měsíce se budeme stěhovat, kuchyň nám bude dělat známý truhlář, takže žádné kuch. studio, které má svůj okruh preferovaných spotřebičů. Nejsme tedy nijak limitovaní, co se výběru značek týká, spíš financema ;) Truhlář akorát potřebuje mít výrobky včas na dílně (nebo aspoň detailní technické listy), aby věděl, kde je jaký odvětrání, vývod pro kabel apod.

1. Myslíte, že je reálné získat nějakou slevu od klasického prodejce, když budu brát od jedné značky všechny spotřebiče? Nebo je šance na slevu, už jen tím, že vezmu 5 spotřebučů?
  1. Když jsou spotřebiče vestavné, tak stejně nejsou vidět, takže by asi bylo jedno, když myčka, lednice, trouba a deska jsou každá od jiného výrobce co?

Pročítala jsem diskuse a hodně tu byly propírané značky Whirlpool, Bosch, Siemens, AEG, Electrolux (určitě nechci Beko, ani Candy, mám špatnou zkušenost) Myslíte, že z toho seznamu je to dneska skoro jedno od koho se to koupí?
Slyšela jsem, že AEG je levnější sourozenec od LG, že není tak promakaný a šetří se na náhr dílech, ale nevím, jestli to není jen pomluva.

1. Na co si dávat pozor při výběru? Kdyby vás napadlo něco dalšího, prosím doplňte:
  • lednice s mrazákem, vestavná, cca 190cm (energie A+ a lepší)
  • myčka vestavná 60cm (energie A+, voda max 12l/sada)
  • indukční deska (tady vůbec netuším, nemám žádnou zkušenost)
  • vestavná pečicí trouba (s ventilátorem a grilem, víc nepotřebuju) - jaký objem? v současném bytě je stará Mora, která nemá ani žádný typ a nevím, jestli chtít stejnou, větší/menší?
  • mikrovlnka - bude vypadat hodně blbě, když bych nechtěla vestavnou? přijde mi že to jen náklad navíc. Jinak požadavky na MVT mám jen dvířka otvíraná do strany a funkce rozmrazování, víc nevím, nemám praktickou zkušenost

Omlouvám se za román a děkuju předem všem, co dočetli a co se podělí o svoje rady/zkušenosti :kytka:

ABC

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný